Üreticiler Sayesinde Kurban Kesiminde Zorluk Yaşamadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticiler Sayesinde Kurban Kesiminde Zorluk Yaşamadı
Üreticiler, Çiftlik ve Mezbahanelerini Kurban Kesimi İçin Vatandaşlara Açtı

Kurban Bayramı öncesi Aksaray'da birçok küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticisi, müşterilerine kolaylık sağlamak için çiftliklerini ve mezbahanelerini vatandaşlara açarak hem farklı hem de vatandaşı zora sokmayacak bir hizmet sundu. 

Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklarını alan müşterilerine farklı hizmetler veren üreticiler, kurban kesimine yönelik yönetmelikle birlikte park, bahçe, cadde, sokak ve bina önlerinde kurban kesiminin yasak olmasından dolayı çiftlik ve mezbahanelerini vatandaşlara açtı.

 

Üreticiler Sayesinde Kurban Kesiminde Zorluk Yaşamadı 

Vatandaşlara cüzi bir kesim ücreti ya da kesim ücreti içinde sattıkları kurbanlıkları kendi çiftlikleri ve mezbahanelerinde profesyonel kasaplarla kestiren üreticiler, kurban ibadetini yapan Aksaraylılara büyük kolaylık sağladı. 

Kargın köyünde büyükbaş ve küçükbaş besiciliği ile uğraşan üretici Basri Kahraman, onlarca büyükbaş ve yüzlerce küçükbaş kurbanlıkları kendi çiftliğinde ve tesisinde profesyonel kasaplarla kestirerek kurban ibadetini yapan Aksaraylılara büyük hizmette bulundu.

 

"Bizler Müşterilerimizden Onlar da Bizlerden Memnun" 

Son yıllarda vatandaşların kurban kesiminde yaşanacak sıkıntılardan kurtulmak ve profesyonel kasaplar nazarında kurban ibadetlerini yapmak için talepte bulunmaları üzerine böyle bir hizmet verdiklerini belirten üretici Basri Kahraman, "Kurban ibadeti meşakkatli bir süreç.

Özellikle büyükbaş kurbanlıklarda yaşanan sıkıntıları hepimiz bilmekteyiz. Burada büyük bir alanımız var. Aksaraylı hemşehrilerimiz buradan gelip beğendikleri kurbanlıklarını alıyorlar. Kurbanlıklarına biz kurban gününe kadar bakıyoruz.

Bayramın 1. günü vatandaşlarımız, sabahın erken saatlerinde buraya geliyor. Onlara bir sıra veriyoruz, sırası gelen büyükbaşları ve küçükbaşları kesip, yüzüp, büyük parçalarını böldükten sonra kendilerine teslim ediyoruz. Buradaki bahçemizde vatandaşlarımız kendileri paylaşma işlemlerini yapıyor. Bizler müşterilerimizden onlar da bizlerden memnun ki her sene artarak bu talebi karşılamaya çalışıyoruz ve tertemiz kazasız belasız, ibadetimizi yapmış oluyoruz" açıklamasında bulundu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Tarihi Köprüler Koruma AltındaÖnceki Haber

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Tarihi K...

Gelin Adayları Sade ve Hafif Kumaşlardan Yapılan Gelinlikleri Tercih EdiyorSonraki Haber

Gelin Adayları Sade ve Hafif Kumaşlardan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar