Ölen Öğrencinin Yurt Arkadaşlarına KYK Müdüründen İğrenç İthamlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ölen Öğrencinin Yurt Arkadaşlarına KYK Müdüründen İğrenç İthamlar
Aksaray’da üniversite öğrencisinin trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencileri gece yarısı önce yurt bahçesinde sonra da sokağa taşarak eylem yaptı. 

Kaza dün gece yarısı Aksaray Merkez Aratol Mahallesi 50. caddede meydana geldi. Aksaray Üniversitesi Dil Tarih bölümü 2. Sınıf öğrencisi Mine Nur Uysal aşırı süratli bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından Aksaray Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kız öğrenci yurdunda öğrencinin arkadaşları Aratol Mahallesi 50. caddeye ışıklandırma ve yaya geçidi istemek için toplandıkları esnada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurt Hizmetleri Müdürü Harun Koç iddiaya göre, toplanan kız öğrencilerine yönelik ağzında sakız ile “Sizin kantininiz yok mu? Ölen öğrenci hakkında karşı yolda bok vardı da karşı şeride geçti. Sizler erkeklere kuyruk sallıyorsunuz, bedeninize satıyorsunuz, Sizin bu tavırlarınızdan dolayı bu yurdun önünden arabalar eksik olmuyor” söylediği belirtildi.

“BURADA CAN GÜVENLİĞİ SORUNU YAŞIYORUZ”

Kameralara konuşan üniversite öğrencisi Ş.K. (18), “Biz Aksaray KYK kız yurdu öğrencileri olarak bugün bir kız arkadaşımızı trafik kazasında kaybettik. Burada üç arkadaşımıza araba çarptı, bu yolda ne ışık var ne bir yaya geçidi ne bir önlem var. Bunca sorunu görmeyen Aksaray KYK Yurdu Harun Koç bizlere gelerek laubali laubali bizimle konuşarak ‘Sizin o saatte ne işiniz var, dışarıda markete giderseniz Tabi ki araba çarpar sizlere’ gibi ağza alınmayacak sözlerle bazı kız arkadaşlarımıza hakaret etti. Biz Kendisiyle görüşmek istedik Ama sürekli bizden kendisini kaçırdılar. Çıkıp bizlere açıklama yapılmasını istiyoruz ama bizi muhatap almıyorlar vefat eden arkadaşımız Tarih Bölümü öğrencisiydi bölümün profesörü geldi, Profesörle muhatap olduk. Burada bizim derdimiz KYK, bizim derdimiz İl Müdürü, bizim derdimiz Vali, her gün bu yollarda yürürken Işık olmadığı için yollar karanlık ve sıkıntı çekebiliyoruz. Arabalar buradan korna çala çala geçiyor, ailelerimiz bizleri buralara gönderiyor, biz burada can güvenliği sorunu yaşıyoruz ulaşım sorunumuz var. Yurt önünden yolun başına kadar 10 - 15 dakika yürümek zorunda kalıyoruz. Bizim onca sorunumuz var ama sesimizi ne KYK müdürüne, ne valiye, ne belediye başkanına duyurabiliyoruz. Burada bir olay oldu. Bir açıklama bekledik ama yurt müdürü ortada yok. Kimse bize açıklama yapmıyor” dedi.

“BİZ ÖLMEMEK İÇİN DİRENİYORUZ”

Yurtta yaşanan sorunları bir bir dile getiren Ş.K., “Bizi burada zorla dağıtmaya çalışıyorlar. Biz konuşmaya çalıştıkça bizi susturmaya çalışıyorlar Biz burada propaganda yapma peşinde değiliz, şehir magandası değiliz. Bizim burada arkadaşımız öldü canımız yanıyor. Asansör sorunu hiç bitmiyor yurtta. Burada her hafta bir asansörümüz arızalı. Geçen bir tanesinin ışıkları söndü içinde kaldık. Arkadaşımız asansörün içinde yarıda kaldı çekip çıkarttık. Biz burada ölmemek için direniyoruz. Biz bu kadar sorunlarla uğraşırken içeride kadının bir tanesi Bizi tehdit ediyor. ‘Çok konuşma başın yanar’ diyor. Ben niye susuyorum. Bizi tehdit edenler daha önce burada yoktu ama şimdi türediler. Kim olduklarını da bilmiyoruz ama öğrencileri ve bizleri konuşmamamız konusunda tehdit ediyorlar.
Biz bu yurda bir saniye geç gelsek bizi almıyorlar bizim herhangi bir yanlışımızda yurttaki yetkililer başımıza kalkıyor. Biz burada sürekli sorun içerisindeyiz. O Harun Koç denilen beyefendi olur olmadık saatlerde yemekhanelere gelip ben dâhil tesettürlü arkadaşlarımız var. Personel bile anons ile inerken Harun Bey çat diye yemekhaneye dalıyor. Biz onun yüzünden yemekhanede masaların altına saklanmak zorunda kalıyoruz. Birçok öğrenci arkadaşımız bu Harun Bey'in kendisine yanaştığını, sırnaştığını, tacize varacak derecede yaklaştığını duydum. Yemekhanede kızlarla flört edercesine muhabbetlere girip gidiyor ve biz bunlardan çok rahatsızız” iddialarında bulundu.

ERKEK ÖĞRENCİLERDE EYLEME KATILDI

Aksaray kız öğrenci yurdunda ki protestoya erkek öğrenci yurdundan üniversiteli öğrenciler gelerek destek verirken uzun süre kız öğrenci yurdunda dışarıya çıkamayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurt Hizmetleri Müdürü Harun Koç yurttan bir otomobille çıktığı esnada öğrencilerin protestosu ile karşılaştı. Koç, bir araçla yurttan çıkmaya çalışırken öğrenciler yurttan çıkışına izin vermedi. Bunun üzerine araçtan inen Harun Koç yürüyerek öğrencilerin protestosu eşliğinde yolda kendisini bekleyen araca bindi. Araca kadar yaklaşık 700 metre öğrencilerin protestosu eşliğinde yürüyen Harun Koç zaman zaman öğrencilerle ikili diyaloğa girerek kendisinin suçsuz olduğunu ve kendisine yönetilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Yolun kenarında bekleyen emniyete ait bir araca binen Koç hızla olay yerinden ayrıldı.  Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aşırı Hız Yapan Sürücü, Üniversite Öğrencisini Canından Etti!Önceki Haber

Aşırı Hız Yapan Sürücü, Üniversite Öğren...

Firari Şahıslar Jandarma Denetimden KaçamadıSonraki Haber

Firari Şahıslar Jandarma Denetimden Kaça...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar