"Veteriner Hekimlerimizin Sesi Duyulsun, Talepleri Karşılansın"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Veteriner Hekimlerimizin Sesi Duyulsun, Talepleri Karşılansın"
Aksaray Veteriner Hekimi Burhanettin Aydın, Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle bir açıklama yaparak mesleki zorlukları anlattı. Dünya Veteriner Hekimler Günü kapsamında, Veteriner Hekimi Burhanettin Aydın, meslektaşlarının ve kendisinin yaşadığı zorluklara tek tek değindi. 

 "Geldiğimiz Noktada İnsanca Yaşam Ortadan Kalkmış, Önlem Alınması Kaçınılmaz Hale Gelmiştir"

Veteriner hekimlerin uzun zamandır hak kaybı yaşadığını, ötekileştirildiğini ve yok sayılmaya rağmen sabırla görevini yapmaya devam ettiklerini ifade eden Aydın, "Üstlendiğimiz görevlerin ihmal edilmesi, Ülkemize kattığımız ekonomik değerler bir yana, insan sağlığı için vazgeçilmez olan koruyucu hekimlik, aşı üretimi, güvenilir ve sağlıklı hayvansal gıdaya erişim ile hayvan sağlığı /refahı,  çevre sağlığı gibi hayati alanlarda ciddi sorunlara neden olacaktı. Ancak aldığımız risklere ve yıllardır süren sabırlı bekleyişimize rağmen çalışma koşullarımız, iş güvenliği, özlük haklarımız ve ücretler açısından mesleğimizin uğradığı haksızlık ve değersizleştirme devam etmektedir. Farklı meslek gruplarına yapılan iyileştirmelerde veteriner hekimler kapsam dışı bırakılırken öne sürülen mazeretler ciddiyetten uzak, adeta maksatlı bir hal almıştır. Geldiğimiz noktada, insanca yaşam ve görev yapma şartlarımız tamamen ortadan kalkmış, önlem alınması kaçınılmaz hale gelmiştir" ifadelerine yer verdi.

"Yasal Düzenleme İstiyoruz"

Veteriner hekimlere yönelik şiddetin de önlenebilmesi için yasal düzenleme yapılmasının zorunluluk olduğunu aktaran Aydın, "Alınacak etkin önlemler ve yasal düzenlemeler, veteriner hekimlerimizi koruyacak ve şiddet uygulamaya meyilli insanlara karşı caydırıcı olacaktır. Veteriner Hekimlik mesleğinin itibarına zarar veren adımlara karşı, özlük hakları ve çalışma koşullarıyla ilgili talepleri için biz hep varız. Kamuya yetersiz atamaların son bulması, veteriner hekimlerin işsizlik sarmalında boğulmaması için seslerinin duyulması gerekiyor. Bu mücadelede biz hep yanlarındayız. Sağlıkta şiddet yasasına veteriner hekimlerimiz de dâhil edilsin. Veteriner Hekimlerimizin sesi duyulsun, sorunları çözülsün, talepleri karşılansın" dedi. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Koçak, Bir Kez Daha Güven TazelediÖnceki Haber

Başkan Koçak, Bir Kez Daha Güven Tazeled...

Okullarda Öğrencilere Yüz Yüze Trafik Eğitimi VerildiSonraki Haber

Okullarda Öğrencilere Yüz Yüze Trafik Eğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar