Nüfus İl Müdürü Yavuz, “Hedefimiz Vatandaş Memnuniyeti”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nüfus İl Müdürü Yavuz, “Hedefimiz Vatandaş Memnuniyeti”
Aksaray İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ferhat Yavuz kurum bünyesinde 2020-2021 yılında yapılan faaliyetleri anlattı. İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Bülent Melendizli’nin de katıldığı basın toplantısında İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ferhat Yavuz, “İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü olarak günlük ilimiz genelinde yaklaşık olarak 500-1000 vatandaşımıza hizmet veriyoruz” dedi.

İl Müdürlüğünde 2020 yılı itibariyle 418 Bin 584 (%98,85) Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Başvurusunun yapıldığını söyleyen Yavuz “Vatandaşlarımıza daha nezih ve konforlu bir ortamda hizmet verilebilmesi, vatandaş memnuniyeti ve hizmet  kalitesinin arttırılması, il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin standardizasyona kavuşturulması amacıyla 21 Kasım 2019 tarihinde hayata geçen Konsept Nüfus Müdürlüğü Projesi hayatta geçirildi ve projemiz 30 Haziran 2021 tarihinde son erdi. Proje kapsamında; İlimizde Konsept Nüfus Müdürlüğü Projesinin, nüfus müdürlüğü personeli ve vatandaş memnuniyetini sağlandığı, projenin uygulanmasında ortaya çıkan herhangi bir aksaklık olmadığı, projenin geliştirilmesine katkı sağlayacak görüş ve önerilerin bulunmadığı gördük” diye konuştu.

“Sürücü Belgesi Zorunluluğu Kalkıyor”

“Genel müdürlüğümüz tarafından MAKS (Mekansal Adres Kayıt Sistemi) MUHTAR MÖDÜLÜ eğitimleri kapsamında ilimiz genelindeki tüm köy ve mahalle muhtarlarına MAKS MUHTAR MÖDÜLÜ eğitimleri verildi ve muhtarlarımızı Muhtar Modülüne verilen şifre ile girerek internet üzerinden 7 adet işlem yapabiliyorlar” diyen ve hizmette başarı ölçüsünü ‘Vatandaş Memnuniyeti’ olarak vurgulayan İl Müdürü Yavuz, “Kurumumuz yasalar çerçevesinde sorumlu olduğu hizmetleri kaliteli, etkin ve sağlıklı bir şekilde sunarak kamusal alanda örnek bir kurumdur. 21 Eylül 2020 tarihinde hayata geçirilen ‘Hayat Kimliğinle Kolay’ uygulaması ile yeni nesil sürücü belgesi bilgileri elektronik kimlik kartlarında yer alan çipin içerisine entegre edilmektedir. Uygulama sayesinde kimlik kartı yanında olan vatandaşların trafikte yanlarında sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkmaktadır. Bu işlemlerin tamamı ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Önümüzdeki aylarda İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatıyla Kimlik Kartlarına e-imza sertifikaları yüklenecektir” ifadelerini kullandı. Yavuz ayrıca 2021 yılında Aksaray’da gerçekleşen boşanma sayısının 953 olduğunu da sözlerine ekledi. Haber: Celil Acar

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3 Milyon 300 Bin Bandrolsüz Boş Makaron YakalandıÖnceki Haber

3 Milyon 300 Bin Bandrolsüz Boş Makaron...

Kuyumcu Yetki Belgesinde Son Tarih 31 Aralık!Sonraki Haber

Kuyumcu Yetki Belgesinde Son Tarih 31 Ar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar