Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! 1 Mart'tan İtibaren Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! 1 Mart'tan İtibaren Başlıyor
Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren karar geldi. 1 Mart tarihinden itibaren Dijital Vergi Dairesi üzerinden Kira Bildirim Formu doldurulmaya başlanacak.

Kiracıların dolduracağı form ile ev sahibinin verdiği beyanname karşılaştırılabilecek.

Son yıllarda ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarında artış yaşanırken Gelir İdaresi Başkanlığı, yeni bir uygulamayı yürürlüğe koymaya başlayacak. 1 Mart'tan itibaren Dijital Vergi Dairesi üzerinden Kira Bildirim Formu'nun doldurulmasıyla başlayacak uygulama ile birlikte kiracıların dolduracağı form ile ev sahibinin verdiği beyanname karşılaştırılacak.

 

"Vergi Kaybı Engellenmiş Olacak"

Getirilen bu uygulama ile birlikte vergi kaybının önüne geçilmiş olacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Emlakçı Selami Bayraktar, "Dijital Vergi Dairesinden kiracılara yönelik yayınladığı 'Kira Bildirim Formu' ile ev sahiplerinin verdikleri beyannameleri karşılaştıracak. 1 Mart'ta başlayacak uygulamayla vergi kaybı engellenmiş olacak" dedi.

 

"Yıllık Kira Geliri 33 Bin Liradan Az Olanlar Vergiden Muaf Oluyor"

"Dijital Vergi Dairesine abone olan kiracılar, kullanıcı bilgileri ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak forma ulaşabiliyor" diyen Bayraktar, "e-Devlet şifresi ile de gerekli bilgilere erişim sağlanabiliyor. Uygulamaya girildiğinde " Bilgileri doldurarak kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilmesine destek olabilirsiniz. Bu yöntemle mülk sahiplerinin beyan ettiği kira gelirleriyle kiracıların beyanlarını karşılaştırma imkânı oluşacak. Böylece düşük kira bedeli gösterenler, yanlış beyanda bulunanlar veya hiç beyanda bulunmayanlar ortaya çıkarılmış olacak. Bu adımın vergi kayıp ve kaçağının önlenmesinde önemli bir işlev görmesi bekleniyor. Kira beyannameleri, 1 Mart'tan itibaren verilmeye başlanıyor. Vatandaş kendi sorumluluklarını yerine getirdikten sonra vergisini ödedikten sonra korkulacak bir ortam yok. Kira vergisinde belli istisnai durumlar da var. Yıllık kira geliri 33 bin liradan az olanlar vergiden muaf oluyor. Bunun üzerindeki kira gelirleri vergilendiriliyor" açıklamasında bulundu. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Sahipsiz Hayvanlarla İlgili Ne Gerekiyorsa El Birliğiyle Yapacağız”Önceki Haber

“Sahipsiz Hayvanlarla İlgili Ne Gerekiyo...

Dinçer: “İlimizi, Esnafımız ve Vatandaşımızla Birlikte Geleceğe Taşıyoruz”Sonraki Haber

Dinçer: “İlimizi, Esnafımız ve Vatandaşı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar