“Ekmek Parasının Bayram Tatili Yok”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Ekmek Parasının Bayram Tatili Yok”
Ramazan Bayramı'nın 9 günlük tatiliyle birlikte kamu, kurum kuruluşları ve yarı özel yarı kamu çalışanlarıyla birlikte milyonlarca çalışan bayram tatilinin tadını çıkartırken; Ramazan Bayramı'nın ilk gününden itibaren Aksaray'da birçok vatandaş, esnaf ve seyyar satıcı çalışmaya devam etti.

 11 ayın sultanı Ramazan ayı geride kaldı. Son oruçlar tutulurken, son teravih namazının kılınmasıyla birlikte Ramazan Bayramı sevinci yaşandı. Ramazan Bayramı'nda 9 günlük tatili, kamu, kurum kuruluşları ve yarı özel yarı kamu çalışanları fırsat bildi.

9 gün boyunca tatilin keyfini çıkaran çalışanlara karşı, Aksaray'da çok sayıda vatandaş, esnaf ve seyyar satıcı tatil süresinde çalışmaya devam etti.  Büfeler, lokantalar, marketler gibi yerlerin yanı sıra seyyar satıcılar da bayramın ilk gününden itibaren müşterilerine hizmet vermeyi sürdürdü.

"Çalışmaktan Başka Çaremiz Yok"

Bayram boyunca neden çalıştıklarına ilişkin soruya yanıt veren bir lokanta sahibi, "Çalışmaktan başka çaremiz yok. Genelde bayramlarda açık olmaya dikkat ediyoruz. Bayramın 1. gününden itibaren ev ziyaretlerini bitiren vatandaşlar, şehir merkezlerinde geziyorlar. Şehir merkezi bayramın ilk gününden itibaren hareketli geçiyor. Biz de müşterilerimize bu şekilde hizmet veriyoruz" açıklamasında bulundu.

Büfe işletmecileri ve seyyar satıcılar ise "Ramazan Bayramı'nda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermek için iş yerlerimizi, tezgahlarımızı açıyoruz. Biz de bayramı bu şekilde geçiriyoruz" ifadelerine yer verdi. 

"Bayram En İyi İş Yaptığımız Zamanlar"

Ekonomik nedenlerden dolayı çalışmak zorunda olduklarını söyleyen seyyar satıcılar ve esnaflar ise "Bizim için bayram en iyi iş yaptığımız zamanlardır. Neticede devam eden bir hayat var ve günümüz ekonomik şartlarında çalışmaktan başka çaremiz yok" cümlelerine yer verdi. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mazbatası Elinden Alınan Muhtarın Yakınları, Dehşet SaçtıÖnceki Haber

Mazbatası Elinden Alınan Muhtarın Yakınl...

"Eskil Belediyesinin Şeffaf Yönetim Anlayışına Katkıda Bulunacağız"Sonraki Haber

"Eskil Belediyesinin Şeffaf Yönetim Anla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar