Bıçakçılarda Hareketlilik Başladı 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurban Bayramı öncesinde, bıçakçılarda hareketlilik başladı. Aksaray’da yerli bıçak üretimi yapan İbrahim Irçı, bıçak kullanmanın püf noktalarını ve bıçak bileme hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Kurban Bayramı için geri sayım başlarken, kurban kesimi öncesinde keskin bıçak arayışı da başladı. Bu sebeple de bıçakçılar için para kazanma dönemi de açıldı. Aksaray’da yerli bıçak üretimi yapan İbrahim Irçı, bıçak kullanmanın püf noktalarını anlatırken, bıçak bileme hakkında da bilgiler verdi. 

“Bıçak Alırken Belli Yerlerden Almanızı Tavsiye Ediyoruz”

Nesilden nesile gelen bıçakçılık mesleğine devam ettiğini ifade eden Irçı, “Her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da vatandaşımız olumlu olumsuz sorunlar yaşamakta. Onun için biz vatandaşlarımıza, bıçak alırken belli adreslerden, belli yerlerden almalarını tavsiye ederiz ve bıçaklarını da belli yerlerden temin etmelerini tavsiye ediyoruz. Rastgele önüne gelen bıçak yaptım diyerek bıçaklarınızı bozmasın diyoruz. Vatandaşlarımızın erkenden bıçaklarını getirerek yaptırmalarını rica ediyoruz” dedi.

“Vatandaşların Gerçek Bıçakçılara, Bıçaklarını Biletmesi Lazım”

Keskin bir bıçakla kurban kesimi yapılması gerektiğini ifade eden Irçı, “Biz bunu kendimize vazife ediyoruz. Onun için bu vebali taşımamak için iyi bıçaklar yapıyoruz. Bu zamana kadar da mesleğimizi sürdürüyoruz. Şu anda bıçak fiyatlarımız 50 TL'den başlıyor, 2-3 bin liraya da bıçaklar var ama yerli bıçaklarımız daha güzel dövme bıçaklardır. Yerli malımızı tercih edelim, yerli sanayimizi destekleyelim, yerli malı alalım. Bu iş herkesin yapacağı bir iş değil, çok önem arz ediyor. Onun için lütfen rica ediyoruz. Vatandaşların gerçek bıçakçılara, bıçaklarını biletmesi lazım” dedi.

“Bıçak Basarak Kesmez, Çalıştıracağız, Çekeceğiz”

Ürettikleri bıçakların çok keskin olduğunu ifade eden Irçı, “Bizim bıçaklarımızla hangi kılı isterseniz tek tek alabilirim, hatta efendim tıraş dahi olabilirim. Ama gel gör ki bu bıçakla domatesi kesemedim diyen var, başta benim eşim. Bu kadar keskin bıçakla domatesi kesememiş. Demek ki bıçak, basarak kesen alet değilmiş. Domatesin üstüne basarsan kesmez, bıçağı çalıştıracağız, çekeceğiz. Bir de kardeşlerimiz bıçakları kullanırken kemiğe vuruyorlar satır gibi, bu satır değildir kemik kırmaz. Bıçak kesici alettir, kesen alettir, böyle de vurmayacağız. Bıçaklarımızı bulaşık makinesine koymayalım. Çeliklerimizi yıpratıyor, saplarını bozuyor, bilhassa plastik de olsa hiçbir bıçağı hangi marka olursa olsun lütfen rica ediyoruz, bulaşık makinesinde yıkamayın. Bıçaklarımız markalıdır, Öz Irçı markalı, bakanlıktan patentimiz mevcut. Almanya'da çalışan bir vatandaş bizden bıçak götürüyor. Sordum ‘Niçin bizden götürüyorsunuz?’, diyor ki ‘burada hem ucuz hem de keskin bıçaklar’. Biz de bundan büyük sevinç ve mutluluk duyuyoruz. Daha da güzelini yapmaya çalışıyoruz. Aksaray marka patentli bıçaklarımızı almalarını vatandaşlarımızdan rica ediyoruz” açıklamasında bulundu. Özel Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Koçak Uyardı: "1 Yıllık Emeğimiz Heba Olmasın”Önceki Haber

Başkan Koçak Uyardı: "1 Yıllık Emeğimiz...

Bilim Festivali Coşkusu Başlıyor!Sonraki Haber

Bilim Festivali Coşkusu Başlıyor!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar