Vali Aydoğdu: Elbistan Yeniden Ayağa Kalkacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Aydoğdu: Elbistan Yeniden Ayağa Kalkacak
Kahramanmaraş'taki yıkıcı depremin ardından yaraların sarılması için çalışmalar sürüyor. Elbistan'da enkaz çalışmalarıyla birlikte ağır hasarlı binaların yıkımı da gerçekleştiriliyor. İş yerlerinin büyük çoğunluğu çalışmaya başlarken, ilçe merkezindeki doğalgaz kullanımı yüzde 95 seviyesine ulaştı. İçme suyu ve elektrik sistemindeki arızalar giderildi.

Konteyner çarşılarda esnaflar yeniden ekmek parası kazanmak için işlere koyuldu. Elbistan Koordinatör Valisi Hamza Aydoğdu, yıkılan bina enkazlarının yüzde 98 seviyesinde kaldırıldığını, ekiplerin ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkazlarının kaldırılması ile ilgili çalışmaları sürdürdüğünü ifade ederek, kısa süre içerisinde tehlike arz eden ağır hasarlı binaların da yıkımlarının tamamlanacağını kaydetti. 

Esnaflar Konteyner Çarşılarda Faaliyetlerine Başladı

İlçe merkezinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Çarşı, Kocasinan ve Talas konteyner çarşıların noter kurası ile esnaflara dağıtımının gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Aydoğdu, "İlçe merkezindeki işyerlerinin büyük çoğunluğu tekrar faaliyetlerine başladı. İşyerleri yıkılan esnaflarımız için kurulan 4 adet konteyner çarşıda hak sahipliği noter tarafından çekilişleri yapılarak belirlendi. Esnaflarımız bu çarşılarda faaliyetlerine başladı” dedi.

Yağış Sonrası Olumsuzluklar İçin Birimler Teyakkuzda

Meteorolojik veriler değerlendirilerek gerekli tedbirlerin alındığını, yoğun yağmur yağışı ve sonrasında yaşanabilecek olumsuzluklara ilişkin tüm birimlerin teyakkuz halinde çalıştığını ifade eden Vali Aydoğdu, "Şanlıurfa ve Adıyaman illerimiz depremin ardından yoğun yağışın ardından sel felaketi yaşadı. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Elbistan’da da yoğun yağış yaşandı ancak aralıklarla duran ve şiddetini azaltan yağış, ilçemizde olumsuz durum oluşturmadı. Bu noktada ilgili birimlerimiz çadır kentler ve konteyner kentlerde gerekli tedbirleri alırken ilave önlemlerle yaşanabilecek sel baskınlarına karşı teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürdü" açıklamasında bulundu. 

Kalıcı Konutlar İçin Belirlenen Bölgelerde Çalışmalar Başladı

Yaşanan acıların unutulmayacağını ancak yaraların el birliği içerisinde sarmak için hep birlikte çalışacaklarını kaydeden Vali Aydoğdu, "Elbistan’ın yeniden ayağa kaldırmak için tüm imkanlar seferber ediliyor. Yapımı tamamlanan geçici barınma merkezlerine vatandaşlarımız yerleşmeye devam ediyor. Yine kalıcı konutlar için belirlenen bölgelerde çalışmalar başladı" değerlendirmesini yaptı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Aktürk: Zafer Cumhur İttifakı'nın OlacakÖnceki Haber

Başkan Aktürk: Zafer Cumhur İttifakı'nın...

Siyah  Beyazlılar Deplasmanda 3 Puan PeşindeSonraki Haber

Siyah  Beyazlılar Deplasmanda 3 Puan Peş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar