Chp Heyeti Aksaray’ın Nabzını Tuttu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Chp Heyeti Aksaray’ın Nabzını Tuttu

CHP Aksaray İl Örgütü’nün organize ettiği “Aksaray'ın sorunlarını dinlemeye geliyoruz” programına katılan CHP’li 20 milletvekili ve CHP Genel Merkez Parti Meclisi üyeleri, iki gün boyunca yoğun bir programla Aksaraylıların sorunlarını dinledi. CHP heyeti Aksaray'ın STK başkanları başta olmak üzere ilçe, belde, köylerde halkla buluştu, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İki gün süren yoğun programın ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Binası’nda Aksaray gözlemlerini bir basın açıklamasıyla değerlendiren CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk

“İki gün boyunca yoğun bir program gerçekleştirdik. Milletvekillerimiz ve Parti Meclis Üyelerimizle birlikte 21 kişilik heyetimiz dün itibariyle Aksaray'a geldi. Program boyunca Aksaray'da derdi dinlenmeyen hiçbir kurum hiç bir sektör kalmadı. İlimizin derdi ve sorunu çok olduğu için değerli milletvekillerimizi bir Ihlara’ya götüremedik. Sorunlarıyla ilgilenilmemiş kaderine terk edilmiş bir şehirde siyaset yapıyoruz 2 günlük ziyarette milletvekillerimiz gördü ki Aksaray'ın sorunlarını hiç abartmamışız hatta az bile söylemişiz” diye konuştu.

“İktidara Yürüyüşün Sesini Aksaray’da Duyuyoruz”

Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel “Soğuk havaya rağmen Aksaraylıların sıcaklığını hissettik. 2 günlük yoğun bir Aksaray programından sonra gördük ki Aksaray halkı kendisini, derdini dinleyecek, derdine derman olacak insanları hasretle beklemiş. Gezilerimiz de yanımıza gelen vatandaşlar ‘Oyumuzu AKP’ye verdik ama umudumuz CHP’ diyerek dert anlattılar. Vatandaşlarımızın sorunlarını ciddi bir şekilde not ettik” diye konuştu. “Türkiye'nin sorunlarını yerelden çözerek iktidara geleceğiz” diyen Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel “Kendisini Aksaray halkına sevdirmiş başarılı bir CHP İl Başkanımız ve çok çalışkan bir örgütümüzün burada olması beni çok mutlu etti. Bu yoğun programı titizlikle düzenleyip iki gün gibi kısa bir sürede Aksaray'ın bütün sorunlarını görmemize yardımcı olan CHP İl Başkanımıza ve il örgütüne çok teşekkür ederim. Bu soğuk havada bizleri yalnız bırakmayan emniyet mensupları ve basın emekçilerine de teşekkür ediyorum. Aksaray Türkiye'nin bir gerçeği. Bütün sorunlar Türkiye'nin her yerinde aynı. Aksaray'da da aynı Millet İttifakı'nın iktidara yürüyüşünün sesini Aksaray’da duyuyoruz” dedi.

“Heybemiz Dolu Dönüyoruz Ankara’ya”

İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç “Örgüte ve il başkanına teşekkür ederek. 2 gün çalışmakla olmuyor. Daha önce bu kadar çalışkan örgüt olmasa böyle çalışamadık burada. Havası soğuk, insanı sıcak Aksaray’daydık. Burada heybemiz dolu dolu dönüyoruz Ankara’ya. Heybede hem güzellikler hem sorunlar var. Ankara döndüğümüze heybeyi açacağız ve halkın sorunlarını gündeme getirmek, çözüm önerileri sunmak kanun teklifi vermek meclis kürsüsünden halkın sesi olmak boynumuzun borcu. Aksaray’ın ve Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var” diye konuştu.

“Hak Ettiğiniz Hizmeti Millet İttifakında Alacaksınız”

Ankara Milletvekili Murat Emir ise “Aksaray bugüne kadar iktidara çok destek vermiş. Sürekli verdiği desteğe rağmen iktidar. Aksaray’ın yüzüne bakmamış. Yolunu çalmışlar, sanayisini çalmışlar kimse sahip çıkmamış. İktidar hiç sahip çıkmamış. İnsan kendisiyle dertleşeni, elini uzatanı sever ama bunlar hiç el uzatmamış. Aksaray da artık AKP’den vazgeçmiş. Biz geldik çok sevdiler. Örgüt çalışıyor. Bizi çok sevdiler. Aksaray en az bir vekil. Verecek. Yerelde bizi seçecek. Buna inanıyoruz. Aksaray hak ettiği hizmeti bizim Millet ittifakımızda alacak. Kimi dinlersek dinleyelim biz geldik;  bizi dinleyin talebiydi. Bunun farkındayız. Bu bitiş değil. Başlangıç olacak yine geleceğiz. Kendi kaderine terk edilmiş herkese ‘ne haldesin’ diyeceğiz derdini Türkiye gündemine sokacağız. Ödevimizi aldık Aksaray’ın sözü olacağız söz veriyoruz” dedi.

“Mersin Limanı’nı Aksaray’a Bağlayacağız Söz Olsun”

Mersin Milletvekili Alpay Antmen “20’nin üzerinde STK ziyaret ettik. Ben burada kendi memleketimle bağlantılı bir sorunla karşı karşıya geldim. Bununla ilgili bir Aksaray Milletvekili gibi konunun üzerine gideceğim. Mersin Limanı ile Aksaray’ı bağlamalıyız. Ulukışla’dan Aksaray’a 80 kilometrelik demir yolu Mersin Limanına bağlayacak ve burada hammaddeye ulaşım sağlanacak bu da sanayi mamullerinin üretimine katkıda bulunacak ben bu bağlantının yapılmasıyla ürünlerin tüm dünyaya taşınmasını istiyorum. Eğer AK Parti İktidarı 10 yıldır söz verdiği bu rayları yapar da Aksaray’ı Mersin’e bağlarsa teşekküre deriz. Ama sözümüz olsun bunu CHP iktidarında yapacağız.”

“Halk İktidarın Gitmesine Karar Vermiş”

Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü “Aksaray halkı bu iktidarın gitmesine karar vermiş. Kimin geleceğine de karar veriyor. O da biziz. Ağaçören’de köylerinde iki gün gezdik. Çarşıda pazarda sokakta kiminle konuştuysak bu iktidarın sonu geldi diyorlar. Artık bizi bir daha çağırırsa başkanım yine geliriz.  Bizim buraya borcumuz var her çağırıldığımızda geleceğiz” ifadelerini kullandı.

“Biz Artık Aksaraylıyız”

“İlk geldiğimizde burası Aksaray'dı. Ama artık bizim Aksaray olarak gidiyoruz” diyen Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin pancar üreticisinden tutun birçok çiftçinin, üreticinin birçok konuda zorluklar çektiklerini belirterek “Tarımsal sulamadan tutun, maliyet girdileri, çiftçinin belini bükerken bir taraftan krediler birçok çiftçiyi hacizlik duruma getirmiş. Yine söz verilip tutulmayan demiryolu, Mersin Limanı ile Aksaray'ın Lojistik taşımacılık konusuna büyük sekte vurmuş. Çevre yolu ve otobanın Aksaray’a büyük zarar verdiğini daha net gördük. Aksaray her anlamda tamamen kaderine terk edilmiş ve unutulmuş. Anadolu'nun ortasında çok değerli bir şehrimiz olmasına rağmen Aksaray halkı resmen unutulmuş. Her birimiz Aksaray’ın milletvekili olarak sorunların çözümünde gözünüz kulağınız olacağız” diye konuştu.

Vekiller Tek Tek Söz Aldı

Adana Milletvekili Orhan Sümer; “Parti’ye böyle örgüt kazandırdığınız için teşekkür ederim. Organize sanayide işletmelere teşekkür etmek lazım. Devletten hiç bir teşvik almadan kendi çabalarıyla hayatta kalmaya çalışıyorlar. Bu da Aksaray’ın her şeye ne kadar hazır olduğuna ama iktidarın da Aksaray’a ne kadar ters taraftan baktığının göstergesi. Aksaray’da turizm, organize sanayi, üniversite var. Ancak 2002’den beri unutulmuş Umut ediyorum Aksaraylı kendine düşen görevi yaparak kendinin sorunlarıyla ilgilenen kendiyle dertlenen kişileri yerelde ve genelde tercih edecektir.”

Necati Tığlı Giresun Milletvekili: “Aksaray halkı AKP iktidarına her şeyi vermiş ama AKP iktidarı Ihlara Vadisinin yanındaki işletmeye bir tuvaleti bile çok görmüş. Biz geliyoruz geldiğimizde Aksaraylılara en iyi hizmeti vereceğiz. Aksaray’ı yönetenler Aksaray’da yaşayacaklar diyorum” ifadelerini kullandı.

Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel “Aksaray’da herkes dertli. İktidara gelen AKP 18 yıl önce ‘3 Y’ iddiasıyla yola çıkmıştı. Yani yolsuzlukla, yoklukla, yasaklarla mücadele edeceğini söylemişti. Bugüne geldiğimizde ise insanlar yoklukla yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele etmekte. Üstelik bu yolsuzlukların Aksaray'da da olduğu kulağımıza geldi.”

PM Üyesi Hasan Efe Uyar: 2 günlük Aksaray ziyaretimizde Aksaray mutsuzluğunu ve ümitsizliğini gördük.  Aksaray halkı umutsuz ümitsiz olmasın. Türkiye'nin kurucu Partisi Türkiye'nin kurtuluşunun partisi bu zor dönemlerde yine halkını ve ülkesini kurtaracak kadrolara sahiptir. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Aksaray'ı işsizlikten, yokluktan, sıkıntıdan, çetelerden İngiltere'deki tefecilerden ve AKP karanlığından kurtaracaktır. Kimsenin şüphesi olmasın Aksaray'da olmaktan ve sizleri tanımaktan çok mutlu olduk. Aksaray halkına teşekkür ediyoruz” dedi. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yarıyıl Tatilini Çocuğunuzun Gelişimi İçin Bir Fırsata ÇevirinÖnceki Haber

Yarıyıl Tatilini Çocuğunuzun Gelişimi İç...

Medaş’tan Sevimli Dostlara KulübeSonraki Haber

Medaş’tan Sevimli Dostlara Kulübe

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar