MHP Milletvekili Kaşlı: Her Şey Lider Ülke Türkiye İçin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP Milletvekili Kaşlı: Her Şey Lider Ülke Türkiye İçin
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bütçesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına konuşma yaptı. Yerli ve milli üretime dikkat çeken Kaşlı, “Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma, Türk havacılık tarihinin dönüm noktası olacaktır” dedi.

 Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bütçesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına konuşmayı MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı yaptı. Milletvekili Kaşlı, “Türk milleti kültür ve medeniyetiyle tarihten günümüze güçlü, köklü bir devlet olarak adalet ve hoşgörüye dayalı yönetim anlayışıyla her zaman örnek ve önder olmuş, soylu ve yüce bir millettir. 2023 Türkiye Yüzyılı hedefine ulaşmasındaki en önemli paylardan biri hiç şüphesiz yerli ve millî üretimleriyle, devrim niteliğindeki atılımlarıyla savunma sanayisine aittir” dedi.

Ülkemiz artık dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayan, dünyada kendi savaş gemisini inşa eden 10 ülke arasında olduğunu dile getiren Kaşlı, “İHA, SİHA ve TİHA üretiminde dünyanın ilk 5 ülkesi içerisinde yer almaktadır. Hayal gibi görülen Bora, Bozdoğan ve Atmaca Cumhur İttifakı'nın güçlü iradesiyle yapılmıştır. Atmaca'yla ülkemiz, dünyada gemi savar füzesi üretebilen 5 ülke arasına girdi. Yine, füze sistemimiz Hisar, uzun menzilli Millî Hava Savunma sistemimiz SİPER ise 2024 yılında ordumuzun envanterine girecek ve ülkemiz havadan gelecek bütün tehditleri en güçlü şekilde bertaraf edecek. Harp sahasının değişen konseptlerine uygun üretilen akıllı mühimmat sistemi Alpagut ile Laçin, güdüm kiti, Sungur silah sistemi ile Türkiye'nin ilk millî ağır sınıf torpidosu Akya, hafif sınıf torpidosu Orka'yla Türkiye tüm savunma alanlarında söz sahibi olmuştur.” İfadelerini kullandı.

Üstün teknolojiyle donatılmış beşinci nesil Türk savaş uçağımız 2028'de inşallah semalarda olacaktır diyen Milletvekili Ramazan Kaşlı şöyle konuştu:

“Baykar'ın üreticisi olduğu Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma, Türk havacılık tarihinin dönüm noktası olacaktır. Önceleri sadece, Kırıkkale'de tabanca ve mermi üretebilen ülkemiz, Ayasofya'nın açılmasıyla son bulan küresel vesayet kamburundan kurtularak bugün, millî ve yerli malzeme kullanım oranında yüzde 85 seviyesini yakalamış, neredeyse tam bağımsız hâle gelmiştir. Türkiye, Karadeniz'deki doğal gazı karaya çıkarmak için denizin dibine 140 kilometre boru döşeyebilen teknolojiyi kullanarak insansız deniz araçları ULAQ, Salvo, Albatros, MİR ve Sancar'dan insansız denizaltına, uzayın sınırı olarak kabul edilen 100 kilometre çizgisini de aşarak bu rekabeti uzay ligine taşımıştır. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi ve Cumhur İttifakı'yla her alanda istikrar yakalanmıştır. Başlatılan bu değişim ve atılımları daha ileriye taşımak için geleceğimize hep birlikte sahip çıkacağız. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey'in ifadesiyle "Cumhur İttifakı, milletimizin hizmetkârı, bütün Türkiye'nin mimarıdır." Siyasetimizdeki samimiyet ülkümüzün uğruna, ülkemizin hayrınadır. Her şey lider ülke Türkiye içindir.” Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Minik Yürekler El Ele Verdi Sergi AçtıÖnceki Haber

Minik Yürekler El Ele Verdi Sergi Açtı

STK Platformundan Murat Övünç’e tepki!Sonraki Haber

STK Platformundan Murat Övünç’e tepki!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar