Karabatak: "Tıp Bayramını Kutlamak Yerine Depremin Yaralarını Sarmak İçin Çalıştık"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karabatak: "Tıp Bayramını Kutlamak Yerine Depremin Yaralarını Sarmak İçin Çalıştık"
​​​​​​​Aksaray Tabipler Odası Başkanı Op. Dr. Rıfkı Karabatak, yazılı bir açıklama yaparak 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlamak yerine deprem bölgesine yardım topladıklarını açıkladı. 

Aksaray Tabipler Odası, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen büyük depremlerin ardından yaraları sarmak için çalışmalarına devam ediyor. 14 Mart Tıp Bayramı'nda da kutlama yerine depremin yaralarını sarmak için yardım topladıklarını açıklayan Aksaray Tabipler Odası Başkanı Op. Dr. Rıfkı Karabatak, şu açıklamayı yaptı:  "14 Mart Tıp Bayramı İstanbul, İngiliz işgali altında iken 3.sınıf öğrencisi Hikmet Boran Mekteb-i Tıbbıye-i Şahane’nin iki kulesi arasına Türk bayrağı çekilerek sözde tıp bayramı kutlaması aslında ise işgale karşı bir direniş olarak kutlanmıştır. O Hikmet Boran ki bulduğu tifüs aşısının ilk denemesini kendisine yapmış, 44 yaşında Sarıkamış’ta, karda mahsur kalan Mehmetçikleri kurtarmak için çalışırken zatürre olup hayatını kaybetmiştir. Böyle kutsal bir mesleğin temsilcileri olarak 6 Şubat’ta hepimizin canını yakan on bir ilimizde yıkıma sebep olan, açıklanan 48.448 vefat ve yüzbinlerce mağdurun bulunduğu deprem felaketi sonrası herhangi bir program yapmayı uygun bulmadık.  Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan, bir kısmı görevi başında olduğu hastanede 448 sağlık personelimizin hayatını kaybettiği, 528 sağlık personelinin yaralandığı büyük afet sonrası 14 Mart bizim için buruk ve birbirimizin yarasına merhem olmamızı hatırlatan bir gün olarak hafızamıza kazınmıştır. Bunun nişanesi olarak da deprem bölgesinde ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere yardım toplamayı tercih ettik ve yardım kolilerini 14 Mart'ta Valiliğimiz bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na teslim edeceğiz. 

Aksaray Tabip Odası olarak, hekim arkadaşlarımızla deprem bölgesinde mevcut ihtiyaçlara çözüm üretmek ve maddi-manevi çare olmak için katkılarımızı sunduğumuz bu dönemde, devam eden ihtiyaçların farkında olacağımızı, duyarlılığımızı biraz bile eksiltmeden desteğe devam edeceğimizi bildirmek isteriz. Ülkemizin; bu büyük felakette gösterdiği kenetlenmenin eksilmeden süreceği, yaraların ise bir an önce sarıldığı, daha güvenli binalarda yaşadığımız, daha güvenli hastanelerde çalıştığımız 14 Mart Tıp Bayramları kutlayacağı günler görmesi dileğiyle." Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tribünde Kalbine Yenik Düşen Genç Son Yolculuğuna UğurlandıÖnceki Haber

Tribünde Kalbine Yenik Düşen Genç Son Yo...

Dağ: Aksaraylıların Hizmetkârı OlacağımSonraki Haber

Dağ: Aksaraylıların Hizmetkârı Olacağım

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar