Bilim Festivali Coşkusu Başlıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bilim Festivali Coşkusu Başlıyor!
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Bilim Festivali için hazırlıklar tamamlandı.

Bilim Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da Tacin Mahallesi’nde bulunan Bilim Merkezi arkasındaki festival alanında 7-8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak. Çok sayıda firmanın ve ziyaretçinin katılması beklenen festival için 30 bin metrekarelik alanda yapılacak bilimsel etkinlikler, bilim gösterileri, yarışmalar, simülatörler için gerekli alanlar festival alanında oluşturuluyor. 

Ayrıca doğa ve tarım, robotik ve kodlama, teknoloji ve tasarım, uzay ve havacılık, Arkeolojik Kazı, 3B yazıcı etkinlik alanları, parfüm yapım atölyesi, astronomi gözlemleri, elektronik atölyeleri gibi uygulamalarında yapılacağı alanların hazırlıkları da yapıldı.

Ünlü Şirketler Alandaki Yerini Aldı

Bilim severleri yüksek teknoloji ile buluşturacak olan festivalde TÜBİTAK, Milli Savunma Bakanlığı, THY Tecnic, Aspilsan, Roketsan, Havelsan ve Tusaş gibi firmalarda alandaki yerlerini aldı.

Belediye, Vatandaşlara Ücretsiz Ulaşım İmkânı Sunacak

Festivale gitmek isteyen vatandaşlar için Aksaray Belediyesi işletmesindeki kırmızı otobüsler ile 4 farklı güzergâh üzerinden ücretsiz ulaşım sağlanabilecek. Her saat başı gerçekleşecek ring seferleri saat 09.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Aksaray Belediyesi önünden gerçekleşecek seferler ise 09.00’da başlayıp her yarım saatte olacak şekilde 18.00’e kadar sürecek.

İşte Bilim Festivali Güzergâhları

Güzergâhlar ise şu şekilde gerçekleştirilecek:

1: Belediye, Kafeler Caddesi, Park Site Kavşağı, Yüzme Havuzu, Bilim Merkezi

2: Cumhuriyet Mahallesi, Yunus Emre, Şifahane, Hasas, Belediye, Büyük Bölcek ve Bilim Merkezi

3: Selçuklu Bulvarı, Hacılar Harmanı, Paşacık, Ereğlikapı, Askerlik Şubesi, Nora City Coğlaki Kavşağı, Cumhuriyet Bulvarı, Tacin Mah. Bilim Merkezi

4: Kurtuluş Mahallesi, Laleli, Fatih, Alparslan Türkeş Bulvarı, Bilim Merkezi

"Bilim Festivalimizi Milli Teknoloji Hamlesinin İtici Gücü Olarak Görüyoruz" 

Tüm vatandaşları festivale davet eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, "Şehrimizde bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğiz Bilim Festivalimiz geleneksel hale gelerek artık şehrimizle özdeşleşen bir etkinlik haline geldi. Her yıl ülke gündeminde yer aldığımız festivalimizi bu yıl inşallah dolu dolu geçirmeyi planlıyoruz. Ülkemizde ve dünyada gelişen teknolojileri şehrimizde tanıtacağımız, gençlerimizin ufkunu açacağımız Bilim Festivalimizi Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücü olarak görüyoruz. Şehrimizde adeta bilim bayramı olarak yaşanacak festival alanına tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bıçakçılarda Hareketlilik Başladı Önceki Haber

Bıçakçılarda Hareketlilik Başladı 

“Tweet Atanları Saatler İçinde Bulan Yetkililer, Özel Çocuğa Dayak Konusunda Neden Sessizler?”Sonraki Haber

“Tweet Atanları Saatler İçinde Bulan Yet...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar