“Türkiye’yi Ucuz İşçi Cennetine Çeviremeyeceksiniz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Türkiye’yi Ucuz İşçi Cennetine Çeviremeyeceksiniz”
Türk Metal Sendikası Aksaray 1 nolu Şube Başkanı Muhterem Taşdemir İstanbul’da bulunan Salcomp Xiaomi’de sendikaya üye olan işçiler yönelik yapılan haksızlıklarda işçilerin yanında olduklarını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Taşdemir “Sadece sendikal örgütlenme hakkını kullandığı için işten atılmalara maruz kalan İstanbul Avcılar’da kurulu Salcomp Xiaomi firması çalışanı emekçi kardeşlerimizin haklı mücadelelerini bizler de buradan destekliyoruz” dedi.

“Bir hak cinayeti daha işleniyor” diyen Taşdemir, “İşçiler, en temel haklarından, Anayasanın onlara tanıdığı örgütlenme hakkından yararlandıkları için işten atılıyor. Bu hak cinayeti, bu kez İstanbul’da Salcomp Xiaomi’de işleniyor. Onlarca kardeşimiz, sadece Türk Metal’e üye oldukları için işten atıldı. En temel anayasal hakkını kullanan kardeşlerimiz açlığa mahkûm edildi. Kalanların üzerindeki baskı, yıldırma ve tehdit de devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

“Asla Yalnız Değilsiniz”

Uluslararası bir şirket olan Xiaomi’nin sendikaya üye olduğu için işten çıkardığı işçileri savunan Taşdemir “ Hak cinayeti işleyen bu şirket, sıradan bir şirket değildir. Neredeyse dünyanın her yerinde yatırımları var. Yüz binlerce işçi onlar için alın teri döküyor. Ama bakın, Bunların, Batılı ülkelerdeki işyerlerinde sendika var. Bütün çalışanları sendikal güvencede… Ama bu hakkı bize çok görüyorlar.

Bizim, Türk işçisine iş, aş veren yabancı sermayeyle bir sorunumuz yok. Hepsini başımızın üstünde yeri var. Ama bunlar, başkasına verdikleri hakları bize çok görüyorlar. Başka yerde kabul ettikleri çağdaş endüstriyel ilişkileri, bize çok görüyorlar. Orada işçinin hakkını tanırken, Burada hak cinayeti işliyorlar. Ama yağma yok, biz varız. Kim ki Türkiye’yi ucuz işçi cennetine çevirmeye kalkışırsa, Karşısında bizi bulur. Kim ki, Türk işçisine köle muamelesi yapmaya kalkarsa, Karşısında bizi bulur. Orada direnen kardeşlerimize sesleniyorum: Sizler bizim gururumuzsunuz. Verdiğiniz ekmek ve onur mücadelesinde asla yalnız kalmayacaksınız. Sonuna kadar bir ve beraber olacağız. Sonuna kadar birlikte mücadele edeceğiz. Size söz veriyoruz: zafere ulaşacağız. Zafer bizim olacak. Zafer direnen emekçinin olacak” açıklamasında bulundu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
13 Yaşındaki Çocuğu Öldüresiye Döven 31 Yaşındaki Adam Serbest BırakıldıÖnceki Haber

13 Yaşındaki Çocuğu Öldüresiye Döven 31...

Jandarma Ekipleri Öğrencilerin İlköğretim Haftası KutladıSonraki Haber

Jandarma Ekipleri Öğrencilerin İlköğreti...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar