Marketlerden yerel üreticiye ve küçük esnafa destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Marketlerden yerel üreticiye ve küçük esnafa destek
Aksaray’da üreticinin ürünlerini tam kapanma nedeniyle satamaması sorunun önleyecek örnek bir karar alındı. Ürettiği ürünlerini günlük satarak geçimini sağlayan üreticilerin ürünlerinin piyasa fiyatlarından alınarak marketlerde satılması için çalışmalar başlatıldı.

Pandemi sürecinde geçimini günlük ürettiklerini satarak sağlayan vatandaşların zor durumda kalmasının önüne geçecek karar yapılan istişare sonucu alındı. Vali Hamza Aydoğdu Valilik Toplantı Salonunda 14 ulusal ve yerel marketin yönetici ve temsilcisinin katıldığı toplantı sonunda açıklamada bulundu. 

Karara göre kurulacak komisyon marifetiyle baklagiller, süt ve süt ürünleri, meyve ve sebze ile gıda maddesi üretimi yapan üreticilerin ürünleri ulusal ve yerel zincir marketler tarafından piyasa fiyatları ile satın alınarak satılacağı ifade edildi.  

Vali Aydoğdu;  “1 yıldan beri pandemi devam ediyor. Tedbirlere rağmen istediğimiz düzeyde değiliz. Ama inşallah bu kısıtlama sürecinde hep beraber kurallara uyarak bu sıkıntılarımızı aşacağız. Gelen verilerde gösteriyor ki böyle devam edersek bayramdan sonra daha rahat, güzel günler hepimizi bekliyor” diye konuştu. 

Üreticiye destek olacak uygulamayı aktaran Vali AydoğduAksaray’da gelir seviyesi düşük, günlük ürettiği ürünleri pazarlarda satan vatandaşlarımız var. Sebze, süt ve süt ürünleri gıda, ürünleri satıyorlar. Ulusal ve yerel market yöneticileri ile yaptığımız istişarede bir komisyon kuruyoruz. Bu kısıtlamalardan dolayı ellerinde ürünleri kalanlar, komisyona müracaat edecekler. Komisyon bu ürünleri alacak ulusal ve yerel marketlere bunların satışını sağlayacak. Böylece günlük geçinen elinde ürünü olan bütün vatandaşlarımıza, üreticilerimize bu zor günlerde Aksaray’da destek vermiş olacağız” ifadelerini kullandı. Yapılan toplantıda böyle bir karar çıkmasının kendisini çok duygulandırdığını ve gururlandırdığını vurgulayan Vali Aydoğdu; “Hayatımın en güzel günlerinden biridir bugün. Bu hayırseverliği bu güzelliği, toplantıya katılan ulusal ve yerel market yöneticileri; biz zevkle yardımcı oluruz, destek oluruz dediler. Bu ürünleri alır, satılmasına katkı sağlarız dediler. Ulusal zincir marketlerin yöneticilerine yerel market yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Aksaray yine bir ilke imza attı” açıklamasında bulundu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2021 En güzel, anlamlı resimli mübarek Kadir Gecesi mesajlarıÖnceki Haber

2021 En güzel, anlamlı resimli mübarek K...

Yaralı tay için seferber oldularSonraki Haber

Yaralı tay için seferber oldular

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar