Eğitime pandemi gölgesi düşmesin diye aşı çağrısında bulundular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitime pandemi gölgesi düşmesin diye aşı çağrısında bulundular
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da da 2021-2022 eğitim öğretim yılı yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri alınarak yapılan törenle başladı.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda gerçekleştirilen törende minik öğrenciler okul bahçesinde folklor gösterisi yaptı. Öğrencilerden oluşan mehteran takımının verdiği mini konser ise renkli görüntülere sahne oldu.

Programda bir konuşma yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, “Aksaray’ımız 83 bin öğrenicisi, 6 bin 550 öğretmeni ile 2021-2022 eğitim öğretim yılına hazırdır. Aksaray ili eğitim anlamında alt yapısıyla, derslik sayısıyla, teknolojisiyle Türkiye’nin modern illerinden biridir bu alanda bizden önce bu eksiklikleri tamamlayan bütün milletvekillerimize valilerimize milli eğitim müdürlerimize emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Akademik başarı elbette önemlidir fakat büyük bir yanılgı içerisinde olmamalıyız, diploma ile şahsiyetin eş değer olduğu bir ülkede değerler eğitimi ahlak gibi bu tür kavramalarda bahsetmek biraz sıkıntılı geliyor yani bizim için bir öğrencinin diploması akademik başarısı kişiliğinden daha önemli değildir. Diploma elbet önemlidir ama asıl değerli olan anlamlı olan çocuğun elde ettiği kalp ve ruh anlamındaki kazanımlarıdır. Eğitim öğretim yılı başlarken hepimizin buna dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Çocuklarımızın okullarda sağlıklı bir şekilde eğitim öğretim görebilmesi için sizlerden istirhamım, çevremizdeki bütün insanların aşı olmaları konusunda gerekli uyarılarımızı yapalım. İnşallah bugün burada birlikte açtığımız bu okullarımızı sadece ara tatil ve sene sonunda kapatırız diye düşünüyorum” dedi.

Erel, “Amacımız Başarılı Nesiller Yetiştirebilmek Olmalıdır”

İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel ise, “Çocuklara daha yaşanabilir bir dünyayı bırakmak ancak bilinçli, birikimli ve donanımlı bir eğitim öğretimle mümkün olabilir. Hepimizin ortak amaç ve hedefi ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartmak ufku ve hedefleri doğrultusunda millet ve ülke olarak ortak gayemiz açılacak hayat boyu eğitim ve öğretimle başarılı nesiller yetiştirebilmek olmalıdır” ifadeleri kullandı.

“Aşılamayı Çok Önemsiyoruz”

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal; “İlimizde 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı başlıyor. Buradan bir mesaj vermek istiyorum okullarımızın kapanmaması yüz yüze eğitimin devam etmesi için aşılamayı çok önemsiyoruz buradan tüm velilerimize, paydaşlarımıza tüm Aksaray halkına aşı olmaya davet ediyorum inşallah bir daha kapanmamak üzere çünkü yüz yüze eğitimin önemini ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Hamza Aydoğdu protokol üyeleri ile birlikte eline aldığı okul çanını çalarak ilk ders zilini çaldı. Ardından minik öğrenciler sınıflarına koşarken, Vali Aydoğdu ve protokol üyeleri tedbirler kapsamında okul içerisine girmedi.

Okulların açılmasıyla büyük mutluluk duyduklarını belirten minik öğrenciler okulları kapanmasını asla istemediklerini belirttiler. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ATSO’da tahkim dönemi başlıyorÖnceki Haber

ATSO’da tahkim dönemi başlıyor

Operasyonda uyuşturucu, tüfek ve tabanca ele geçirildiSonraki Haber

Operasyonda uyuşturucu, tüfek ve tabanca...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar