Milletvekili Erel, “Yöneticiler Duyarsız, Binalar Çürüyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, çürümeye ve kaderine terk edilen eski hastanede acil servisi, çocuk, doğum, göğüs hastalıkları binalarını gezerek geçen yıldan bugüne kadar herhangi bir değişiklik olmadığını tespit etti.

 

 Gezide konuşan Erel “Bu yapılara geçen yıl da dikkat çekmiştim. Görüyorum ki hiçbir yetkili ilgilenmemiş. Hayırseverlerin yaptırdığı binalar başta olmak üzere kamuya ait bu kampüs alanı çürümekte ve milletin cebinden çıkan 10 milyonlar heba olmakta. Yöneticiler bu duruma duyarsız kalmakta” açıklaması yaptı.

“Ucube Çöpün Ortasına Yaptılar”

Eski Devlet Hastanesi'nin kampüsüne gelen İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel 2 yıl önce 400, ilave ile 600 yatak kapasiteli yeni hastane yapıldıktan ve taşındıktan sonra alanın kaderine terk edildiğini söyleyerek “Yeni hastanenin yapılacağı yer konusunda seçimin yanlış olduğunu söylememize rağmen maalesef o ucube, çöpün ortasına yeni devlet hastanesini yaptılar. Oysaki Genç Osman köyünün ilerisinde 20 dönümlük havadar, güzel bir yere yeni hastanenin yapılmasını istemiştik. Aksaray halkının da iddia ettiği gibi bazı çevrelere rant sağlamak adına yeni hastane maalesef o ucube yere yapıldı” diye konuştu.

“Bunlar Milli Servet”

Hastaneye taşındıktan sonra Aksaray halkına uzun yıllar hizmet veren eski hastanenin kampüs alanının kaderine terk edildiğini söyleyen Erel “Bu binalar milli servettir. Burada tüyü bitmemişin hakkı, milletin alın teri vardır. Bir yıl önce ben Sayın Vali başta olmak üzere herkesi uyarmışım Türk devleti Türk Milleti bu kadar değerli binaların heba edilmesine göz yumacak kadar zengin değildir. İşin trajikomik kısmı da Aksaray Belediyesi bu kadar boş bina varken yan tarafına 4 bloktan oluşan Sevgi Evleri yapıyor. Oraya harcayacağınız parayla Aksaray'a içilebilir bir su getirin, burada 3 tane blok var. Kaderine terk edilmiş. Yarın buralar madde bağımlılarının ya da art niyetli insanların barınağı haline gelecektir. Sonra bunun önüne nasıl geçeceksiniz?” diye sordu.

Erel Vali’ye Seslendi

“Buradan Sayın Vali başta olmak üzere tüm yetkililere sesleniyorum” diyen Erel “Buralar kimin üzerine kayıtlıysa hazine malı ise İl Özel İdaresine mi kayıtlı? Bu binalara sahip çıksınlar. Kendileri sahip çıkamıyorlarsa sahip çıkacak vatandaşlara versinler. Vatandaşlar burayı yurt mu yapar? Otel mi yapar… Aksaray'ın hizmetine sunmuş olurlar. Kimsenin milletin alın teriyle oluşmuş bu değerleri heba etmeye hakkı da yok haddi de yok” açıklamasında bulundu.

“Yurt Sorunu Yaşayanlara Tahsis Edilsin”

Kaderine terk edilen binaların fiziki hiçbir sorunun olmadığını belirten Erel “Bu binalar ilimize atanan öğretmen ya da beyaz yakalı memurlar başta olmak üzere yurt sorunu yaşayan, ilçelerden gelen öğrencilere ve madde bağımlısı gençler için çok rahat bir şekilde kullanılabilir, onların hizmetine verilebilir diyerek “Muhalefet Milletvekili olarak kimseyi kötülemiyoruz. Kimseye eleştiri de yapmıyoruz. Ya arkadaş sadece memleketin malına mülküne sahip çıkın diyoruz. Bir sene önce duyurduk kimse oralı bile olmadı” şeklinde konuştu.

“Hayırseverlerin Binaları Da Kapatıldı”

Hayırsever iş insanı tarafından yaptırılan Aksaray Mustafa Yazıcı Göğüs Hastalıkları Hastanesi binasının önünde de konuşan Erel “Hayırsever iş insanları yakınları için ya da öldükten sonra adlarının yaşaması için böylesi binalar yaptırırlar. Bizim kültürümüzde bu binalara sahip çıkmak geleneği vardır. Hayırsever İş İnsanı Mustafa Yazıcı Aksaray'a böylesi önemli bir binayı yaparak Aksaraylıların hizmetine sundu. Bu hastanenin kapısına kilit vurulmuş. Siz bu hastanenin kapısına kilit vurmadınız, bu memlekete hizmet etmiş hayır hasenat etmiş vatandaşın gönlüne, hayır duasına ve hayır duygularına zincir vurdunuz. Bu saatten sonra hangi Aksaraylı vatandaş böylesi bir tabloyu gördükten sonra devletine bir hizmet binası, bir hastane, okul yaparak bağışlar ki?” sorusunu yöneltti.

“Şimdi Yapmaya Kalksanız Milyon TL’ler Harcayacaksınız”

“En azından bu insanların adını yaşatın” diyen Erel “Böylesi güzel bir binayı kaderine terk edip hem hayırseverleri üzeceksiniz hem de milyonları çöpe atacaksınız. İlimizde yüzlerce yurda ihtiyacı olan çocuklar var. Onları tarikatların cemaatlerin kucaklarına atacağınıza Bu çocukları bu binalara yerleştirsinler. Vatanına, milletine, bayrağına, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı gençler yetiştirsinler. Devletin görevi bu. Ayrıca böylesi kıymetli, hayırsever iş adamlarının gönüllerini alın. Onların isimlerini yaşatın ki onların hayırları devam etsin. Hayırsever iş adamlarına, vatandaşlara ahde vefalı davranın. Ülke ekonomik bir sıkıntıdan geçiyor. Devletin kaynaklarını bu şekilde çarçur etmek kimseye bir fayda sağlamaz. Böylesi binaları şu şartlarda yaptırmak için milyon dolarlara ihtiyacınız var. Ama böylesi güzel binalar maalesef kaderine terk edilmiş durumda. İsraf ve vurdumduymazlık had safhada” ifadelerine yer verdi. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gözüm Aksaray’dan AyrıldıÖnceki Haber

Gözüm Aksaray’dan Ayrıldı

Bilim Festivalinde Jandarma Standına Yoğun İlgiSonraki Haber

Bilim Festivalinde Jandarma Standına Yoğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar