CHP PM Üyesi Ertürk "Bu Seçim Sonucunu İyi Analiz Edersek Ülkenin Kaderini Değiştirebiliriz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP PM Üyesi Ertürk "Bu Seçim Sonucunu İyi Analiz Edersek Ülkenin Kaderini Değiştirebiliriz"
CHP İl Örgütü, Ramazan Bayramı için bayramlaşma programında bir araya geldi. CHP PM Üyesi Ali Abbas Ertürk, "Ülkemizin önümüzdeki 20-25 yılına CHP damga vuracaktır" dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi İl örgütü, partilileriyle bayramlaşma programı düzenledi. Bayramın 2. günü Cumhuriyet Halk Partisi İl binasında düzenlenen programa; CHP Parti Meclis Üyesi Ali Abbas Ertürk, önceki dönem il başkanları, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. 

"Geneldeki Başarı Umuyoruz Aksaray'a da Yansır"

Bayramlaşma programında konuşan CHP İl Başkanı Bilal Özdemir yaptığı konuşmada, "Kutsal Ramazan ayının bitimi ile birlikte Ramazan Bayramı'nı hep birlikte idrak ediyoruz. Bu bayramda da sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Ramazan ayı ile birlikte demokrasimiz için de önemli olan yerel seçimleri de bitirmiş olduk. 2 aylık bir seçim çalışmasının sonucunda sandıklara gittik. Aksaray'da yerel anlamda beklentilerimizin çok altında bir sonuçla seçimi tamamlamış olduk. Türkiye genelinde kazanılan demokrasi zaferi ve belediyeler bizi mutlu etmiştir. Umuyoruz ki bu etki kısa sürede Aksaray'da Cumhuriyet Halk Partisi'ne de döner ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelir diye umut ediyoruz. Geneldeki başarı umuyoruz Aksaray'a da yansır" sözlerini kullandı.

"Bu Seçim Sonucunu İyi Analiz Edersek Ülkenin Kaderini Değiştirebiliriz"

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk ise konuşmasında, "Önemli bir seçim sürecini geride bıraktık. Bu seçim sonucu 81 ilde sandığa giden seçmenimizin verdiği mesaj. Her siyasi parti için onlarca ders içeren sandıktan çıkan mesajların detaylı bir şekilde analiz edilmesi okunmasını gerektiren bir sonuç ortaya konulmuştur. Seçmenin 31 Mart'ta vermiş olduğu mesajı hep birlikte iyi bir analiz edip anlayabilirsek 2028 yılından ya da ondan daha önce yapılacak olan bir seçimde ülkenin kaderini değiştirebiliriz. Seçmenin vermiş olduğu mesajı iyi anlayamazsak bunu sınırsız bir kredi gibi olarak algılarsak o zaman da hepimizin hafızasında olan 89-94 travmasını yaşamaktan kaçınamayız" dedi.

"Seçmen 31 Mart'ta İktidara, 'Artık Bu Koşullar İçinde Seni İstemiyorum' Demiştir"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile parti kurumlarının toplanacağını söyleyen Ertürk, "Parti meclisinde bu sonuçları detaylı bir şekilde analiz edecek, seçmenin ne demek istediğini seçmenin bize nasıl bir destek verdiğini bu desteğin hangi koşullara dayalı olduğu çok iyi analiz edeceğiz. 31 Mart'ın sağladığı rehavete kapılmadan 2028 Haziran seçimlerine tüm kadrolarımızla hazır hale geleceğiz. Ülkemizde yoksulluk, enflasyon, pahalılık, geçim kavgası artık vatandaşlarımızın taşıyamayacağı bir yük haline gelmiştir. Seçmen 31 Mart'ta iktidara artık bu koşullar içinde seni istemiyorum demiştir. Ama muhalefete de sana bir kredi sağlayacağım, 4 yıl boyunca sizleri gözlemleyeceğiz, eğer bizleri memnun ederseniz bunlar bu ülkeyi yönetebilir diye düşünürse, bu ülke iyi bir noktaya taşınır kanaati oluşursa şeklinde seçmenimiz çok net bir şekilde vermiştir" açıklamasında bulundu.

"Sorumluluğumuzun Farkındayız"

CHP'nin merkez partisi olduğunu ifade eden Ertürk, 86 milyonun sorumluluğunu üstlendiklerini söyleyerek, "Ülkenin genelinde CHP'li 400 belediye başkanının omuzlarına vatandaşlarımız büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Belediye başkanlarımız bir yandan iline ilçesine ve beldesine büyükşehrine hizmet ederken, bir yandan da ülkeyi yaşanan ekonomik tabloda herhangi bir sorumluluğu olmamasına rağmen kucağında bulduğu bu yoksullukla ilgili mücadele etme ile ilgili yeteneğini de ortaya koyacaktır. Belediye başkanlarımızın sorumlulukları ağır. Mahallesinde geçim sıkıntısı çeken, aç yatan, okul çantasına beslenmesini koyamayan bir annenin babanın sorununun çözümünü de milletimiz bu sonuçlarla belediye başkanımızın omuzlarına yüklemiştir. Sorumluluğumuzun bu manada farkındayız. Ülkemizin Cumhuriyet Halk Partisi'ne ne denli ihtiyaç duyduğunun net bilincindeyiz" sözlerini kullandı.

"Seçmenler CHP'li Belediye Başkanlarını Görmüş, CHP'ye Destek Vermiştir"

Seçmenlerin sandıkta AK Parti'yi yenerek cezalandırdığını söyleyen Ertürk, "Örneğin %1.2 oyu olan Büyük Birlik Partisi, Sivas Belediyesini kazanmış. Yüzde 4,5 oyu olan Yeniden Refah Partisi bir büyükşehir, bir ili kazanmış. Bu siyaset tarihinde şu ana kadar görülmemiş bir şey. Yüzde 1-2-3 oyu olan partilerin bir il belediye kazanması görülmüş bir şey değildir. Ülke genelinde yüzde 3,5 olan İYİ Parti, Nevşehir Belediyesini kazanmış, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile kafa kafaya yarışmış. Afyon gibi yüzde 13-15 oyu olan Cumhuriyet Halk Partisi'ni AK Parti'nin karşısında güçlü gören seçmen onu yüzde 50'nin üzerine taşımış. Adıyaman, Kilis, Uşak, Kastamonu, Kırıkkale gibi illerde AK Partili belediye başkanları ile yarışan CHP'li belediye başkanlarını görmüş, CHP'ye destek vermiş. Bu sonuçlara baktığımız zaman seçmenin ne demek istediğini daha iyi analiz edeceğiz. Hem başarılı hem başarısız olan konulara hiç zaman kaybetmeden, Aksaray'ı nasıl bir Afyon noktasına taşırız bunu analiz edeceğiz" dedi.

"Ülkemizin Önümüzdeki 20-25 Yılına CHP Damgasını Vuracak"

Yerel seçimlerin birinci aşama olduğunu ifade eden Ertürk, "31 Mart yerel seçimlerinde harita üzerinde kazanılan belediyeleri gördükten sonra mutluluk duyan partimize emek vermiş büyüklerimizin, tüm teşkilatımızın karınca misali bu başarıya su taşımaları ve 60-70 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarısına hiçbir karşılık beklemeden destek olmaları ve haklı gururu yaşamaları bizleri de çok mutlu etmiştir. Bu sonuçlarla birlikte kollarımızı sıvayarak yine örgütümüzle birlikte yorulmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki ülkemizin önümüzdeki 20-25 yılına Cumhuriyet Halk Partisi damgasını vuracak. Bu ülkenin 20-25 yılını Cumhuriyet Halk Partili kadrolar yönetecek. Geçmiş iktidarın enkazını Cumhuriyet Halk Partili kadrolar temizleyecek. Geçmişteki rant, yolsuzluk, yoksulluk gibi mücadeleleri yenip yeni bir çağa bu ülkeyi hazırlamak Cumhuriyet Halk Partisi'ne nasip olacak. Hepimiz de bu mücadelenin bir neferi olarak bunun onurunu yaşadığımız sürece gelecek nesle aktaracağız" açıklamasını yaptı. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"FETÖ'nün Aksaray'daki Kalıntıları Ülkücülerin Hafızasına Hain Olarak Yazılmışlardır"Önceki Haber

"FETÖ'nün Aksaray'daki Kalıntıları Ülküc...

Mazbatası Elinden Alınan Muhtarın Yakınları, Dehşet SaçtıSonraki Haber

Mazbatası Elinden Alınan Muhtarın Yakınl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar