“Çocuk hastanesi hizmete girecek”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Çocuk hastanesi hizmete girecek”
Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında incelemelerde bulunan Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Başhekim Mutlu’dan brifing aldı.

Yapımı büyük oranda tamamlanan 380 yataklı ek hizmet binasında incelemelerde bulunan AK Parti heyeti yapılan çalışmaların halkın yaşam kalitesini artırmak için gerçekleştirildiğini ifade etti.

Binayı inceleyen İl Başkanı Aydoğdu, “Yapımı büyük oranda tamamlanan Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi faaliyete girmesi ile birlikte 900 yatak kapasitesine, 91 olan yoğun bakım kapasitesi de 130 yatağa ulaşacaktır. Yaklaşık 80 yataklı ve yenilenmiş fizik tedavi üniteleri ile halkımıza hizmet verecektir. Ayrıca tüp merkezi, ayrı kadın doğum ve çocuk ameliyathanesi de faaliyete girecektir. Şu an için Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 53 akademik hekim (profesör, doçent, doktor öğretim üyesi) 124 uzman hekim ve 42 pratisyen hekim olmak üzere toplamda 222 hekim Aksaray halkımıza hizmet vermektedir” dedi.

“Olmaz dedikleri tüm yatırımları bir bir hayata geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk ve sunuyoruz” diyen Altınsoy “İlimiz için oldukça önem arz eden hastanemiz son teknolojiyle donatılmış tıbbı cihaz kapasitesiyle, beş yıldızlı otel konforunda hizmet verecek konumda. Vatandaşlarımızın daha kolay ve daha rahat hizmetin yanı sıra şifa alabilmesi için son teknolojik ekipmanlar ile donatılan yeni ek binamızda sona gelindi. İnşallah en kısa sürede burayı da halkımızın hizmetine açacağız. Hastanemizde yılın ilk altı aynında 649 bin hasta muayenesi gerçekleştirilmiştir. 25 bin 732 hastamız da yatarak tedavi görmüştür. 15 bin 405 ameliyat işlemi gerçekleştirilmiştir. 81 bin 233 kişiye PCR (covit) testi yapılmıştır. Bizim zamanımızda başlatılan ve halkımız tarafından da takdir gören evde sağlık hizmetlerinden ise 5 bin 430 hastamız faydalanmıştır. Bu tür hizmetleri bizlere kazandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya, Valimize, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hastanemizin şimdiden ilimize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim” ifadelerini kullandı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Coğlaki pazarında esnafı dinlediÖnceki Haber

CHP Coğlaki pazarında esnafı dinledi

AVRUPA KİCK BOKS ŞAMPİYONU VALİ AYDOĞDU’YU ZİYARET ETTİSonraki Haber

AVRUPA KİCK BOKS ŞAMPİYONU VALİ AYDOĞDU’...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar