İki Yeni Belgesel Ön Gösterim Töreniyle Tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İki Yeni Belgesel Ön Gösterim Töreniyle Tanıtıldı
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından “Vefa Projeleri” kapsamında hazırlanan “Aksaray’ın Şehitleri-2” ve “Aksaray’ın Gazileri-2” isimli belgesellerin çekimleri tamamlandı. Belgeseller için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda bir ön gösterim töreni düzenlendi. 

İçinde yaşadıkları şehre ve ülkeye vefa borcunu ödeyebilmek adına çeşitli çalışmalar yaptıklarını ve süreç içerisinde ortaya “Vefa Projeleri” fikrinin çıktığını belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, birbiriyle bütünlük arz eden belgeseller çektiklerini ileterek, Türkiye, bayrağının gölgesi kendi sınırlarının ötesine düşen bir ülkedir. 30’dan fazla ülkede şehitliğimiz var Türkiye’nin sorumluluğu sadece kendi sınırlarından ibaret değil. Topraklarımızda şehitlik ve gazilik çok önemli makamlar ve bu makamların daha iyi anlaşılması için de çalışmalar yapmaya gerek var. Biz de buradan hareketle bir dizi proje yaptık” dedi.

Hazırlanan Belgeseller Elektronik Ortamda 380 Bin Kez İzlendi

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz de üniversitelerin eğitim öğretim, Ar-Ge ve toplumsal fayda eksenli projeler üretme olmak üzere üç önemli işlevinin olduğunu söyledi. 2016 yılında başlattıkları “Vefa Projeleri” kapsamında farklı içeriklerde belgeseller hazırladıklarını ifade eden Deligöz, “Yapılan belgesellerimiz elektronik ortamda 380 bin kez izlendi. Bu da yaptığımız çalışmaların toplumsal kabulünü yansıtıyor” dedi. 1915 Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şube Başkanı Dede Mehmet Akbulut da Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kore’de, Kıbrıs’ta ve iç güvenlik faaliyetlerinde şehitler ve gaziler verildiğini anımsatarak, “İnsan her şeyden vazgeçebilir ama vatanından vazgeçemez. Vatan bizler için kutsal bir emanettir. ASÜ’ye, Derneğimiz katkılarıyla hazırladığı belgeseller için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hazırlanan belgesellerin 10’ar dakikalık özel bölümleri izleyenlerle paylaşıldı ve milli mücadeleye vurgu yapan üç eserlik bir dinleti sunuldu. Etkinlik, belgesellerin hazırlanmasına katkı sunan isimlere belgelerinin takdim edilmesiyle tamamlandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi ArttıÖnceki Haber

Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Arttı

AK Parti’ye Çok Büyük Teveccüh VarSonraki Haber

AK Parti’ye Çok Büyük Teveccüh Var

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar