Mazbatası Elinden Alınan Muhtarın Yakınları, Dehşet Saçtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mazbatası Elinden Alınan Muhtarın Yakınları, Dehşet Saçtı
Adli sicili bozuk olduğu iddiasıyla mazbatası elinden alınan muhtarın yakınları, yeni seçilen muhtar ve ailesini hedef aldı. 

 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Saratlı beldesinin Meydan Mahallesi Muhtar Adayı olarak seçime giren Alper Kaplan'ın mazbatası, adli sicilinin bozuk olmasından dolayı elinden alınarak sandıktan ikinci olarak çıkan Bayram Kaplan'a verildi.

Muhtarlık Elinden Alınınca Yakınları Çılgına Döndü

Yaşanan bu gelişme üzerine iddia edilene göre; mazbatası elinden alınan Alper Kaplan'ın kardeşi Ümit Kaplan, en yüksek oy alan 2. sıradaki Muhtar Bayram Kaplan'ın evini basarak, Kaplan'ın yakınlarına sözlü ve fiziki olarak tacizde bulundu.

İddiaya göre; seçim döneminde Bayram Kaplan ile çalışan akrabası Ali Uz'un iş yerine gelen Ümit Kaplan, Bayram Kaplan'ın nerede olduğunu sordu. Sonrasında Ümit Kaplan, Ali Uz'a hakaret ederek, "Siz seçimlerde Zeki Türker'e çalıştınız. Muhtarlıkta Bayram Kaplan'a çalıştınız. Bu böyle burada kalmayacak, hepinizi buralardan süreceğiz, hepinizi öldüreceğiz, buralarda artık çalışamayacaksınız" şeklinde tehditler savurarak, iş yerinde bulunan şişeleri Ali Uz'un kafasına vurdu.

Ümit Kaplan'ın uyguladığı şiddet, güvenlik kameralarına yansırken, çevredeki vatandaşlar Ümit Kaplan'ı durdurmaya çalıştı ancak Kaplan, tehditlerine iş yeri içinde ve dışarıda da devam etti.

Yaşanan olaya tanıklık eden vatandaşlar, Jandarmaya haber verirken, olay yerine sevk edilen Gülağaç İlçe Jandarma ekipleri, Saratlı kasabasına gelerek saldırgan Ümit Kaplan'ı gözaltına aldı. 

"Ümit Kaplan'ın Adli Sicili Bozuktur"

Yaşanan olayın Kaplan'ın ilk vukuatı olmadığını ileri süren Saratlılı vatandaşlar, "Ümit Kaplan'ın adli sicili zaten bozuktur. Bu bir seçimdir kazananı kaybedeni de olur. Ümit Kaplan'ın şuursuzca insanlara saldırması, Saratlı beldesinin huzurunu bozmaktadır. Kaldı ki seçimi kaybeden Zeki Türker, kazanan belediye başkanı ve meclis üyelerini tebrik etmiştir. Seçim gelir geçer Saratlı halkının huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur. Ümit Kaplan'ın adalet önünde hesap vermesini istiyoruz" açıklamalarında bulundu.

"Diğer Adayın Seçilmiş Olmasının Suçlusu Saldırdığınız İnsanlar Değil, Kendi Suç Tarihinizdir"

Bir önceki dönem Belediye Başkanı Zeki Türker, muhtar seçilen Bayram Kaplan ve ailesine yapılan saldırıyı kınayarak, "Hepimiz güzel bir bayram sabahını beklerken ne yazık ki seçimlerden önce başlayan ve bugün şiddet ile sonuçlanan çirkin ve ahlaksız saldırılar altındayız. Bu saldırıların altındaki gerçek sebepleri ve cesaret aldıkları odakları biliyorum. Daha önceki seçimimiz ve her iki adayın da yürüttüğü seçim kampanyası, Saratlı'da seçim için kalp kırma defterini kapatmıştı. Fakat her ne hikmetse kasabamızda yapılan tüm seçimlerde belli bir zümrenin kazanıp ya da kaybetmelerinin hiç önemi olmadan sonucu hep sokakta şiddet ve ahlaksız sözlü saldırılar olmaktadır. Üzülerek gördüğüm tüm çirkinliklere rağmen sükunetimi koruyarak, gerekli tebrik ve teşekkürleri siyasetteki nezaketin gerekleri olarak görerek yaptım ve kibarlıktan taviz vermedim. Lakin bugün bir muhtar adayının, yasaların muhtar olmasına engel olması sebebiyle diğer adayın seçilmiş olmasının suçlusu saldırdığınız insanlar değil, kendi suç tarihinizdir" dedi.

"Ahlaksızca Yapılan Saldırının Bizzat Takipçisi Olacağım"

"Tüm kasabalılarımız gibi bugün saldırıya uğrayan Ali Uz ve ailesi canımızdır" diyen Türker, "Bir müptezelin ucuz saldırısı hiç kimseyi sizden korkutacak değildir. Hukukun mutlaka cezalandıracağı bu çirkin ve bir zihniyeti temsil eden ahlaksızca yapılan saldırının bizzat takipçisi olacağım. O müptezel için de suçunun cezasının yanına kalmasını istemek için kapımızı çalacak hiç kimse de dostumuz değildir. Bundan sonraki saldırıyı kime yapacaklarını bilmiyoruz elbette ama tekrarlanması durumunda olacakların sorumlusu ben ve dostlarımız değil yine sizler olacaksınız" ifadelerine yer verdi. Haber: Harun Atalay


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP PM Üyesi Ertürk "Bu Seçim Sonucunu İyi Analiz Edersek Ülkenin Kaderini Değiştirebiliriz"Önceki Haber

CHP PM Üyesi Ertürk "Bu Seçim Sonucunu İ...

“Ekmek Parasının Bayram Tatili Yok”Sonraki Haber

“Ekmek Parasının Bayram Tatili Yok”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar