CHP Coğlaki pazarında esnafı dinledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Coğlaki pazarında esnafı dinledi
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Esen Uz Sökmen ve Başkan Yardımcıları Didem Akın, Gül Karagöz, Coğlâki Mahallesi’ndeki Pazartesi Pazarını ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Esnafa hayırlı işler temennisini ileten Başkan Sökmen, pazardaki vatandaşlarla sohbet etti, vatandaş ve yerel esnafı dinleyen Sökmen yasakların kalkmasıyla beraber pazardaki hareketliliği, alım satım durumlarını pazarda yerinde görerek vatandaştan ve esnafın kendisinden dinledi. Sökmen, pazar esnafının sabahın erken saatlerinde gelerek pazarlarını kurduklarını ve ziyaretlerindeki vakte kadar elle tutulur bir satış yapamadıklarını ve esnafın tamamının bundan dert yandığını dile getirdi. Pazar esnafının çoğunluğunun köylerinde ya da mahallerindeki bahçelerde ürettikleri ürünleri pazarda satarak geçimlerini idame ettiren esnaf olduğunu dile getiren Sökmen pazardaki bu durgunluğun aslında sadece bir satıcıyı değil, şehir merkezlerinden kırsal kesime uzanan bir sıkıntı zincirinin olduğunu dile getirdi.

Pazardaki halkla da sohbet eden Sökmen, pazar alışverişi yapan halkın da fiyatlardan dert yandığını ve gün geçtikçe bu alım gücünün de  alışverişe gelenlerin pazar torbalarındaki azalışlara yansıdığını hem gördük hemde dinledik diye iletti.

Başkan Sökmen Gücünkaya’lı bir pazar esnafının da söylediklerini şu şekilde aktardı’’ Hükümet mültecileri ülkemize kabul ediyor, onların sıkıntıları ile uğraşıyor ama bizlerin neler çektiğini, eve ekmek götüremeyişimizi hiç sormuyor onların dertleriyle ilgilendiği kadar bizle ilgilenilmiyor’ ’dediğini aktardı. Sökmen son olarak yaptığı pazar ziyaretine istinaden; Aksaray bir tarım şehri ve bu tarımın içerisinde de sebze meyve üreticileri vb. bulunmakta, bizler Cumhuriyet Halk Partisi Örgütleri olarak sürekli vatandaşların içerisindeyiz ve bu gün burada duyduğumuz şikayetler ülke genelindeki şikayetlerle parelel durumdadır ve şu an şehrimizin hangi mahallesine hangi pazarına gidilse bu şikayetler duyulmaktadır.Yetkililerin üstlerine düşen görevleri yerine getirmelerini bekliyoruz.Bizler şehrimizin sokaklarında her zaman insanlarımızı dinleyeceğiz ve onların sesi olmaya devam edeceğiz. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meral Akşener’den EMASYA hatırlatmasıÖnceki Haber

Meral Akşener’den EMASYA hatırlatması

“Çocuk hastanesi hizmete girecek”Sonraki Haber

“Çocuk hastanesi hizmete girecek”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar