Trafik Eğitim Parkuru Hizmete Girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trafik Eğitim Parkuru Hizmete Girdi
Okul öncesi ve okul çağındaki çocukların trafik kurallarını öğrenmeleri ve alışkanlık kazanmalarını sağlamak amacıyla yaptırılan Trafik Eğitim Parkurunda ilk ders Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun katılımıyla verildi. Teorik eğitimlerin verildiği sınıfları ziyaret eden Vali Aydoğdu; öğrencilerin trafik polisleri nezaretinden başlatılan uygulamalı eğitimlerin startını verdi.

 İçişleri Bakanlığınca 81 ilde başlatılan proje kapsamında Aksaray Trafik Parkı ve Eğitim Parkurunun yapımı İl Özel İdaresi, Aksaray Belediyesi ve hayırsever desteği ile tamamlandı. Trafik ekiplerinin trafik kuralları başlıklı ilk dersine katılarak öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Aydoğdu; trafik ve uyulması gereken kuralların önemine dikkat çekti. Vali Aydoğdu, parkurda trafik polisleri nezaretinde başlatılan uygulamalı eğitimlerin startını verdi. Ekipler parkur içerisinde yer alan elektrikli bisikletlerle trafik ışıkları, altgeçit, yaya geçitlerinden geçen öğrencilere uyulması gereken kuralları anlatarak trafik levhaları hakkında bilgiler verdiler.

“Öğrenciler Teorik Ve Uygulamalı Trafik Derslerini Bu Eğitim Parkurunda Alacaklar”

Öğrencilerle birlikte pasta kesen Vali Aydoğdu; Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile öğrencilerin belirlenecek günlerde teorik ve uygulamalı trafik derslerini eğitim parkurunda alacaklarını söyledi. Çocuklarımızın kişilik ve şahsiyetleri, 0-7 yaş arasında yüzde 60’ı olgunlaşıyor diyen Vali Aydoğdu, İlkokula başlarken hayatın bir parçası olan trafiği teorik ve pratik olarak burada çocuklarımıza öğreteceğiz. Hayatın içerisinde olan ve yaşamın bir parçası olan trafiği ve trafik eğitimini çocuklarımıza düzgün, sistematik bir şekilde üretirsek hayat daha da yaşanır olur. Trafik akışında herhangi bir problem olmaz. İş insanı Ahmet Eşmekaya, Aksaray Belediyesi ve İl Özel idaresinin katkılarıyla öğrencilerimizin hizmetine sunulan Trafik Eğitim Parkurunun hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi. Vali Aydoğdu parkur içerisinde yer alan dersliklerde öğrencilere verilen ilk trafik eğitim dersine katıldı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aranan Şahıs JASAT' Tan KaçamadıÖnceki Haber

Aranan Şahıs JASAT' Tan Kaçamadı

Minik Yürekler El Ele Verdi Sergi AçtıSonraki Haber

Minik Yürekler El Ele Verdi Sergi Açtı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar