Tarım Fuarından Heyecanlı Kapanış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Fuarından Heyecanlı Kapanış
Bu sene 6’ncısı düzenlenen Aksaray Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın son gününde, En Güzel Damızlık Buzağı ve Kuzu Yarışması yapıldı.

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Tarım Platformunun öncülüğünde, bu sene 6. kez düzenlenen ve 3 gün süren Tarım ve Hayvancılık Fuarı en güzel buzağı ve kuzu yarışması etkinliği ile son buldu. 250 firmanın katıldığı fuara ilginin az olması katılımcıları olumsuz etkiledi. Firma sahipleri fuarın düzenlendiği tarihin yanlışlığına dikkat çekerek “Maalesef istediğimiz tanıtımı ve satışları yapamadık” ifadelerini kullandı.

Damızlık Buzağı Ve Kuzu Yarışması Heyecanlandırdı

Aksaray Valiliğince düzenlenen ve 3 gün süren 6. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın son gününe En Güzel Damızlık Buzağı ve Kuzu Yarışması damgasını vurdu. Aksaraylı üreticiler arasında dereceye giren damızlık buzağılar ve kuzular protokolün önünde görücüye çıktı. Jüri, Aksaray'da üreticilerin en güzel damızlık buzağı ve kuzularını inceledi.  Yarışmanın sonunda dereceye giren en güzel damızlık buzağı ve kuzu üreticileri ödüllerini aldı.

Buzağılar Göz Doldurdu

En Güzel Damızlık Buzağı ve Kuzu Yarışmasında holstein cinsi buzağısı ile birinciliği Ulukışla köyünden katılan Nuh Bekar aldı. Simental cinsi buzağısı ile yarışmaya katılan Yapılcanlar Tarım da birincilik ödülünü kazandı. Erkek kuzu dalında birinciliği ise Çapan Arık isimli üretici kazandı.

Jüri Önünde Ter Döktüler

Üreticilerin damızlık buzağı ve erkek kuzularını süslediği yarışmada podyumda protokolün önünden geçiş yapan buzağı ve kuzular jüriye kendilerini beğendirmek için ter döktü. Jürinin kuzuları ve buzağıları yakından incelemesi ve puanlamasının ardından, dereceye giren üreticiler ödüllerini Vali Hamza Aydoğdu, milletvekilleri Ayhan Erel, Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve siyasi parti il başkanlarının elinden aldı.

Mansiyon Ödülü Çeyrek Altın

Dereceye giremeyen diğer üreticiler de birer çeyrek altınla ödüllendirilirken, birinciye süt sağma makinesi, ikinciye tekli süt sağma makinesi, 3’üncüye ise çeyrek altın verilirken diğer üreticilere çeyrek altın mansiyon ödülü verildi.

“Çok Güzel Baktık”

Buzağı güzellik yarışmasında 1.liği kazanan üretici açıklamada bulundu. Nuh Bekar “Ulukışla köyünden katılıyorum, çok heyecanlıyım. Yarışmayı düzenleyen herkese çok teşekkür ederiz. Hayvanlarımıza çok güzel baktık, temizledik, özen gösterdik ve bunun neticesinde birinci olduk” diye konuştu.

“44 Günde Hazırlandık”

Çapan Arık ise “Bu ödülü bana layık gördükleri için çok mutluyum. Yılmadan usanmadan sıkılmadan üretmeye devam edeceğiz. Önemli olan yarışmaya katılmaktı. Kalitenin yükselmesi için böyle yarışmalara ihtiyacımız var. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Damızlık holstein kategorisinde 1. oldum. Bu sürece küçük bir kuzu ile katılıp hazırlandım. 44 günlük kuzumuz ile birinci olduk bu işlerde çok iddialıyım” şeklinde konuştu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tuz Gölündeki Avcılara Dur deyinÖnceki Haber

Tuz Gölündeki Avcılara Dur deyin

Ertürk Ve Dönmez Ailelerinin Mutlu GünüSonraki Haber

Ertürk Ve Dönmez Ailelerinin Mutlu Günü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar