Erel İktidar Vekillerine Seslendi: “Bakanlara Gidiyorlar,  Fotoğraf Çekiliyorlar Da Hizmet Nerede?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erel İktidar Vekillerine Seslendi: “Bakanlara Gidiyorlar,  Fotoğraf Çekiliyorlar Da Hizmet Nerede?”
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel Anadolu Ekspres Gazetemizi ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel Aksaray ve Türkiye gündemine yönelik değerlendirmelerini gazetemiz İmtiyaz Sahibi Harun Atalay ile paylaştı.  Aksaray’ın iktidar milletvekillerine yüklenen Erel Aksaray’ın sorunlarının Bakanları ziyaret edip fotoğraf çektirerek de çözülemeyeceğini vurguladı.

Aksaray’a yapılan yatırımlarda var olan binaların değerlendirilmeyerek yenilerinin yapılmasının devletin ve Aksaray’ın kaynaklarının boşa giderilmesine neden olduğunu söyleyen Milletvekili Erel atıl durumdaki binaların değerlendirilmesinin daha iyi bir seçenek olabileceğini söyledi. Erel “Aksaray’a yeni bir devlet hastanesi yapıldıktan sonra atıl duruma gelen binanın aslında düşünüldüğü gibi kullanılamaz halde olmadığını söyleyerek “Bir kısmına ‘depreme dayanıklı değil’ diyorlar, ama benim yaptığım araştırmalar neticesinde C blokta hiçbir sıkıntı yok. A blok ve diğer Mustafa Yazıcı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde de güçlendirmeler yapılırsa bu kamuya kazandırılabilir, diyor bu işin uzmanları. Onun yanında kıymetli Belediye Başkanımız sevgi evleri yapmış, ama keşke onun yerine atıl vaziyetteki hastanelerden birisini kullanmış olsaydı. Otizmli Çocuklar Derneği Başkanı ile görüştüm onlar bir yer istiyorlar. Ama bugüne kadar feryatlarına bir cevap alamamışlar” dedi.

“Aksaray’ın Kaynakları Heba Ediliyor”

Kaynakların heba edilmesiyle ilgili olarak Adalet Sarayı örneğini de veren Erel “11-12 yıl önce hizmete giren Adalet Saray’ımızın artık ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle yeni bir Adalet Sarayı’nın yapılması yönünde girişimlerin olduğu duyumlarımız var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Aksaray’ın kaynaklarının bu kadar çok heba edilmesi üzücüdür. Türkiye ekonomisi kıt kaynaklarla idare ediliyor zaten. Onun yerine atıl vaziyette olan eski hastanenin binaları, bölümleri değerlendirilerek kamuya kazandırılabilir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. “Eğer kamunun bu binalara ihtiyacı yoksa, bedelsiz bir şekilde özel sektöre verilsin” diyen Erel “Orasını yurt mu yapar, pansiyon mu yapar, hastane mi, apart otel mi yapar, sosyal tesis mi yapar? Hiç olmazsa o binalar zayi olmaz. Başta sayın Valimiz olmak üzere ilgili ve yetkili kurumları göreve davet ediyorum. Bu atıl vaziyette olan kamu binalarının bir şekliyle Aksaray’a kazandırılmasını talep ediyorum” şeklinde konuştu. 

“Ankara’da Görüşüyorlar Da Sonuç Ne?”

Aksaray’ın bölgede sahipsiz kalan iller arasında yer aldığını ve Ankara’da iktidar milletvekillerinin yaptığı görüşmelerin neticelerinin kamuoyuna hizmet olarak yansımadığını söyleyen Erel, iktidar vekillerine yönelik eleştirilerini sürdürdü. “Aksaray gerçekten plansız, programsız, onun ötesinde sahipsiz” diyen Erel “Ziraat Bölge Başkanlığı Aksaray’daydı, ama Kırıkkale’yi de bu bölgeye bağlayarak Kırşehir’e taşıdılar. Nerede Sayın AK Parti İl Başkanı? Bugün yine basına baktım şöyle bir, Ankara’da görüşmeler var, ama görüşmelerin neticesinde ne var? ‘Demiryolu ihale edildi’ diyorsunuz evraklarını getirin, hangi şirkete ihale edildi, parasını buldunuz mu? Ne zaman çalışmalara başlayacaksınız. Seçim geliyor, yalandan Aksaray’ın gazını almak adına ihale mi yaptınız? Aksaray-Ortaköy yolu bir kangren haline döndü” dedi.

“Söz Namustur, Lütuf Değil”

Başkanlık sistemiyle AK Parti’nin bugüne kadar yaptığı güzel işlerin de kötüye gittiğini ifade eden İYİ Parti Milletvekili Erel “Genel olarak baktığımızda AK Parti’nin Aksaray’a yaptığı hiçbir şey yok. Türkiye genelinde yaptığı güzel işler var. Son başkanlık sistemi ile birlikte o güzel işlerin üzerine çok olumsuz işleri getirdi ve örttü. Türkiye’de kişi başına düşen milli gelir 2002’lerin altına düştü. Ben hiçbir zaman siyasi kıskançlık yapmadım. Gerçekten Aksaray sahipsiz. Gelir dağılımında çok büyük adaletsizlik var. Muhalefet milletvekili olarak Aksaray’ın sorunlarını biliyorum. Bunları da her fırsat bulduğumda Meclis kürsüsünden dile getiriyorum. Aslında Aksaray’ın sorunları da çözülemeyecek sorunlar değil. Aksaraylı olarak biz ne istiyoruz,  verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bunları yapacak güçtedir. Cenab-ı hak İYİ Parti’ye iktidarı nasip ederse bu sorunları çözmek de bizim boynumuzun borcudur. Yani bu saatten sonra Aksaray’a havaalanı getirmek, demiryolu getirmek, içilebilir su getirmek, dış havzalardan su getirmek ve Ortaköy yolunu yapmak; devletin Aksaray’a bir lütfu değil, namus borcudur. Söz namustur. Devlet söz verdi. Devlet adamı olan herkes Aksaray’ın sorunlarının çözümü için söz verdi. Söz namus ise bu saatten sonra Aksaray’a yapılacak bir hizmet lütuf değil, namus borcudur.  O namus borcunu da İYİ Parti iktidarında inşallah biz ödeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Elinizden Mi Tuttular?”

Türkiye’nin 100. Yılı öncesi AK Parti’nin neler yaptığını soran Erel “Türkiye Cumhuriyeti devleti 100 yaşına giriyor beşte birini AK Parti ile yaşıyoruz. Türkiye’de en çok iktidarda bulunan parti, AK Parti’dir. Aksaray’a ne yaptınız? Diye ben soruyorum? Niye yapmadınız kardeşim, elinizden tutan mı oldu, ayağınızı bağlayan mı oldu? AK Parti kıymetli İl Başkanım ve milletvekilleri hala vaatte bulunuyorlar. Sayın bakanlarla boy boy fotoğraf çektiriyorlar Aksaray’a geldiğinde bir balon uçuruyorlar gerisi yok” diyerek sözlerini noktaladı. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zehir Tacirinin Zulasını “Kaput” BulduÖnceki Haber

Zehir Tacirinin Zulasını “Kaput” Buldu

Ceviz Gitti Biçer GeldiSonraki Haber

Ceviz Gitti Biçer Geldi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar