ATSO’da tahkim dönemi başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATSO’da tahkim dönemi başlıyor
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı çok az odada faaliyete başlayan Tahkim ve Arabuluculuk Merkezinin Aksaray’da kurulması için yapılan çalışmalarda sona geldi.

ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş açılış için tarih belirleme sürecine geldiklerini belirterek projenin detaylarını aktardı. Göktaş “Aksaray’da faaliyete geçirecek olduğumuz, ATSOTAM yani Aksaray Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi ile iş dünyasının hukuki anlaşmazlıklarında arabuluculuğa yönelmesi ve böylelikle üyelerin ticari ilişkilerinde zaman ve itibar kayıplarına uğramasının önüne geçilmesini amaçlıyoruz. Bilindiği üzere, Tahkim, günümüz ticari ilişkilerinde ağırlıklı olarak tercih edilen uyuşmazlık çözüm yolu olması bakımından büyük öneme haizdir. Üyelerimizin gerek diğer üyelerimizle gerek yerli yahut yabancı firmalarla yaptıkları sözleşmelere örnek ATSO Tahkim Şartını koymaları olası bir uyuşmazlıkta uyuşmazlığın hızlı ve etkin bir şekilde çözülmesini sağlamak bakımından önemlidir” dedi.

“Çözüm Süreci Hızlanacak”

“Mahkemelerin tahkim yargılamasına olan müdahalesinin sınırlanması, tahkim yargılaması süresinin kısalığı, asgariye indirilmiş usuli formaliteler,  tarafların serbestçe tahkim yerini belirlemeleri, alanında uzman ve tanınmış hakemlerin varlığı ve yargılamanın gizliliği uluslararası ticaretin aktörlerinin en önem verdikleri konulardır” diyen Göktaş “Tarafların iradelerinin uyuşmasını ön planda tutan, anlaşmazlıkların hızlı, ekonomik ve konusunun uzmanı hakemlerce çözümlenmesi için tarafların sözleşmelerine tahkim şartını koymaları amaca uygun bir çözümdür. Bu yüzden üyelerimizin hukuki alanda yaşadıkları sıkıntıların hızlı sürede çözüme kavuşturulması için kurduğumuz Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim ve Arabulucuk Merkezimizin faaliyete geçmesi ve açılışının yapılması için geri sayım başladı. Açılış takvimimizi planlayarak TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nunda katılımını sağlayabilecek şekilde hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Özellikle Yeni Yasa’nın çıkması ve Ticari Anlaşmazlıkların merkezlere verilmeye başlanması ile çok büyük önem kazanacak olan Tahkim ve Arabuluculuk Merkezlerinin Aksaray’da örnek teşkil edecek düzeyde Odamızda faaliyete geçirilmesini sevinçle karşılıyor bu projemizin de üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
T.C. AKSARAY İCRA DAİRESİÖnceki Haber

T.C. AKSARAY İCRA DAİRESİ

Eğitime pandemi gölgesi düşmesin diye aşı çağrısında bulundularSonraki Haber

Eğitime pandemi gölgesi düşmesin diye aş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar