İş Arayanlar Son Tarihi Kaçırmayın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İş Arayanlar Son Tarihi Kaçırmayın!
Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İŞKUR işbirliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olan yurtların ihtiyaçlarının giderilmesi ve barınma şartlarının iyileştirilmesi faaliyetlerinin yapımı için 25 kişilik Toplum Yararına Program düzenlenecek. Noter kurasıyla birlikte 25 kişilik TYP işçisi alınacak.

Türkiye İş Kurumu tarafından; kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere Toplum Yararına Programlar (TYP) düzenlenmeye devam ediyor. Bu bağlamda; İl Müdürlüğümüz ile Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde; kamu hizmetlerinin desteklenmesi maksadıyla Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtların ihtiyaçlarının giderilmesi ve barınma şartlarının iyileştirilmesi faaliyetlerinin yapılması için toplam 25 kişilik Toplum Yararına Program düzenlenecek.

 

Başvuru Tarihlerini Kaçırmayın

9 ay süreyle gerçekleştirilecek Toplum Yararına Programa başvurmak isteyen işçi adayları 1-5 Eylül tarihleri arasında e-Devlet, İŞKUR e-şube ( www.iskur.gov.tr ) veya ALO-170 iletişim hattı üzerinden başvurusunu yapabilecek. Aynı zamanda ilçelerden başvurmak isteyenler Kaymakamlık ve Belediyelerdeki İŞKUR irtibat noktalarından veya www.iskur.gov.tr adresinden müracaat etme hakkına sahip olacak. Katılımcılar, 7 Eylül saat 10.30'da Gençlik Merkezi salonunda yapılacak olan Noter kurası sonucu işe alınacak. Program ise 15 Eylül ile 14 Haziran tarihleri arasında uygulanacak.

 

Başvuru Şartları Nedir?

TYP’ye başvuracak katılımcıların, İŞKUR’a kayıtlı işsiz durumunda olmaları; sigortalı olmamaları, en az 18 yaşını tamamlamış olmaları; herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); emekli ve malul aylığı almamaları gerekmektedir.

Başvuru yapacak adaylar yalnızca bir TYP'ye müracaat etme hakkına sahip olacak. Adaylar 27 Eylül'den itibaren en fazla 9 ay TYP'den faydalanabilecek. Adres Kayıt Sistemine göre, programa yalnızca aynı adresten bir kişi katılım gösterebilecek. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre herkes başvuru yapma hakkına sahip olacak ancak aynı hanede oturanların net asgari ücretin bir buçuk katını aşan bir gelire sahip olması durumunda o kişilerin TYP'ye katılmasına müsaade edilmeyecek.

Başvuran adayların aynı adrese ikamet eden kişilerden oluşması durumunda ise kuruma daha erken kayıtlı olan kişiye şans tanınacak. Tarihler aynıysa o zaman da yaşı daha ileri olan aday TYP'ye katılım gösterecek. TYP'de güvenlik sorgusu olumsuz sonuçlanan kişiler, programa başlasa da programdan çıkarılacak. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bitkin Baykuşu Jandarma Sahipsiz BırakmadıÖnceki Haber

Bitkin Baykuşu Jandarma Sahipsiz Bırakma...

Bu Belirtiler Sizde Varsa Huzursuz Bağırsak Sendromunuz OlabilirSonraki Haber

Bu Belirtiler Sizde Varsa Huzursuz Bağır...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar