“Öğretmenlerin Aydınlık Yüzleri Çocukların Ruhuna Işık Saçıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Öğretmenlerin Aydınlık Yüzleri Çocukların Ruhuna Işık Saçıyor”
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Türkiye’nin, idealini ve heyecanını daima taze tutan ve kendini her zaman yenileyen öğretmenler sayesinde her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline geleceğini söyledi.

 Atatürk, Öğretmenlere Olan Güvenini Hep Vurgulamıştır

Erel, yazılı bir açıklamayla Öğretmenler Günü’nü kutladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün, 27 Ekim 1922 tarihinde Bursa’da, İstanbul’dan gelen öğretmenlerle yaptığı toplantıdaki konuşmayı hatırlatan Ayhan Erel, “O toplantıda Büyük Atatürk, ‘Ordularımızın kazandığı zafer sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnızca ortam hazırladı. Gerçek zaferi siz kazanacaksınız ve kesinlikle başarıya ulaşacaksınız’ demişti. Bu konuşma, onun hem eğitime hem de öğretmen ordusuna olan güvenini vurgulamaktadır” dedi. İlerleyen yıllarda da eğitimin öncelikli olduğu mesajlar ve girişimlerin peş peşe sürdüğünü kaydeden Ayhan Erel, “Bakanlar Kurulu 11 Kasım 1928 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmeni unvanı verilmesi kararını almış, Atatürk de bu kararı 24 Kasım 1928 tarihinde imzalayarak kabul etmiştir. Öğretmenliği toplumun gözünde yükseltmiş, saygınlığını daha da artmıştır. 1928 yılında büyük Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Öğretmenlerimiz Saygının Ve Övgünün En Güzeline Layıktır

İnsan yetiştirmenin kutsal bir görev olduğunu ve bu onurlu görevi ifa eden öğretmenlerin hiç şüphesiz saygıya ve övgüye fazlasıyla layık olduklarını söyleyen İYTİ Parti Milletvekili Erel, “Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. Fedakârlığın, sabrın, görevine tanıdığı ehemmiyetin ve hoşgörünün timsali olan öğretmenlerimiz, geleceğimizi kurgulayan iradenin de en temel unsurlarıdır. Nitekim Başöğretmen Atatürk, ‘Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı ise öğretmenlerdir’ diyerek, öğretmenlik mesleğinin kutsallığını ve millet olma bilincindeki önemini vurgulamış ve geleceği de onlara emanet etmiştir” dedi.

Eğitim Alanındaki Her Çalışma Kaderimizle Doğrudan İlgilidir

İdealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen öğretmenler sayesinde Türkiye’nin her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline geleceğini anlatan Ayhan Erel, “İlim Çin’de bile olsa gidip onu alınız” anlayışının temsilcileri olan öğretmenlerin aydınlık yüzlerinin, binlerce çocuğun ruhuna ışık saçtığını dile getirdi.  Eğitim adına yapılan her çalışmanın devletin ve milletin kaderini doğrudan ilgilendirdiğini de kaydeden Erel, şöyle devam etti: “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarınızda da bu şuurda olacağınıza yürekten inanıyor; çocuklarımızın ve gençlerimizin vatanına ve ülkesine bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiğiniz özveri ve emeğe teşekkür ediyorum.”

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, şu şekilde açıklamasını tamamladı: “Bizleri bilgi toplumu çağına hazırlayan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu kutsi görevi ifa ederken ebediyete irtihal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anar, bu ülkeye tıpkı kendileri gibi faydalı olacak ve hizmet edecek vatan evlatları yetiştirmeleri temennilerimle sevgi ve saygılarımı sunarım.” Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altınsoy: Öğretmenlerimiz Güçlü Bir Geleceğe Işık TutuyorÖnceki Haber

Altınsoy: Öğretmenlerimiz Güçlü Bir Gele...

ATSO Seçimlerinde Düğüm ÇözüldüSonraki Haber

ATSO Seçimlerinde Düğüm Çözüldü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar