"Kimse Bize Vatan Evlatlarını Eksi 14 Derecede Savunmasız Bırakıp Soru Sormayın Demesin"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Kimse Bize Vatan Evlatlarını Eksi 14 Derecede Savunmasız Bırakıp Soru Sormayın Demesin"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP PM Üyesi Ali Abbas Ertürk, CHP'li milletvekilleri ve yöneticiler, Aksaraylı şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan Aksaraylı Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in acısı tüm şehrin ve ülkenin yüreğine ateşler düşürmüştü. Aksaray'a şehit ateşi düşmesinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, beraberindeki heyetle birlikte şehit Delen'in ailesine ziyarette bulundu.

Özel ve beraberindeki CHP'li heyet, şehidin annesi Zeynep Delen, babası Bayram Delen ve kardeşlerine ziyaret gerçekleştirerek, baş sağlığı diledi. Gerçekleştirilen ziyaret sonrasında CHP lideri Özel, CHP Aksaray İl Başkanlığı binasına gelerek basın açıklamasında bulundu.

 

"Kimden Nasıl Gelirse Gelsin Tüm Terör Eylemlerini Kınıyoruz"

CHP lideri Özel, "Şehidimizin üsteğmenimiz Gökhan Delen'in ailesine taziye ziyareti yapmak için geldik. İl Başkanımız ve Ali Abbas Başkanımız eşlik ettiler. Milletvekillerimiz, yöneticilerimizle aileye taziyede bulunduk. Zeynep annenin acısı hepimizin acısı. Kardeşi Okan'ın gözyaşları hepimizin gözyaşı. Aksaray'ın Türkiye'nin başı sağ olsun. CHP olarak kesin ve net bir dille nereden, kimden nasıl gelirse gelsin tüm terör eylemlerini kınıyoruz. PKK terörünü lanetliyoruz. Bu ülkeye yaşattıkları acılar artık yetti" dedi.

 

"Bildiriye İmza Atan Muhalefet Partileri Bugün İmtina Etti, Herkes Kendi Sözünü Söyledi"

Birkaç hafta önce 2 gün üst üste 6'şar şehit daha verildiğini hatırlatan Özel, "Biz o günlerde bu şehitlerin verilmesinde kusur var mı sorgulayalım bir daha olmasın dedik. Çok üzülerek gördük ki aynı bölgede tekrar 9 şehit verdik. Bugün Meclis'te iki bakan geldi bilgi verdi. Geçen sefer demiştik 'bakanlar bilgi vermeden, sorumlular sorumluluklarını yerin getirmeden bize cevapları verilmeden biz kimsenin bildirisine imza atmayız, bildirimizi yayınlarız' demiştik. Bugün de atmadık geçen sefer CHP imza atmadığında bildiriye imza atan partilerden muhalefet partileri de imtina etti. Herkes ya kendi bildirgesini imzaladı ya da bir siyasi partinin ifadelerine imza atmak yerine herkes bugün kendi sözünü söyledi, kendi sorularını sordu, kendi kınamasını yaptı ve bundan sonra yeni şehitler gelmemesi için uyarı yapıldı. Bu yapıcı, kararlı siyaset anlayışını sürdüreceğiz. Millet olarak bir ve beraberiz" açıklamasını yaptı.

 

"Kimse Vatan Evlatlarını -14 Derece Geçici Üs Bölgesinde Savunmasız Bırakıp Bize Soru Sormayın Demesin"

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un bir siyasi söylemi dayatmadığı ve ifadesinin karara dönüştüğü durumlarda gönül rahatlığıyla oy verebileceklerini ifade eden Genel Başkan Özel, "Kimse vatan evlatlarını -14 derece geçici üs bölgesinde savunmasız olarak bırakıp bize soru sormayın demesin. Tedbiri alsınlar o evlatlar hepimizin evladı. Mücadelemiz yeni şehitler verilmesin diyedir. Biz bedelli değil askerlik yaptık. Birilerinin çocukları gibi çürük raporuna sığınmadık. Gerekiyorsa yine gideriz, evlatlarımızla gideriz, CHP'lilerin hepsi gider. Bu vatan için can da veririz, şehit de oluruz. Bu vatanın evlatlarını, birileri sırça köşkte otururken -14 derece savunmasız ve askeri disipline uygun olmayan, çok sayıda emekli askerin eleştirdiği yerlerde tutmak yerine onların güvenliğini alsın. Bir kez daha Aksaray'ımızın başı sağ olsun. Şehit acısı yaşamak istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyetine ay yıldızlı al bayağımıza sahip çıkıyoruz" sözlerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in taziye ziyaretinde Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver de hazır bulundu.Haber : Kemal  Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çıtak: “Belediye Başkanlığını Kazandığım Andan İtibaren Parti Rozetini Çıkaracağım”Önceki Haber

Çıtak: “Belediye Başkanlığını Kazandığım...

“Et Fiyatlarında Artış Bekliyoruz”Sonraki Haber

“Et Fiyatlarında Artış Bekliyoruz”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar