"TMO’ya Sesleniyoruz, Bu Halkın Karnını Doyuran Çiftçilerimize Kulak Verin”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"TMO’ya Sesleniyoruz, Bu Halkın Karnını Doyuran Çiftçilerimize Kulak Verin”
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, TMO tarafından açıklanan hububat alım fiyatlarının çiftçi açısından hayal kırıklığı yaşattığını ifade ederek, “Fiyatlar çok düşük olduğu için çiftçilerimiz zor durumda kalacaktır” dedi.

 Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hububat taban alım fiyatlarını açıkladı. Açıklanan rakamlar, çiftçileri memnun etmedi. Üretim kalemlerinde ciddi artışlar yaşanırken, alım fiyatlarındaki artış yüzde 3-11 civarında kalınca, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak da açıklamalarda bulundu.

“Fiyatlar Çok Düşük, Çiftçilerimiz Bu Şekilde Üretime Devam Edemeyeceklerdir”

Fiyatların beklentinin altında kaldığını ifade eden Koçak, “Bundan dolayı çiftçilerimizden aşırı derecede tepki aldık. Çiftçilerimiz önümüzdeki sezon nasıl üretim yapacağız diyor. Hububat fiyatları; ekmeklik buğday 9,25 TL, makarnalık buğday 10 TL, arpa ise 7,25 TL olarak açıklanmış. Ancak geçtiğimiz yıllara göre kıyasladığımız zaman makarnalık buğdaya ve ekmeklik buğdaya yüzde 11 civarında bir fark gelmiş. Arpada ise yüzde 3. Çiftçilerin girdi maliyetleri ilaç, gübre, mazot ve tohum fiyatları ise ikiye katlandı. İthalat kapatılmış, bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Fakat ithalat kapatılmış olması piyasanın anında yükseleceği anlamına gelmez. Piyasada aşırı miktarda stokumuz var. Bu stokumuzu bitirmeden iç piyasanın yükselmesini bekleyemeyiz. İç piyasa evet belki yükselecektir fakat çiftçiler o zamana kadar elindeki ürünü satacaktır. Fiyatlar çok düşük çiftçilerimiz bu şekilde üretime devam edemeyeceklerdir” dedi.

“TMO’ya Sesleniyoruz: Bu Halkın Karnını Doyuran Çiftçilerimize Kulak Verin”

TMO’dan beklentilerinin ne olduğunu da açıklayan Başkan Koçak, “Ekmeklik buğdayı 13 TL, Makarnalık (sert) buğdayı 14 TL, arpa 10 TL ve Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı Çiftçilerimize buğday için ton başına 2.500 TL’ye, Arpa için ton başına 1.500 TL’ye kadar fark ödemesi desteği verilmesi hususlarında revizyon yapılmasını talep ediyoruz. Tarım, sadece ekonomik bir faaliyet değil, bu toprakların geleceğidir. Tarım, sadece bugünün değil, yarınında garantisidir. Çiftçilerin girdi maliyetleri dikkate alınarak, taban fiyatlar belirlenmelidir. Bu noktada TMO’ya sesleniyoruz: Bu halkın karnını doyuran çiftçilerimize kulak verin” ifadelerini kullandı. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Engelsiz Üniversite ASÜ’ye 14 Bayrak Ödülü VerildiÖnceki Haber

Engelsiz Üniversite ASÜ’ye 14 Bayrak Ödü...

Kurban Bayramı Öncesi, Emniyet Uyardı! “Mağdur Değil, Dikkatli Olun”Sonraki Haber

Kurban Bayramı Öncesi, Emniyet Uyardı! “...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar