
Ekili Alanlar Suyla Doldu
Son hafta rekor oranda yağış alan Aksaray Ovası’nda toprak suya doyduğu ve son yağışları çekemediği için ekili alanlar sular altında kaldı. Yağış olarak verimsiz bir kış geçiren Aksaray Ovası’nda çiftçi kışı buruk geçirdi. Aksaray’ın birçok bölgesinde mahsulü ekili olan çiftçiler yağış düştükçe rahat bir nefes aldı. Özellikle kurak bölgelere geçtiğimiz hafta rekor düzeyde yağış düştü. Tarlalar adeta suya doydu. Suya doyan tarlaların birçoğu ise suyu çekemediği için gölete döndü. Aksaray’da aşırı yağış sonrası tarlalar suyla doldu. Ekili olan tarlaların suyla dolması sonucu çiftçiler traktörlere kurdukları sistem ile suyu tahliye etmeye çalıştı. Çiftçiler gölete dönen tarlalarındaki suyu boş alanlara tahliye etmek için büyük uğraş verdi. Yol kenarlarına kurulan motorlar ile sular uzun borular aracılığı ile tahliye edilmeye çalışıldı.
Ekili Alanlar Suyla Doldu
110 dönüm ekili arazisi suyla dolması sonucu traktörler ile tarlalarındaki suyu tahliye etmeye çalışan Mustafa Elibüyük, “Çok şükür bu yıl Aksaray’ımız çok güzel yağış aldı. Kışın başından beri kar ve yağmur bekledik. Bizim gibi ekili alanı bulunanlar için bu yağışlar çok bereketli geçti.
Tarlalar o kadar doydu ki artık suyu çekemez oldu. Maalesef bölgemizde birçok tarla sular altında kaldı. Benim de 110 dönüm ekili arazim suyla doldu. Tarlaların yanlarındaki boşluklar da adeta bir kanal gibi suyla doldu. 3 saattir suları boşaltmak için uğraş veriyoruz. Kendi traktörlerimiz ve çevreden getirttiğimiz traktörlere kurduğumuz pompalar ile suyu tahliye etmeye çalışıyoruz. Fakat henüz suları boşaltamadık” dedi.
Mahsul Zarar Görebilir
Elibüyük, suyun kısa zamanda tahliye edilmediği takdirde ürünlerin zarar göreceğini belirterek, suyu emen mahsulün kuruduktan sonra yanma tehlikesi altında olduğunu ifade etti. Tarlalar sular altında kalsa da, yağışın kendilerini sevindirdiğini ifade eden Elibüyük, “Bizim tarlamız sular altında kaldı. Ama yağış her zaman yağsın. Yağış berekettir. Allah’a şükrediyoruz” dedi. Haber: Ziya Koçak
Yorum Yazın