STK Platformundan Murat Övünç’e tepki!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
STK Platformundan Murat Övünç’e tepki!
Murat Övünç'ün Aksaray’da yapacağı programa tepki geldi. Milli İrade Platformu, içinde yaşadığı topluma ve değerlerine hakaret eden Övünç’ün, kentte 14 Ocak 2023 cumartesi günü planlanan programın iptal edilmesini istedi.

 Aksaray Milli İrade Platformu’nda bir araya gelen 80 Sivil Toplum Kuruluşu Murat Övünç’ün düzenleyeceği programa tepki gösterdi. Yapılan ortak basın açıklamasında, şehrin manevi havasına ve insanların değer yargılarına karşı daha saygılı olunması gerektiğine dikkat çekildi.

Milli İrade Platformu, “Güzel şehrimizin güzel insanlarının değerlerine, gelenek ve göreneklerine ters hangi görüş, düşünüş ve hareket olursa olsun bizi karşısında bulur. Yakın zamanda toplumsal ve dini değerlerimizi aşındırmaya ve itibarsızlaştırmaya dönük davranışlara şahit olmaya başladık. Taşı toprağı şehit kanıyla sulanmış olan ülkemizde, şehrimiz de; dini hassasiyetlerimize, toplumsal değerlerimize, gelenek ve göreneklerimize karşı bir hareket ve olumsuz davranışlar görmekteyiz” ifadeleri ile tepki gösterdiler.

Kadınlar Matinasına Sert Tepki!

Yapılan ortak basında sert tepkiler gösterilerek, bu hafta davetiyesi yayınlanan, Murat Övüç isimli cinsiyet ve davranış problemi olan bir şahsın 14 Ocak 2023 günü bir salonda “ Kadınlar Matinesi” adı altında bir program yapacağını öğreniyoruz. Cinsiyeti ve davranış problemi olan kimliği oturmamış bu şahıs, kadınlarımıza hangi değeri katacak? Hangi davranış modelini aşılayacaktır. Kadınlara hangi özelliğini ya da yeteneğini gösterecek? Konu kadınların gerçekten eğlenmesi ise; davranış ve cinsiyet problemi olmayan sanatçılarla daha iyisi ve daha güzeli yapılabilir. Ancak, amaç daha başka hedeflere dönükse, kadınlarımız üzerinden kirli ellerinizi çekin o zaman. Sizin yaptığınız ve yapacağınız her program ya da matinenin toplumumuzda bir karşılığının olmayacağını veya olamayacağını anlamanız gerekir” ifadeleri ile tepki gösterdiler.

“Gerçek Sanatçı Ve Müzisyenlere Hakarettir”

Bir paylaşımında kendi insanına geri zekâlı, cahil halk, dangalaklar gibi hakarete cür'et eden bir şahsın sanatçı ya da müzisyen diye takdim edilmesi gerçek sanatçı ve müzisyenlere de hakarettir denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu programı organize edenlerin bir kez daha neye hizmet ettiklerini ve edeceklerini düşünmeye davet ediyoruz. Peygamber Efendimiz, kadına benzemeye özenen erkeklere veya erkeğe benzemeye özenen kadınlara lânet etmiştir. Bu bağlamda biz, toplumun tüm kesimlerinin; dini hassasiyetler ve toplumsal değerler konusunda duyarlılığını bir kere daha bildiriyoruz. Vatandaşlarımızın bu hassasiyetine ve tepkisine rağmen ilgili şahsın programı iptal edilmelidir. Aksaray Milli İrade Platformu olarak, yetkililerimize sesleniyoruz. Toplumda infial uyandıran, vatandaşımızın tepki gösterdiği; toplumun dini hassasiyetlerine ve toplumsal değerlerine ters bu programa asla izin verilmemesidir. Programı düzenleyen organizatörlere tavsiyemiz: Dini hassasiyetimizi ve toplumsal değerlerimizi yozlaştırmaya matuf bu şahsın programı iptal edilsin. Aksi takdirde toplumun gözünde, gönlünde bir değeriniz ve itibarınız olmayacağı gibi tarih sizi ibretle yazacaktır.” ifadeleri ile tepki gösterdiler.Haber Bülteni

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP Milletvekili Kaşlı: Her Şey Lider Ülke Türkiye İçinÖnceki Haber

MHP Milletvekili Kaşlı: Her Şey Lider Ül...

Semt Pazarında Esnaf Ve Vatandaşlarla BuluştuSonraki Haber

Semt Pazarında Esnaf Ve Vatandaşlarla Bu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar