Esnaf Kredi Ve Borç Batağında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnaf Kredi Ve Borç Batağında
Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Güzelyurt İlçe Başkanı Muzaffer Uğur, il ve ilçe yöneticileriyle Güzelyurt Merkez’de pazar ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnafın sorunlarını dinleyen CHP heyeti bir dokundu bin ah işitti.

 İşlerini devam ettirebilmek için 4 kredi çektiğini söyleyen bir esnaf, AK Parti iktidarını eleştirdi ve “Bu iktidar geldi bu duruma düştük, AK Partili yöneticiler, çıksınlar da gelsinler bakalım. Herkes yakasından tutar, herkes zor durumda. Kendi çocuğumuz dahil gel kuzum şöyle yapalım böyle yapalım dediğimde ‘Baba bugüne kadar 20 senedir 25 senedir ne yaptın’ diyor. Çocuğuma cevap veremedim. ‘Ben gelsem, bir işe katılsam ben de yapamam. Kendini kurtaramadın ki beni kurtarasın’ diyor. Allah hakkımızda hayırlısını versin. İnşallah bu sistem değişir, benim düşüncem yıkılsın bir an evvel, bana kalsa şimdi yıkılsın. Şimdi gitsinler ne bu ya” dedi.

“Bir Aldığımızı Aynı Fiyata Bir Daha Alamıyoruz Ki!”

Aldığı bir malı, bir gün sonra aynı fiyata alamadığını söyleyen esnaf, toptancılarla zaman zaman tartışmalar yaşadıklarını, ancak toptancıların da her gün gelen zamlar nedeniyle fiyatları artırmaya mecbur kaldıklarını belirtti. Müşterilerin de her gün artan fiyatlar nedeniyle kendilerine tepki gösterdiğini belirten esnaf, müşterilerin zamlardan esnafı sorumlu tuttuğunu belirterek “Her hafta kafanıza göre zam yapıyorsunuz, bu ne böyle” diye sözler işittiklerini ifade etti.  Esnaf “Geçenlerde bir vatandaş esvap sordu 45 lira dedim aldı attı. ‘Ablam 65 -70 liraya patlıcan almadık mı, 65 liraya biberin kilosunu almadık mı, şeker 2-3 liraydı kilosu bugün ne kadar?’ dedim. ‘Alışveriş merkezlerine gidiyorsunuz söz hakkınız var mı? Petrolde konuşma hakkınız var mı?’ dedim. ‘Hiç birimizin yok bizi bu hale getirdiler, sisteme bak’ dedim. Bir de gelip burada konuşuyorsunuz. Yine en hayırlısı, en iyisi biziz, paralı, parasız sizlerin işinizi yapıyoruz işleriniz görülüyor biz yukarı çıktığımız zaman, bizden üst kademe toptancılara gittiğimiz zaman ‘Abi kusura bakma, para bir yana mal bir yana’ deyip işi bitiriyorlar. Ticaret bu kadar zorlaştı, gerçekler de böyle. Allah hayırlısını versin ama durum çok hayırlı değil” ifadelerini kullandı.

Tepkinizi Doğru Yere Gösterin”

Esnaf ziyareti sonrası açıklama yapan CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk “Durum bu işte. Güzelyurt pazarını gezdik, fiyatlar can yakıyor. Alıcı şikayetçi, satıcı şikayetçi. Ben vatandaşlarımıza özellikle şunu söylüyorum, bu zamların sebepleri emeğiyle evlerini geçindiren bu esnafımız değil. Sorumluyu başka yerde arayın. Bu vatandaşlarımız size hizmet ediyorlar. İşte söylüyor Abim ‘4 tane kredi çektim ayakta kalmak için. Petrole yanaşmaya korkuyoruz arabamızın deposunu doldurmak için’ diyor. Evet mazotun 30 lirayı bulduğu bir yerde her şeyin fiyatı üçe beşe katlar. Petrolün, mazotun zammını da Güzelyurt pazarındaki esnaf belirlemiyor. Tepedeki belirliyor, tepkiniz öfkenizi oraya yönlendirin” diyerek esnafın da vatandaşın da kendince haklı olduğunu söyledi Ertürk “Bu iktidarın yaptığı zamların sonu gelmeyecek. Ama geri sayım başladı. Sandık geldiğinde bu sorunları çözmek için biz hazırız” şeklinde konuştu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye Instagram Kullanımında Dünya AltıncısıyızÖnceki Haber

Türkiye Instagram Kullanımında Dünya Alt...

Asfalta Düşen Motor Yolcusu YaralandıSonraki Haber

Asfalta Düşen Motor Yolcusu Yaralandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar