Karaüzüm: “Biz Varız, Artık Aksaray’da Siyaset Eskisi Gibi Olmayacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaüzüm: “Biz Varız, Artık Aksaray’da Siyaset Eskisi Gibi Olmayacak”
Çarpıcı açıklamaları ile bir süredir Aksaray siyaset gündeminin en çok konuşulan ismi olan Zafer Partisi Aksaray İl Başkanı Resul Karaüzüm, “Söz Konusu Aksaray” isimli programa canlı yayın konuğu oldu.

Partisinin kuruluş süreci, iktidar ve muhalefet partilerinin faaliyetleri, milletvekillerinin performansı ve yaklaşan seçimler gibi konularda samimi ve cesur açıklamalarda bulunan Resul Karaüzüm, Aksaray’da siyasetin artık eskisi gibi olmayacağını belirtti.

15 Yıldır Aksaray’da Yaşıyorum, Evim, İşim Aksaray’da

Her hafta sosyal medya platformlarından canlı olarak yayınlanan, Gazeteciler Recep Turan, Harun Atalay ve Nazmi Çalışkan’ın birlikte sunduğu “Söz Konusu Aksaray” isimli program, bu hafta da çok konuşuldu. Programa konuk olan Zafer Partisi İl Başkanı Resul Karaüzüm, birbirinden ilginç konulara temas etti. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy’un, kendisine yönelik “Aksaraylı değil” sözlerini yorumlayan Karaüzüm, kişileri doğdukları yer üzerinden değerlendirmenin gerçek bir faşistlik ve ırkçılık olduğunu söyledi. Bireylerin doğacakları yeri tayin etme gibi bir şanslarının olmadığını, bunu belirleyebilecek yegâne gücün yüce Allah olduğunu kaydeden Karaüzüm, “AK Parti İl Başkanı Sayın Altınsoy bir yayında benim Aksaraylı olmadığımı, Kayserili olduğumu diline doladı. Ben 15 yıldır Aksaray’da yaşıyorum, evim Aksaray’da, işim Aksaray’da… Örneğin; Organize Sanayi Bölgesi’nde Aksaraylı olmayan birçok yatırımcımız var, Aksaraylı olmayan pek çok bürokratımız şehirde görev yapıyor. Bu şehirde Aksaraylı olmayanlar ticaret yapabilir, iş yapabilir ama siyaset yapamaz, öyle mi?  Suriyeli olsak sahip çıkarlardı” dedi.

Altınsoy, Benim Üzerimden Başkalarına Mesaj Veriyor

Altınsoy’un, “Aksaraylı değil” söylemiyle kendisine değil, kendisi üzerinden Aksaray’da siyaset düşündüğü konuşulan başka isimlere mesaj vermeye çalıştığını iddia eden Resul Karaüzüm, “AK Parti İl Başkanı Altınsoy, Aksaraylı olmayan ama AK Parti’den milletvekilliği adaylığı düşünenlere benim üzerimden ayar vermesin. Her Türk vatandaşı, ülkemizin tüm illerinde siyaset yapma ve Milletvekili olma özgürlüğüne sahiptir” dedi. Aksaraylı Milletvekillerinin şehre ne faydası olduğunu soran Zafer Partisi İl Başkanı, “İncesu Kasabası ve farklı yerlerde milletin malına çökmeye çalışan milletvekilinin yaptığı yolsuzluğu biz ortaya çıkarttık, biz gündeme getirdik ve buna engel olduk. Aksaray’ımızı yakından ilgilendiren tüm konuları gündeme getirmeye devam edeceğiz” dedi.  

Sen KPSS’den Sonra Torpil Ararken, Ben Komando Yetiştiriyordum

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in de yaptığı bir açıklamada, kendisini siyasi nezaketsizlikle ve devlet yönetiminden anlamamakla itham ettiğini anımsatan Resul Karaüzüm, “Bir açıklamamızda Aksaray Belediyesi’nin bir iştirakinde Afganlı işçilerin çalıştırıldığını gündeme getirdik. Kendisi bu açıklamamızın ardından şahsımı devlet yönetiminden anlamamakla itham etti.  Evren Dinçer; sen KPSS’den sonra devlet dairelerinde çalışmak için torpil kapılarını zorlarken, ben omzumda yıldız komando yetiştiriyordum. Ben sana devleti anlatırım. Aksaray Belediyesi’nin bir iştirakinde Afganlı işçilerin çalıştırıldığını gündeme getirdik.  Bu açıklamalarımızdan sonra o işçilere ‘Molalarda dışarı çıkmayın, vatandaş sizi görmesin’ diye yasak koyan sensin. O işçilerden birini evinde ziyarete giden sensin. Bana, ‘Devlet yönetiminden zerre anlamıyor’ diye tepeden bakanlara, tepeden bakmasını bilirim” dedi. Karaüzüm, Belediye Başkanı Dinçer’le ilgili yeni iddiaların konuşulacağı günlerin de geleceğini belirtti.

Hiçbir Partiyle Özel Bir Samimiyetimiz Yok

Millet İttifakı, altılı masa, bu ittifakın Cumhurbaşkanı adayı ve Zafer Partisi’nin diğer siyasi partilerle yakınlığı gibi sorulara da yanıt veren Resul Karaüzüm, “Partimiz hiçbir siyasi parti ile özel bir samimiyet içinde değil. Son günlerde CHP ile Zafer Partisi’nin arasında bir samimiyet olduğu iddiaları da doğru değil. Biliyorsunuz bir İYİ Parti ve bir CHP milletvekili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması gerektiğine ilişkin telefonda bir görüşme yapmıştı. Bunu Sayın Genel Başkanımız gündeme getirdi. Kaldı ki; Sayın Genel Başkanımız Ümit Özdağ, her yerde CHP Genel Başkanının Cumhurbaşkanı adayı olmasının siyasi bir intihar olacağını ve Mansur Yavaş’ın muhalefetin ve Zafer Partisi’nin adayı olması gerektiğini dile getiriyor. Buradan da bakıldığında bizim CHP ile bir samimiyet çabamızın olmadığı görülebilir. Kanaatim odur ki; altılı masa Cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde çok su kaynatır” dedi.

İşin Özünde Samimiyetsiz Bir İttifak Var

Altılı masanın samimiyetsiz olduğunu ve Aksaray’daki il başkanlarının da birbirleriyle pekte iyi ilişkiler içinde olmadıklarına dikkat çeken Karaüzüm, “İşin özünde samimiyetsiz bir ittifak var. İYİ Parti’nin Milletvekili Ayhan Erel CHP’ye ziyarete gitmiyor, İYİ Parti teşkilatı Milletvekiline küs, AK Parti İl Başkan Belediye Başkanına küs, Millet ittifakı ve Cumhur ittifakının Aksaray temsilcileri birbirine küs… İttifaklar samimiyetsiz” dedi. İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel’in şehir için bir hayal kırıklığı olduğunu da vurgulayan Karaüzüm, “Partilerin illerdeki patronları İl başkanlarıdır. Milletvekilleri, belediye başkanları ve tüm teşkilatlar İl başkanına bağlıdır. İl başkanı genel başkanı temsil eder ve öyle herkes kendi kafasına göre hareket edemez. Bugün Aksaray’da diğer siyasi partilerdeki tablo içler acısı bir durumdadır. Siyasetin bu kısır çekişmelerinden halkımız zararlı çıkmaktadır” dedi.

Aksaray Belediyesi İhaleleri Adrese Teslim Yaparak Diyet Ödüyor

Canlı Yanında Aksaray Belediyesi’nin promosyon ve kırtasiye ihalesinde usulsüzlük yaptığına ilişkin bir iddiayı da gündeme getiren Resul Karaüzüm, normal şartlarda ortalama 45 günde bitirilebilecek bir işin 10 gün içinde bitmesinin istendiğini, bunun adrese teslim bir ihale olduğunu söyledi. Aksaraylı bir gazetecinin ihaleye girdiğini, bez çanta için düşük fiyat vermesine ve İstanbul’da bir firma ile “İşi 10 gün içinde teslim edebilir miyiz?” görüşmesi yapmasına rağmen, Aksaray Belediyesi’nden “O işler hazırlandı” cevabı almasının nasıl izah edileceğini soran Karaüzüm, “Peki ihale kimde? İhale bir AK Parti Genel Başkan Yardımcınsın yeğenlerine ait olduğu iddia edilen, Ankara’daki ve Kayseri’deki firmalara veriliyor. Seni getirene böyle diyet ödenmez. Eğer bunların devlet yönetme anlayışı bu ise biz böyle bir anlayışa karşıyız” dedi. 

Muhalefet Görevini Yapsaydı Zafer Partisine İhtiyaç Olmazdı

İYİ Parti’nin varlığı ile yokluğu arasında bir fark olmadığını, Aksaray’da bir Milletvekili olmasına rağmen şehrin sorunlarını gündeme getiremediğini söyleyen Resul Karaüzüm, “İYİ Parti ortada top çeviriyor. İYİ Parti ve diğer muhalefet partileri sarı muhalefet yapmasaydı Zafer Partisine ihtiyaç olmazdı. İYİ Parti Genel Başkanı Aksaray’a geldiğinde, otobüsün üzerinde bahsettiği şehre dsir konuları biz gündeme getirdik. Bizim partimizin gündeme getirdiği tüm sorunların bir dönüşü olmuştur. Gerçek muhalefet budur” dedi.

Gençler Başta Olmak Üzere Toplumumuzun Her Kesimi Zafer Partisi Diyor

Zafer Partisinin ülke genelinde oylarını artıran bir parti olduğunu belirten ve rakamlar hakkında bilgiler veren Karaüzüm, “Aksaray’da yüzde 6, ülke genelinde yüzde 9’un üzerinde oyumuz var ve 2023 seçimine kadar bu oy oranları artarak devam edecek. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği bir partiyiz.  Bizler ülkemizin ve Aksaray’ımızın gerçek sorunlarını gündeme taşıyoruz. Bu durumda halkımız tarafımızdan teveccüh görmektedir.  Muhalefetin gerçek gündeminde ülke sorunları yok. Muhalefetin derdi hiçbir zaman iktidar olmak değil. İşte biz Muhalefete ‘sarı Muhalefet’ derken bunu kastediyoruz” dedi. Zafer Partisi’nin AK parti ya da Milet İttifakı ile hareket etmeyeceğini de dile getiren Resul Karaüzüm, üçüncü bir ittifakın olabileceğine dikkat çekerek, “Bizim temel amacımız Türk Milletine iktidarı geri verebilmek” dedi. Millet ittifakı ya da Cumhur ittifakı ile Zafer Partisi’nin olası bir ittifakında, görevine devam edip etmeyeceğine ilişkin bir soruya da yanıt veren Karaüzüm, böyle bir durumda istifa edeceğini ileterek, “Sayın Genel Başkanımızın siyasi çizgisinde bir kırık yok. Genel Başkanımız Ümit Özdağ koltuk siyaseti yapsaydı, MHP Genel Başkan Yardımcısı olarak kalabilirdi” açıklamasında bulundu. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sözde Loca Ve Sıkıntıları Kentin Merak Konusu OlduÖnceki Haber

Sözde Loca Ve Sıkıntıları Kentin Merak K...

Mersin’de ki Terör Saldırısını Gerçekleştiren Faillerden Birinin Kimliği Belli OlduSonraki Haber

Mersin’de ki Terör Saldırısını Gerçekleş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar