En Güzel Yöresel Yemekler Yarıştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yemek Yarışmasında Birbirinden Lezzetli Yöresel Yemekler Birbiriyle Yarıştı

 Aksaray'da yöresel yemek kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla geleneksel hale getirilen Yöresel Yemek Yarışmasının 5’incisi düzenlendi. Yarışmaya 37 yarışmacı farklı yemek ve tatlı çeşidi ile katıldı. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında Aksaray Kültür Evi bahçesinde gerçekleştirilen yarışmada, Aksaray'a özgü yemek ve tatlılar jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

Aksaray Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır’ın katılımıyla düzenlenen yarışmada Aksaray’a ait özel tatlar jüri üyelerince değerlendirilirken Vali Yardımcısı Tanışır yaptığı konuşmada “Cumhurbaşkanlığımız ve Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Türk mutfağı haftası kutlamaları kapsamında ilimizde program düzeliyoruz. Bizim mutfağımız gerçekten çok çeşitli ve lezzetli. Bunu yurt dışına çıkarak anlayabiliriz. Anadolu’da her ilde farklı bir lezzet ile konuşuyoruz. Stantları dolaşırken çok farklı çok lezzetli ve çeşitli yemeklerle karşılaştım. Bizim bu lezzetleri tanıtmamız gerekiyor. Bu yemek programını çok anlamlı buluyorum yarışmaya katılan bütün yarışmacılara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Tanıtım İçin Önemsiyoruz”

Aksaray’ın tanıtımı için bu tür organizasyonların önemli olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, “Aksaray’ımızın daha iyi tanıtılması hususunda Aksaray’ımızın yemekleri, kültürü, oyunlarını icra ediyoruz. Bu şehir Anadolu’nun gözbebeği bir şehirdir. Yemek kitapları çok beğeniliyor. Bu tür yarışmalar sayesinde içeriğimiz daha da çok artıyor. Yeni içeriklerle yeni baskılar oluşturulacak. Bu tür yarışmalarımızı giderek daha sık hale getirmek istiyoruz. Bu vesile ile aramıza katılan yarışmacı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum her birini tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Bu Etkinlikler Artmalı”

Yarışmaya arkadaşlarından aldığı destek ile katıldığını söyleyen Yarışmacı Elif Dinç “Aksaray Tavayı yapmayı tercih ettim. Arkadaşlarımın bana verdiği destek ile katıldım, çok heyecanlıyım. Aksaray Tavayı tanıtmak istedim. Yapımındaki ette kuzu eti tercih ettim. Biraz acı ve tatlı biberleri tercih ettim. Bol sarımsaklı ve domatesi az kullandım. Şu an çok heyecanlıyım bütün herkes çok güzel şeyler yapmışlar onlara da başarılar diliyorum. Tebrik ediyorum ama gerçekten o kadar emek vermiş ki herkes yani hayranlıkla baktığım yemekler var çok güzel şeyler yapmışlar.  Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah güzel olur her şey. Bundan sonra bu tip organizasyonların olmasını isterim ve ilk defa katılıyorum. Öncelikle buranın ortamı çok güzel. Çok güzel arkadaşlıklar edindim.  Bütün arkadaşlarıma başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

“Tanıtım Yapmaktan Gurur Duyuyorum”

Güzelyurt ilçesinden yılan pancarı dolması ile katılan Yarışmacı Dürdane Özmen ise “Güzelyurt’tan katılıyorum. Yılan pancarı dolması yaptım. Şu da canlı canlı yeşili. Bu yemekler her yerlerde yapılır, ama Güzelyurt ilçemize ait yemekler. Burada olmaktan mutluyuz Güzelyurt’u tanıtmaktan Aksaray’ımıza yardımcı olmaktan, tanıtımdan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Siyasi Parti İl Başkanları, STK başkanları ile birlikte yöresel yemek ve tatlıların yarıştığı standları gezerek yarışmacılardan bilgi aldı. Yarışmada en iyi dereceye giren yarışmacılara ödül ve hediyelerini Vali Yardımcısı Tanışır takdim etti.  Etkinlikte özel bir anaokulu öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde yufka açarak börek yaptı. Öğrenciler yaptıkları böreklerden Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır ve protokol üyelerine ikram etti. Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kitap Konakları AçılıyorÖnceki Haber

Kitap Konakları Açılıyor

Engeller Gönülde Olmasın!Sonraki Haber

Engeller Gönülde Olmasın!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar