Canlı Yayına Cezaevi Valiziyle Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Canlı Yayına Cezaevi Valiziyle Geldi
Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Söz Konusu Aksaray programına valiziyle katıldı, “Bu yasa ile birlikte artık tüm programlarıma cezaevi valizim ile katılacağım artık her bir birey bu risk ile karşı karşıya, ama biz korkmadan mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

 Söz Konusu Aksaray” programının bu haftaki konuğu Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Abbas Ertürk’tü. Gazeteci Dilek Eyüboğlu moderatörlüğünde Hikmet Recep Turan, Nazmi Çalışkan ve Harun Atalay’ın sorularına yanıt veren Ertürk, “Sosyal Medya ve Dezenformasyon” yasasını eleştirdi. Programa cezaevi için hazırladığı valizle katılan CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, “Bu yasa ile birlikte artık tüm programlarıma cezaevi valizim ile katılacağım artık her bir birey bu risk ile karşı karşıya, ama biz korkmadan mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Basın Yasası kapsamında bulunan 29’uncu maddenin tam anlamıyla bir sansür yasası olduğunu söyleyen Ertürk, mevcut düzenleme ile insanların düşünce ve ifade özgürlüğünün elinden alınmaya çalışıldığını söyledi. Basın yasasının çıkarılmasının ardından Meclis’te verilen pozun utanç verici olduğunu belirtti.

“6’lı Masa Dışında Hiçbir Partiye Bakanlık Verilmemeli”

CHP’li bazı milletvekillerinin “HDP’ye bakanlık verilebilir” söylemleri konusunda da açıklamalarda bulunan Ali Abbas Ertürk, “Masada bulunan 6 siyasi parti dışında hiçbir partiye bakanlık verilemez” dedi ve “Kemal Kılıçdaroğlu’ partimizin Genel Başkanı’dır, partinin en yüksek yetkilisidir. Sayın Genel Başkan ‘HDP’ye bakanlık verme gibi düşünce yok’ dedi. Gürsel Tekin ‘HDP’ye bakanlık verilebilir’ demiş. HDP bir terör örgütü değil ki. PKK’ya bakanlık verilir dese disiplin soruşturması başlamalı. Fikrini söylemiş, ‘bana göre bir mahsuru yok’ demiş. Ben de Aksaray İl Başkanı olarak ‘bana göre de mahsuru var’ diyorum. Sadece HDP’ye değil 6’lı masa dışında hangi partiye bakanlık verilirse bana göre bir mahsuru var. Bakanlık Kurulu oluşacaksa 6’lı masadan oluşmalı” diye konuştu.

“CHP’nin İktidarında Siyaset Yargıdan Elini Çekecek”

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan yolsuzluk iddiaları ve gelinen süreci değerlendiren CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, adalet konusunda yargıya güveninin kalmadığının altını çizdi, CHP’nin iktidarında siyasetin, yargıdan elini çektiği bir ortam sağlayacaklarını kaydetti.

Başkan Ali Abbas Ertürk, “Devlet Hastanesi’nin Başhekimi yolsuzluk iddialarından sonra Kamu Hastaneleri Başhekimliğine atanmış… Şu anda yargıya ve adli kurumlara güvenim sıfırdır. Gün gelecek bu hesaplar dönecek ve adil yargılanmalar Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında siyasetin yargının üzerinden elini çektiği bir ortamda yapılacak. Bu günler geçecek. Cumhurbaşkanı’nın avukatlarına kül tablası taşıyan savcılar hak ettiği yeri bulacak. Eğitimde sağlıkta diğer alanlarda yapılan sorunlar ortadan kalkabilir ama adalette yapılan yanlış ortadan kalkamaz. Biz bunun düzelmesi için her konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

“Genel Merkezimiz Teveccüh de Bulunursa Aday Oluruz”

Yaklaşan seçimler öncesi adaylığı konusunda da konuşan CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, “Biz çalışan güçlü bir ekiple yola çıktık. Genel merkezimiz bizi bu göreve aday ve halkımız da teveccüh gösterirse ekip olarak Aksaray’da nasıl milletvekilliği yapılacağını hep beraber göreceğiz. İlk günden beri yol arkadaşlığı yaptığımız ekibimiz ile birlikte Aksaray vekilliğini üstleneceğiz. Ola ki ben bir yerde duraksayacak gibi olursam ekibim de destek olarak itici bir güç olacak” dedi.

“Aksaray’ı Kırmızı Beyaza Boyayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığı tarafından organize edilecek olan Cumhuriyet’in 99’uncu yıldönümü kutlamaları hakkında da açıklamalarda bulunan Ertürk, “Son yıllarda milli bayramlar konusunda siyasi iktidarın sorunu olduğunu biliyoruz. Gençlerimiz ve halkımızın sönük geçirilen milli bayramları konusunda bu yıl CHP teşkilatı olarak bir hafta sürecek etkinlikler yapacağız. Deyim yerindeyse Aksaray’ımızı kırmızı beyaza boyayacağız. Bu milli bayram CHP’nin bir siyasi propagandası olmayacak. Programlarda parti bayrakları değil, Türk bayrakları olacak. Bu program konusunda hazırlıklarımız sürse de sanki birileri bu programları engellemeye çalışıyor gibi bir izlenim de oluşmaya başladı. Yapacağımız etkinlikler konusunda önümüze tuhaf engellemeler çıkartılmaya çalışılıyormuş gibi bir izlenim var. Düzenlenecek olan konserle ilgili kent meydanına izin verilmedi. Sonrasında talep ettiğimiz Selçuklu parkına da izin verilmedi. Bizler de Kılıçaslan parkı konusunda karar kıldık. Konserimiz orada olacak. Parti bayrakları olmadan fener alayımız ile birlikte oraya hareket ederek Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümünü orada kutlayacağız. 29 Ekim tarihinde de yine yasak olmasına rağmen Cumhuriyetimizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk koyacağız. Bu kutlamalar inşallah son kısıtlı kutlamalar olacak. İktidarın değişmesiyle 100’üncü yıl ile birlikte milli bayramlarımızı olması gerektiği gibi kutlayacağız” dedi. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deplasmanda Yüzler GüldüÖnceki Haber

Deplasmanda Yüzler Güldü

Yüksel Aksaray’dan Seslendi: “Bizi Susturamayacaksınız”Sonraki Haber

Yüksel Aksaray’dan Seslendi: “Bizi Sustu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar