“Katil Putin’i Durdurun”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Katil Putin’i Durdurun”
Aksaray Hamidiye Kırım Türkleri Derneği Başkanı Rıdvan Çağlayan Kırım’ın işgali’nin yıl dönümünde Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yönelik açıklamalarda bulundu.  Çağlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “Katil” diyerek Tüm dünya devletlerinin dur dememesi halinde yayılmacı politikasını sürdüreceğini söyledi.

Yazılı olarak yapılan açıklamada Çağlayan “Dünya birkaç gün önce savaş ve işgalle uyandı. Aslında bu işgalin ayak sesleri 2014 yılı 27 Şubat’ında Kırım’ın işgali ile duyulmuştu. O günden beri Kırım Türkleri, vakıfları ve dernekleri olarak bütün haykırışlarımıza kulak tıkayan Putin Rusya’sı ve diğer dünya devletleri bu işgalin sorumlularıdır” dedi.

“Rusya Doymak Bilmiyor”

“Yüz yıllardır dünyanın en doymak bilmeyen, en yayılmacı, en saldırgan ve en emperyalist politikalarını güden Rusya çağımızda katil Putin eliyle bir ülkenin toprak bütünlüğüne tasallut etti ve bütün dünyanın gözüne baka baka işgale başladı” diyen Çağlayan “Maalesef dünyanın diğer güç odakları ise sırtını döndü. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun savaş en çokta sivilleri ve çocukları vurur, aynı zamanda dostumuz Ukrayna’da milyonlarca Müslüman ve soydaşımızın yaşadığını da akıllardan çıkarmamak gerekir. Dünya üzerinde yaşayan Tüm Kırım Türkleri gibi, derneğimizde Kırım’ın işgaline de Ukrayna’nın işgaline de tüm benliği ile karşıdır” İfadelerini kullandı.

“Çok Geç Kalmış Olacaklar”

“Tüm dünya Katil Putin’e dur demekle mükelleftir” diyerek devam edilen açıklamada “Yoksa Avrupa’nın göbeğinde kendi başkentlerinde bombalar patladığında çok geç kalmış olacaklardır. Ve yine 2014’te Kırım’ın işgalinde uyardığımız gibi yine uyarıyoruz ki Putin bugün durdurulmazsa bu yayılmacı politikasına hız kesmeden devam edecektir. Ukraynalılara ve orada yaşayan soydaşlarımıza insani yardım yapılması konusunda devletimize ve milletimize olan güvenimiz tam olmakla birlikte, milletimizi insani yardımlar konusunda yardıma, sahada ve sosyal medyada tepki göstermeye veya protestolara katılmaya veya en azından mazlumlara dua etmeye davet ediyor. Hiçbir ferdin vatanından, yurdundan edilmediği barış dolu bir dünya diliyoruz” denildi. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kasaplar Ve Besiciler Odasında "Eser" DönemiÖnceki Haber

Kasaplar Ve Besiciler Odasında "Eser" Dö...

ASÜ, Dört Farklı Kuruluşun Sıralama Listesine GirdiSonraki Haber

ASÜ, Dört Farklı Kuruluşun Sıralama List...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar