“Çocuklarımıza Bilimi Sevdirmenin En İyi Yolu, Onu En Eğlenceli Hali İle Sunmaktır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Çocuklarımıza Bilimi Sevdirmenin En İyi Yolu, Onu En Eğlenceli Hali İle Sunmaktır”
Aksaray Belediyesi, çocuklar için Bilim Kampı gerçekleştirdi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Dinçer, "Çocuklarımıza bilimi sevdirmenin en iyi yolu onu en eğlenceli hali ile sunmaktır" dedi.

Okulların yarıyıl tatiline girmesi ile birlikte Bilim Kampı başlatıldı. 2 Şubat tarihine kadar sürecek olan kampta, çocuklar çeşitli etkinliklerle eğlenceli vakit geçiriyor. 8-12 yaş aralığındaki öğrenciler, bilimin eğlenceli halleriyle tanışırken, öğrendiklerini de bizzat uygulayabiliyor.

 

"Bilimi Seven Bir Topluma Sahip Olmak İçin Çalışmalar Yapmak Gereklidir"

Ara tatil sebebiyle çocukların yoğun ilgi gösterdiği Bilim Kampı ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, "Bilimi, sanatı, teknolojiyi seven bir topluma sahip olmak adına ilk olarak bunun için çalışmalar yapmak gereklidir. Bir işi sevdirmenin en iyi yolu ise onu en eğlenceli hali ile sunmaktır. Bilim kampları bu alanda çocuklarımız için mükemmel bir seçenek. Öğrencilerimizin kampa gösterdikleri ilgi memnuniyet verici. Hem verimli vakit geçirip hem de stres atılabilecek bir kamp süreci yaşıyorlar. Bilimle, sanatla tanışmanın yaşı yoktur; fakat ne kadar erken olursa o kadar iyi olur elbette" dedi.

 

"Gençlerimize, Çocuklarımıza Yönelik Etkinliklerimiz Artarak Devam Edecek"

Çocuk Bilim Kampı'nın, bilimi sevdirmek için en iyi uygulamalardan biri olduğunu söyleyen Dinçer, "Onların yaşına ve seviyesine uygun çeşitli etkinliklerle zenginleştirilmiş günler sayesinde şehir hayatları içerisinde belki de sahip olamadıkları, göremedikleri deneyimleri yaşama imkanına sahip oluyorlar. Yeni insanlarla tanışıp sosyalleşmenin yanı sıra bu kamplarda tamamen bilim ve sanata dair konular konuşuluyor. Üstelik yalnızca konuşmakla kalınmayıp aynı zamanda atölyelerde elde edilen deneyimlerle konular pekiştiriliyor. Gençlerimize, çocuklarımıza yönelik etkinliklerimiz artarak devam edecek" sözlerini kullandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Evinin Bahçesindeki 3 Bin Balya Küle DöndüÖnceki Haber

Evinin Bahçesindeki 3 Bin Balya Küle Dön...

Dinçer: “Aksaray OSB’nin Türkiye’ye Katma Değer Kazandırmasında İşçi ve Yatırımcılarımızın Emeği Büyük”Sonraki Haber

Dinçer: “Aksaray OSB’nin Türkiye’ye Katm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar