En Güzel 23 Nisan Mesajları ve 23 Nisan Sözleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
En Güzel 23 Nisan Mesajları ve 23 Nisan Sözleri
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun!

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramının Önemi

Bu Bayram, Tbmm'nin Açılışının Birinci Yılında Kutlanmaya Başlanan 23 Nisan Millî Bayramı Ve 1 Kasım 1922'de Saltanatın Kaldırılmasıyla, Önce 1 Kasım Olarak Kabul Edilen, Sonra 1935'te 23 Nisan Millî Bayramı'yla Birleştirilen Hâkimiyet-İ Milliye Bayramı İle Himaye-İ Etfal Cemiyeti'nin 1927'de İlan Ettiği Ve İlki Atatürk'ün Himayesinde Düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın Kendiliğinden Birleşmesiyle Oluştu. 23 Nisan'ın Türkiye'de Ulusal Bayram Olarak Kabul Edilmesinin Nedeni, 1920'de O Gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Açılmış Olmasıdır.

Bugüne Özel 23 Nisan Kutlama Mesajları

  1. 101.Yıl Dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.
  2. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Açılışında Bulunan Tüm Kahramanlarımızı Şükranla Anıyor, Aziz Şehitlerimize Rahmet Diliyor, Bütün Milletimizin Ve Özellikle Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nı Kutluyorum.
  3. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bɑyrɑmı'nı Kutluyor, Geleceğimizi Emanet Ettiğimiz Çocuklarımıza Sağlıklı Mutlu Bir Gelecek Diliyoruz.
  4. Türk Milletinin Geleceği, Bugünkü Çocuklarının Doğru Görüşü Ve Yorulmak Bilmeyen Çalışma Azmi İle Büyük Ve Parlak Olacaktır.
  5. Geleceğimizin Teminatı Olan Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını En Kalbi Duygularımla Kutlarım.
  6. Çocuk, Dünyanın En Büyük Saadetidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.
  7. 23 Nisan Demokrasinin, Milli İradenin, Millet Egemenliğinin En Bariz Göstergesidir. Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.
  8. 23 Nisan, Türk Milleti'nin Kendi Geleceğini Belirlediği, Egemenliğin Millet İradesine Bırakıldığı Ve Milletin Bağımsızlığını Tüm Dünyaya Haykırdığı, Türk Tarihinin Önemli Dönüm Noktalarından Birisidir.
  9. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Atatürk'ün Dünya Çocuklarına Armağan Ettiği Bir Gündür. Tüm, Dünya Çocuklarının Günü Kutlar Ulusal Egemenliğimize Kavuştuğumuz Bu Günde Şehitlerimize Allah'tan Rahmet Dilerim...
  10. Bugünün Küçükleri, Yarının Büyükleridir. Vatanı Korumak, Çocukları Korumakla Başlar. Egemen Olmayan Boyun Eğmek Zorunda Kalır.” W. Shakespeare
  11. Ulusɑl Egemenlik Ve Çocuk Bɑyrɑmının Sevincini Yɑşɑmɑmızı Sɑğlɑyɑn Türk Ulusunun Önderi Mustɑfɑ Kemɑl Atɑtürk’ü, Birinci Meclisimizin Kɑhrɑmɑn Üyelerini Ve Bu Uğurdɑ Cɑnlɑrını Ortɑyɑ Koyɑn Şehit Ve Gɑzilerimizi Sɑygı Ve Rɑhmetle ɑnıyoruz.

 

Atatürk Sözleri

  • "Benim Naçiz Vücudum Elbet Bir Gün Toprak Olacaktır, Ancak Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır."
  • “Uygarlık Yolunda Başarı Yenileşmeye Bağlıdır. Sosyal Hayatta, İktisadi Hayatta, İlim Ve Fen Sahasında Başarılı Olmak İçin Yegane Gelişme Ve İlerleme Yolu Budur”

“Bütün İlerlemeler, İnsan Fikrinin Eseridir. Fikri Harekete Getirmek, Birinci İşimiz Olmalıdır. Bir Kere Millet Benliğine Hakim Olsun Ve Düşünebilsin, Yeter! Başlangıçta Hatalı Düşünse De, Az Zaman Sonra Bu Hatayı Düzeltebilir. Fikir Bir Kere Faaliyete Başladı Mı, Her Şey Yavaş Yavaş Düzene Girer Ve Düzelir. Fikrin Serbest Hareketi İse, Ancak Bireyin Düşündüğünü Serbest Olarak Söylemek, Yazmak Ve Verdiği Karara Göre Her Türlü Girişimde Bulunmak Serbestisine Sahip Olmakla Mümkündür.”

  • "Gençler Cesaretimizi Takviye Ve İdame Eden Sizlersiniz. Siz, Almakta Olduğunuz Terbiye Ve İrfan İle İnsanlık Ve Medeniyetin, Vatan Sevgisinin, Fikir Hürriyetinin En Kıymetli Timsali Olacaksınız. Yükselen Yeni Nesil, İstikbal Sizsiniz. Cumhuriyeti Biz Kurduk, Onu Yükseltecek Ve Yaşatacak Sizsiniz."
  • "Gençler Cesaretimizi Takviye Ve İdame Eden Sizlersiniz. Siz, Almakta Olduğunuz Terbiye Ve İrfan İle İnsanlık Ve Medeniyetin, Vatan Sevgisinin, Fikir Hürriyetinin En Kıymetli Timsali Olacaksınız. Yükselen Yeni Nesil, İstikbal Sizsiniz. Cumhuriyeti Biz Kurduk, Onu Yükseltecek Ve Yaşatacak Sizsiniz."
  • "Dünyada Her Şey İçin, Medeniyet İçin, Hayat İçin, Başarı İçin, En Hakiki Mürşit Bilimdir, Fendir."
  • Bilim Ve Fen Nerede İse Oradan Alacağız Ve Her Ulus Kişisinin Kafasına Koyacağız. Bilim Ve Fen İçin Kayıt Ve Şart Yokur.”
  • “Bir Ulusun Asker Ordusu Ne Kadar Güçlü Olursa Olsun, Kazandığı Zafer Ne Kadar Yüce Olursa Olsun, Bir Ulus İlim Ordusuna Sahip Değilse, Savaş Meydanlarında Kazanılmış Zaferlerin Sonu Olacaktır. Bu Nedenle Bir An Önce Büyük, Mükemmel Bir İlim Ordusuna Sahip Olma Zorunluluğu Vardır.”
  • “Ben, Manevi Miras Olarak Hiçbir Nass-I Katı, Hiçbir Dogma, Hiçbir Donmuş Ve Kalıplaşmış Kural Bırakmıyorum. Benim Manevi Mirasım, Bilim Ve Akıldır. Benden Sonra Beni Benimsemek İsteyenler, Bu Temel Mihver Üzerinde Akıl Ve İlmin Rehberliğini Kabul Ederlerse Manevî Mirasçılarım Olurlar.”
  • "Biz Cahil Dediğimiz Zaman, Mektepte Okumamış Olanları Kastetmiyoruz. Kastettiğimiz İlim, Hakikati Bilmektir. Yoksa Okumuş Olanlardan En Büyük Cahiller Çıktığı Gibi, Hiç Okumak Bilmeyenlerden De Hakikati Gören Gerçek Alimler Çıkabilir."

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FETÖ Üyelerine yönelik operasyonlar devam ediyorÖnceki Haber

FETÖ Üyelerine yönelik operasyonlar deva...

Vali Aydoğdu’dan İşçi Bayramı'nda duvar jestiSonraki Haber

Vali Aydoğdu’dan İşçi Bayramı'nda duvar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar