Köylerimiz Unutulmuş İGM Üyeleri Resim Çektirip Oturmaktan Başka Bir Şey Yapmamışlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köylerimiz Unutulmuş İGM Üyeleri Resim Çektirip Oturmaktan Başka Bir Şey Yapmamışlar
İYİ Parti Aksaray Merkez 1. sıra İl Genel Meclis Üyesi Ömer Faruk Ağır, iktidara tepki göstererek, "Sözde bu iktidar, şehirden köye göçü teşvik edecek, üretimi yerinde destekleyecek, köylümüzü her alanda rahatlatacaktı.

 Geçen süreçte gördük ki ziyaret ettiğimiz köyler neredeyse boşalmış, çiftçilik bitme noktasına gelmiş" dedi. İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Adayları Ömer Faruk Ağır, Yusuf Ergün, Mehmet Ali Öztürk ve beraberindeki heyet, Anadolu Ekspres Gazetesi'ni ziyaret ederek seçim çalışmaları hakkında İmtiyaz Sahibi Harun Atalay ile bilgi alışverişinde bulundu.

"İktidar Partisi Köyleri, Beldeleri Maalesef Unutmuş"

İYİ Parti İl Başkanlığı görevinden ayrılarak belli bir süre sessizliğini koruyan ve daha sonra İYİ Parti Aksaray Merkez 1. sıra İl Genel Meclis Üyesi olan Ömer Faruk Ağır, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi seçim çalışmalarına yoğun şekilde devam ettiklerini belirterek, "Yapmış olduğumuz seçim çalışmalarında görüyoruz ki 20 yıldır ülkemizi ve Aksaray'ı yöneten iktidar partisi, her alanda olduğu gibi il genel meclis üyelerimiz tarafından da görev alanlarındaki bulunan köyleri, beldeleri maalesef unutmuş" dedi.

"Köyler Neredeyse Boşalmış"

"Yapmış olduğumuz gezilerde köylerimizden yoğun ilgi görüyoruz" diyen Ağır, "Sözde bu iktidar, şehirden köye göçü teşvik edecek, üretimi yerinde destekleyecek, köylümüzü her alanda rahatlatacaktı. Geçen süreçte gördük ki ziyaret ettiğimiz köyler neredeyse boşalmış, çiftçilik bitme noktasına gelmiş. Zoraki bir şekilde köylerde yaşamını sürdüren hemşehrilerimizin ekonomik ve sosyal anlamda birçok sorunları olduğunu gördük. Mevcut il genel meclis üyeleri, protokol ile resim çektirip oturmaktan başka hiçbir şey yapmamış" açıklamasında bulundu.

"Gittiğimiz Birçok Köyün 2024 Yılında Altyapı Sorunu Var"

İl genel meclis üyelerinin halkın oyunu alarak seçildikten sonra köylere ve beldeleri uğramadıklarına dikkat çeken Ağır, "Oysaki il genel meclis üyeleri bir ilin yerel milletvekili, yürütmenin başındaki seçilmiş kişilerdir. Bu millet, il genel meclislerini seçerken kendi sorunlarını, bölgelerinin sorunlarını ve çözümlerini dile getirsinler ve hızlı bir şekilde hizmet getirsinler diye seçiyorlar. Gelinen noktada il genel meclis üyeleri 20 yılı aşkın süre içerisinde neredeyse köyleri ve beldeleri unutmuşlar. Yiyip içip resim çekinmekten başka hiçbir şey yapmamışlar. Gittiğimiz birçok köyün 2024 yılında altyapı sorunu var. Birçok köyün mahalle yollarını görmenizi isteriz çamurdan geçilmiyor. Yine birçok köyde tapulaştırma sorunu devam ederken gitmiş olduğumuz başka bir köyde ise taşımalı sistemle öğrenciler sabahın altısında servise binip okula gidiyorlar. 1 saat 45 dakika okulda beklemek zorunda kalıyorlar. Veliler bu konuyla ilgili defaten Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere yetkili birçok kuruma müracaat etmişler ama bir sonuç alamamışlar" sözlerini kullandı.

"Milletin Çocuğu Bir Buçuk Saat Neden Okulda Boş Yere Bekletiliyor?"

Taşımalı sistemle eğitime dahil olan öğrencilerin servisini çeken firmanın organize sanayideki işçileri de taşıdığını söyleyen Ağır, "Bunun için önce öğrencileri erken saatte almak zorunda kalıyor. Ardından organize sanayideki kişileri götürüyorlarmış. Bu tekeli anlamış değiliz, başka servis mi yok? Milletin çoluğu çocuğu sabahın altısında servise binip bir buçuk saat neden okulda boş yere bekletiliyor?" dedi.

"İktidar Partisi Asla Köylerden Umduğu Oyları Alamayacak"

Seçim çalışmalarında dikkatlerini çeken eksiklikleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceklerini de söyleyen İYİ Parti Merkez 1. sıra İl Genel Meclis Üyesi Adayı Ömer Faruk Ağır, "Buradan iddia ediyorum bu seçimde iktidar partisi asla köylerden umduğu oyları alamayacak. Vatandaş bıkmış, vatandaş önceden sorunlarını dile getirmekten çekinirdi. Şimdi gönül rahatlığı ile konuşuyorlar. İnşallah ben ve arkadaşlarım söz veriyorum İl Genel Meclisi olduktan sonra bir yılda en az 2 defa seçim bölgemiz ve bütün köylerimizi gezip vatandaşlarımızın sorunlarını mecliste gündeme getirip, var gücümüzle çözüm için çalışacağız" açıklamasında bulundu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer Sözünü TuttuÖnceki Haber

Başkan Dinçer Sözünü Tuttu

ASÜ'lü Öğrenciler Bu Kez Buz PistindeSonraki Haber

ASÜ'lü Öğrenciler Bu Kez Buz Pistinde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar