Engeller Gönülde Olmasın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engeller Gönülde Olmasın!
Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik Spor Bakanlığı ortaklığında düzenlenen ‘Spor Aşkı Engel Tanımaz’ projesi kapsamında Aksaray’da Özel Eğitim okullarına spor malzemesi dağıldı.

Dağılgan Spor Salonu'nda düzenlenen törende özel eğitim okullarına basketbol topu, voleybol direği, masa tenisi, bocce seti, sağlık topu, koşu bandı, yer minderi gibi 30 farklı malzemeden oluşan setler dağıtıldı.

Dağıtım törenine katılan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, malzeme dağıtımı sonrasında konuştu. Aydoğdu “Gençlik Ve Spor Bakanlığımız tarafından ‘Spor Aşkı Engel Tanımaz’ projesi doğrultusunda yürütülen özel eğitim okullarındaki kardeşlerimize malzeme dağıtımını yaptık. Türkiye’deki ilk paralimpik tesislerin ilimizde olması şehrimiz açısından büyük bir önem taşıyor. Buradaki sporcularımız al bayrağımızı hem ulusal hemde uluslararası arenada gururla hep dalgalandırmışlardır. Sadece sporda değil, hayatın her anlamında aşılmayacak engel yoktur. Yeter ki engeller gönlünüzde ve kalbinizde olmasın” dedi.

"Aksaray'ı Cazibe Merkezine Dönüştüreceğiz"

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arslan Yıldız ise, “İlimizde paralimpik spor branşlarında lisanslı olan Bedensel Engelli Federasyonu’na kayıtlı 90 sporcu, görme engeli olan 79 sporcu, işitme engelli olan 89 sporcu, özel sporcumuz ise 504 toplamda ise 762 sporcumuz bulunuyor. Paralimpik branşlarda 8 milli sporcumuz var. Bu sporcularımızın 4'ü Aksaray tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş ve 2021 Tokyo Olimpiyatları’nda ilimizi ve ülkemizi başarılı bir şekilde temsil ederek bizleri gururlandırmışlardır. Aksaray genelinde paralimpik sporculara yönelik çok ciddi yatırımlar yaptık. Engelli sporculara yönelik Merkez Spor Salonumuz ve Türkiye’de tek olan Paralimpik Oyunları Hazırlık Merkezimiz milli takımlarımız için cazibe merkezi haline gelmiştir. Bunun yanında özel sporcularımıza da yetenek taraması yaptık. Özel sporcularımızı tesislerimizde yetiştirip geleceğin şampiyonları yapacağız” ifadelerini kullandı. Haber: Celil Acar

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
En Güzel Yöresel Yemekler YarıştıÖnceki Haber

En Güzel Yöresel Yemekler Yarıştı

Aksaray BelediyeSpor’da Kulisler HareketlendiSonraki Haber

Aksaray BelediyeSpor’da Kulisler Hareket...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar