İYİ Parti Milletvekili A. Adayı Karakuş: Merak Ediyoruz Aksaray'a Bu Sefer Neyin Sözünü Verecekler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti Milletvekili A. Adayı Karakuş: Merak Ediyoruz Aksaray'a Bu Sefer Neyin Sözünü Verecekler
İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Ali Karakuş, Söz Konusu Aksaray programının konuğu oldu. Gazeteci Dilek Eyüboğlu’nun moderatörlüğünde gazeteciler Nazmi Çalışkan, Recep Turan ve Harun Atalay'ın sorularını yanıtlayan Karakuş, 2023 seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylığının halkta büyük bir karşılık bulduğunu söyleyen İYİ Parti Milletvekili A. Adayı Karakuş, "Genel başkanımızın yapmış olduğu bu çıkış, ittifakımız için hayırlı olmuştur" dedi.

Gençlerimiz Asla Umutsuzluğa Kapılmasın

Karakuş, 2023 seçimlerinde Aksaray'da 85 bin gencin ilk oyunu kullanacağına değinerek, "Gençliğe verdiğim değeri ve önemi Aksarayspor başkanlığı döneminde tüm ilimiz bilmektedir. Bugün gençlerimizin geldiği nokta umutsuzluk ve çaresizlik. Gurbetçi memleketi olan Aksaray'da yıllar önce herhangi bir vasıf olmayan bireyler yurt dışına işçi olmaya giderken, bugün ne acıdır ki üniversite mezunu, ülkenin geleceğinden umudunu kesmiş, iş ve istihdam konusunda emeğinin karşılığını alamayan gençler yurt dışına gitmek için uğraşıyorlar. Bu nasıl acı bir tablodur. 

İYİ Parti iktidarı, gençlerin umuda olacaktır. Ülkemizdeki yetişmiş kalifiye eğitimli gençlerimizi, ülkemizde istihdam edebilmek için genel merkezimiz düzeyinde çok güzel projelerimiz var. Aksaray'ın gençleri beni, ben de onları çok iyi tanırım. Buradan Ali Karakuş sözü veriyorum, gençlerimiz asla umutsuzluğa kapılmasın" ifadelerini kullandı. 

Aksaray'a Yine Tren Yolu, Havalimanı-Ortaköy Yolu Sözü Mü Verecekler?

Hükümetin "Türkiye İçin Hemen Şimdi" sloganını eleştiren Karakuş, "Sloganlarına bir bakar mısınız; 'Türkiye için Aksaray için hemen şimdi' diyorlar. Sanırsınız ki bunlar muhalefet, 21 yıldır ülkeyi farklı bir parti yönetiyor. Çok merak ediyorum Aksaray'a yine tren yolu, Havalimanı-Ortaköy yolu sözü mü verecekler ya da musluklardan içecek suyu olmayan Aksaray'a su sözü mü verecekler? Ben inanıyorum ki Sayın cumhurbaşkanının buradaki olup bitenden haberi yok" değerlendirmesinde bulundu.

Aksaray Halkı Artık Bu Sözleri Yemez 

AK Partili milletvekillerinin Aksaray il sınırına çıktıktan sonra Aksaray'ı unuttuklarını söyleyen Karakuş, "Milletvekillerine bakıyoruz bakanlarla boy boy resimler çekiniyorlar. Altına da yazıyorlar, 'Ulaştırma Bakanı ile verimli görüşmeler yaptık, Sağlık bakanıyla verimli görüşmeler yaptık.' Ya arkadaş yaptınız da ne getirdiniz? Aksaray'a yeni stat mı yaptınız, yıllardır söz verdiğiniz ama bir türlü getiremediğiniz tarımsal suyu mu getireceksiniz? Maalesef yine vaatler yine sözler, ama inanıyorum ki Aksaray halkı artık bu sözleri yemez" açıklamasında bulundu.

Artık Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak

Vatandaşın ekonomik kriz nedeniyle çok zorda olduğunu ifade eden Karakuş, "Evine ekmek götüremeyen, çoluğuna çocuğuna harçlık veremeyen babalar, akşam ne yemek yapayım diye mutfakta kara kara düşünen annelerin sayısı arttı. Kısaca bu ülkede birçok şey değişti. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve göreceksiniz bu kadirşinas halk kendisine yapılan haksızlığa sandıkta cevap verecek" dedi.

Aksaray'da En Az 3 Milletvekili Çıkartacağımıza İnanıyorum

Vatandaşın çözüm için ekonomi reçetesini sorduğunu belirten Karakuş, değerlendirmelerinin devamında şunları söyledi: "AK Parti iktidarının israfını engelleyelim, 10-15 maaş alan bürokratları engelleyelim, bu ülkenin kendi öz kaynakları bu ülkeyi geçindirmeye yeter de artar bile. Bugün mantar gibi seçim vaatlerinden dolayı milyarlarca dolar dağa taşa gömüldü. Üniversitelere kesinlikle karşı değilim ama üniversitelerde gereksiz bölümler açılması yüzünden milyonlarca üniversiteli genç iş bulamıyor. Gençlerimize çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için gece gündüz çalışacağız. Aksaray sokaklarındayım. Büyüdüğüm bu şehirde vatandaşlarımızla her gün temas etmekteyim. Hemşerilerimizden aldığımız enerji ve destekle Millet İttifakı olarak Aksaray'da en az 3 milletvekili çıkartacağımıza inanıyorum. Bu seçim gelecek Türkiye ve yarınlarımız için çok önemli bir seçim" ifadelerini kullandı. Haber: Harun Atalay


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Araba Çalan Hırsızlar Ankara'da YakalandıÖnceki Haber

Araba Çalan Hırsızlar Ankara'da Yakaland...

Depreme Karşı Aksaray'ın Güvenliği İçin Atso’da BuluştularSonraki Haber

Depreme Karşı Aksaray'ın Güvenliği İçin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar