Narkotır, Uyuşturucuyla Mücadele İçin Aksaray'da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, uyuşturucu kullanımının engellenmesi ve gençlerin bilinçlendirilmesi amacıyla Konya'dan NARKOTIR getirerek, Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda hem vatandaşların hem de öğrencilerin ziyareti için stant açtı.

İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu'nun talimatıyla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğünde yürütülen farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerine katkı sağlamak üzere Konya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden madde kullanımı ve bağımlılıkla mücadele konularında halkı bilgilendirmek amacıyla kente Narkotik Eğitim Tırı getirildi.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda stant açan NARKOTIR'ı ziyaret eden Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Dönemin stratejik tehlikesi uyuşturucu ile mücadele, devletimizin gündeminde ve topyekûn mücadele vermek üzere sahalardayız" ifadelerini kullandı.

 

"Ailelerimiz ve Vatandaşlarımızın Destekleri Çok Kıymetli"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın direktifleri ile uyuşturucuya karşı kararlı şekilde mücadele verildiğini ifade eden Vali Kumbuzoğlu, "Bizler de Aksaray'da tüm kamu kurumlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yan yana, omuz omuza kararlılıkla uyuşturucuyla mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz. Uyuşturucu ile mücadelede ailelerimizin ve vatandaşlarımızın desteklerinin çok kıymetli ve önemli olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

 

"Burada Bir Farkındalık Oluşturmak İstedik"

NARKOTIR'a vurgu yapan Vali Kumbuzoğlu, "Konya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Tırı'nın Aksaray'a gelerek, içinde yerleştirilen e-kiosk cihazlarımız ile gençlerimize öğrencilerimize uyuşturucunun insan sağlığına ne kadar zararlı olduğunu yerinde gösteriyoruz. Uyuşturucunun insan hayatını nasıl olumsuz etkilediğini, hayatını nasıl çamura ve bataklığa sürüklediğini, madde bağımlılığının hayatlarını nasıl kabusa çevirdiğini bizzat burada görüyor. Burada bir farkındalık oluşturmak istedik" açıklamasında bulundu.

 

"Hedefimiz Son Uyuşturucu Taciri ve Gramına Kadar Kökünü Kurutmak"

"Gençlerimiz ve öğrencilerimiz bizim için çok önemli ve çok kıymetli" diyen Kumbuzoğlu, "Gençlerimize yönelik projelerimiz devam ediyor. Valiliğimiz olarak gençlerimizle yapmış olduğumuz projelere hep birlikte önümüzdeki günlerde tanıklık edeceğiz. Uyuşturucu tacirleri ile mücadelemizi sonuna kadar devletimizin demir yumruğuyla kararlılıkla devam ettireceğiz. Hedefimiz son uyuşturucu taciri ve gramına kadar kökünü kurutmak olacaktır. Böylesi önemli bir çalışmaya katkıda bulunan tüm arkadaşlarımı kutluyorum" sözlerini kullandı.

 

"Çocuklarımız Madde Bağımlılığına Karşı Tedbirleri Öğrendiler"

15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda NARKOTIR'ı ziyaret eden Kamber Demir Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hülya Turgut da yaptığı açıklamada, "Okulumuzdan sorumlu narkotik polisi bugün bizi arayarak Türkiye'de 2 adet olan NARKOTIR'ın Aksaray'a geldiğini söylemesi üzerine biz de gençlerimizi narkotik durumlara karşı bilinçlendirmek amacıyla buraya geldik. Tırımızın içerisinde 5 adet kiosk cihazı var. Bu cihazlarda bilgilendirme amaçlı videolar ve bilgiler mevcut. Çocuklarımız bu videolara tıklayarak madde bağımlısı olan insanları tanıyabilmeyi, madde kullanımı olan mekanları tanıyabilmeyi bu insanlara karşı alınması gereken tedbirleri önlemleri ya da uyulması gereken kuralları öğrendiler. Emniyet Müdürlüğümüz, uyuşturucu ile ilgili bilgilendirme ve mücadele konusunda okullarımızda sıkça konferans veriyor. Buradan Aksaray Narkotik Şube çalışanlarına ve emniyet müdürümüze teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, öğrencilerle birlikte NARKOTIR'ı ziyaret ederek, narko polisler tarafından bilgilendirildi. 15 Temmuz Milli İrade Meydanında bulunan NARKOTIR, Aksaray Üniversitesi ve birçok okulu ziyaret ederek farkındalık çalışması yapmaya ve gençleri bilgilendirmeye devam edecek. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuzeyin Sultanları, Rakibine Set VermediÖnceki Haber

Kuzeyin Sultanları, Rakibine Set Vermedi

Ertürk, Özgür Özel'in A Takımına SeçildiSonraki Haber

Ertürk, Özgür Özel'in A Takımına Seçildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar