Muhteşem Manzarasıyla Görenleri Hayran Bırakıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muhteşem Manzarasıyla Görenleri Hayran Bırakıyor!
Kapadokya ile özdeşleşen balon turları Aksaray’da yeniden başlıyor. Nevşehir ve Kayseri’de yapılan balon turlarında yeni rota Aksaray’a çevrilirken dünyaca ünlü Ihlara Vadisi, Hasandağı ile Belisırma ve Selime Peri bacaları balon turlarında büyük ilgi görüyor.

İstanbul’dan gelen bir grup ile balon uçuşuna katılan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; Ihlara kanyonun gizli kalan güzelliği, Hasandağı’nın ihtişamı, Selime katedrali ve peri bacalarının eşsiz güzelliğinin bir arada görüldüğünü söyleyerek, 8 balon firmasının Aksaray’da uçuş için izin aldı. Aksaray’da birden fazla uçuş noktası ve gezi güzergâhının belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Aksaray’ın keşfedilmeyi bekleyen turizm bölgelerinde balon turlarına katılan turistler bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kalıyor. Bu noktada özellikle 2023 yılından itibaren düzenli balon turları ile uçuşların artmasını bekliyoruz’ dedi.

Ihlara’dan Düzenli Uçuşlar Önümüzdeki Yıl Başlıyor

Aksaray’da balon turlarının daha önce başladığını ancak pandemi nedeniyle uçuşlara ara verildiğini belirten Vali Aydoğdu; “Kapadokya bölgesinde Nevşehir’de Aksaray Ihlara ile Kayseri’de uçuşlar devam ediyor. Aksaray’da gelecek yıl daha düzenli bir şekilde Ihlara’dan uçuşlar yapılacak. Burada gerçekten çok güzel bir manzara var. Buranın diğer uçuş alanlarından farkı şu; dünyanın en büyük kanyonları arasında gösterilen Ihlara Vadisi üzerinden balon ile seyahat ediyorsunuz. İnanılmaz keyifli. Bu farklılığı herkesin görmesi istiyoruz” dedi.

Hava şartlarının balon uçuşlarında büyük önem taşıdığını aktaran Sıcak Hava Balon Pilotu Süleyman Karakaya’da yaptığı açıklamada “Hava atmosferi burada mükemmel ve 3-4 kilometrelik bir güzergâhta Selime Katedraline doğru uçuyoruz. Kalkış yapılan noktadan vadi içinden çıkıldığında rüzgâr bizi ‘S’ çizerek Selime Katedraline doğru götürüyor. Dünyanın hiçbir yerinde ‘S’ seklinde uçuş sağlayan bir yer yok. Kapadokya bölgesinden burada uçmak daha uygun çünkü yeni bir bölge olduğu için Aksaray’da uçuşlar 100 Euro daha uygun. Bu da balon turuna katılmak ve yeni güzellikler keşfetmek isteyenler için daha cazip oluyor’ dedi.

Bölgede balon uçuşlarının başlamasını memnuniyetle karşılayan yöre halkı Aksaray’ın doğal güzelliklerinin keşfedilmeyi beklediğini balon turları ile turizm çeşitliğinin artacağı görüşünü dile getirdiler. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altınsoy, “Gazilerimiz Başımızın Tacıdır”Önceki Haber

Altınsoy, “Gazilerimiz Başımızın Tacıdır...

10 Hırsızlık Olayının Şüphelileri TutuklandıSonraki Haber

10 Hırsızlık Olayının Şüphelileri Tutukl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar