Tuz Gölündeki Avcılara Dur deyin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tuz Gölündeki Avcılara Dur deyin
Aksaray’ın göz bebeği Tuz Gölü’nde kaçak avcıların verdiği zararı anlatan Doğa Fotoğrafçısı Fahri Tunç zevk için yapılan avın katliam olduğunu belirterek doğayı yok etmelerinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. 

Tuz Gölü havzasında bilinçsiz ve yasak olmasına rağmen avcıların Tuz Gölü'nde yaşayan birçok kuş türüne zarar verdiğini söyleyen Doğa Fotoğrafçısı Fahri Tunç, “Bu bölge özel çevre koruma alanı statüsünde, burada bırakın av yapmayı, burada herhangi bir inşaat yapamazsınız, buradan herhangi bir yol açamazsınız” dedi.

Tuz Gölü korunma alanının ava açılmasının tehlikelerinden bahseden Doğa Fotoğrafçısı Fahri Tunç “Ne gariptir ki geçtiğimiz yıllarda bu bölge ava açıldı. Koruma bölgesi olmasına rağmen buranın ava açılması konusunda biz uyarılarımızı yaptık. Bu yapılan yanlıştan döndüler. Bu havza ava kapatıldı. Yalnız bu bölgede kaçak avcılar çok fazla. Bölgenin geniş olması ve milli parklar personelinin yetersiz olması bu bölgeyi kaçak avcılar için cazip bir hale getiriyor. Burası uçsuz bucaksız bir vaha ve bir sulak alan. Aksaray İl Özel İdaresi bu havzanın ilerisinde Ağa Gölü diye bir yer var, oraya ulaşmak için yol yapıyor. Ama kaçak avcılar traktörlerin arkasına pulluk takarak bu yolları tahrip ediyorlar. İl Özel İdare’sinin bu yolları açma nedeni bu bölgeyi denetlemek. Kaçak avcılar da bu yolları tahrip ediyorlar” diye konuştu. 

“İDDİA İÇİN FLAMİNGO VURUYORLAR”
Bilinçsiz ve kaçak avcıların flamingoları iddiaya girerek vurduklarını iddia eden Fahri Tunç “Bu bölgede göç yolundan gelen birçok kuşun eti yenmez. Evet ördek var, ama onun da bir sezonu var. Yalnız kaçak avcılar sırf İddia uğruna birçok eti yenmeyen kuşu avlayarak doğal yaşama çok büyük darbe vuruyorlar. Bizler avcılar tarafından vurulmuş birçok yaralı flamingoyu Konya'ya götürerek tedavi ettirdik” dedi.

“AVCILARI UYARMAK GEREKLİ”
Bilinçsiz avlanmanın önüne geçilmesi için yetkililer elinden geleni yapıyor, ama maalesef bilinçsiz insan her yerde var. Bizlere düşen görev onları uyarmak ve yetkililerin dikkatini çekebilmek” diyen Doğa Fotoğrafçısı Fahri Tunç kendisinin de doğa fotoğrafçısı olmadan 11 yıl öncesinde avcı olduğunu söyleyerek “Avcılık yaptığım dönemlerde bir doğa fotoğrafçısı ile tanışmam benim hayatımı değiştirdi. Doğa fotoğrafçısı resim çekmek için bana ulaşmıştı. Bölgeyi çok iyi bildiğim için, geldiğinde benim elime fotoğraf makinesini verdi. Ben de ilk kez bıyıklı baştankara isimli bir kuşun fotoğrafını çektim ve o gün av tüfeğimi kılıfına koydum. O gün bugündür kılıfını açmadım. O canları canlı görüp, onların yaşamlarını izlemek, güzelliklerini resmetmek beni daha fazla cezbetti. Avcılığı tamamen bıraktım. Avcı arkadaşlara da en büyük tavsiyem bu olur. Umarım bir gün herkes av tüfeklerinin yerine fotoğraf makinelerini ellerine alırlar. O güzellikleri fotoğraf makineleriyle onlara daha çok yaşam hakkı tanır ve ölümsüzleştirirler” açıklamasında bulundu. 
“2 ÖRDEK TÜRÜ YOK OLDU”
“Zevk için yapılan avcılık kesinlikle bir katliamdır, cinayettir” diyen Tunç bilinçsiz avlanma yüzünden birçok türün yok olduğunu, Türkiye'de yaz ördeği ve Boz ördek diye bilinen 2 kuş neslinin yok olduğunu söyleyerek “Avcılar ile konuşun birçok türün yok olduğunu kendileri zaten sizlere söyleyecektir. Avcılığı bırakıp hayvan neslinin devamına yardımcı olun” ifadelerini kullandı Haber: Kemal Onur ATALAY


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnternet Haber Sitelerine Yasal Düzenleme MeclisteÖnceki Haber

İnternet Haber Sitelerine Yasal Düzenlem...

Tarım Fuarından Heyecanlı KapanışSonraki Haber

Tarım Fuarından Heyecanlı Kapanış

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar