Yaşar: “Aksaray’ın Turizm Potansiyeli Yüksek Ama Kıymeti Bilinemiyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaşar: “Aksaray’ın Turizm Potansiyeli Yüksek Ama Kıymeti Bilinemiyor”
22. Dönem AK Parti Aksaray Milletvekili Ahmet Yaşar, Aksaray’ın yüksek bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ancak turizmden beklenen faydayı sağlayamadığını belirtti.

 

22. Dönem AK Parti Aksaray Milletvekili Ahmet Yaşar, Aksaray’ın yüksek bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ancak turizmden beklenen faydayı sağlayamadığını belirtti.

“Turizme Daha Çok Yönelmeliyiz”

Aksaray’ın en önemli termal tesisi olan Ihlara Termal Otelin yenilenen konseptini, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda anlatan Ahmet Yaşar, Aksaray’ın tarihi ve turistik pek çok esere sahip olduğunu belirtti. Hıristiyan dünyası açısından önem arz eden kiliseler, şapeller, İslam dünyası açısından önem arz eden camiler ve türbeler, tarihi ipekyolu üzerinde bulunan hanlar, kervansaraylar… Kapadokya’nın giriş kapısı olan Aksaray’ın turistik değerler açısından eşsiz bir konumda yer aldığına dikkat çeken Ahmet Yaşar, “Şehrimizi yılda 500 bin turist ziyaret ederken komşumuz Nevşehir’i 3,5 milyon turist ziyaret ediyor. Turizme daha çok yönelmeli ve elimizdeki eşsiz mirası şehrimiz için kazanca çevirmenin çarelerini aramalıyız” dedi.

Jeotermal Kaynak Bakımından Zenginiz

Şehrin bir diğer önemli değerini ise termal su varlığının teşkil ettiğine dikkat çeken Ahmet Yaşar, bu konuda önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Bölgedeki jeotermal su kaynaklarının mineral bakımından dünyanın en zengin kaynakları arasında yer aldığını vurgulayan Yaşar, “Biz de Aksaray’ın ve bölgenin bu konuda en önemli tesisi olan Ihlara Termal Oteli bünyemize dâhil ettik ve çok geniş kapsamlı bir yenilik yaptık. 400 yatak kapasiteli tesisimiz yeni yüzüyle şehrimizin kaplıca turizmine önemli katkılar sağlayacak. Biz, jeotermal alandaki bu zenginlikten şehrimizin ve yatırımcılarımızın yararlanmasını arzu ediyoruz. İnşallah şehrimizde termal otellerin sayısı artar. Bu konuda önemli bir kaynağa sahibiz. Yeter ki bu zenginliği ülke genelinde ön plana çıkartalım” dedi.

Toplantının ardından Ahmet Yaşar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yenilenen oteli gezdi. Yaşar, gezi esnasında, şifalı sular ve tesisisin bütünü hakkında bilgiler verdi. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bircan, Birinci Sınıf Emniyet Müdürlüğüne Terfi EttiÖnceki Haber

Bircan, Birinci Sınıf Emniyet Müdürlüğün...

Sahte İçkiden Can Kaybı 3'e YükseldiSonraki Haber

Sahte İçkiden Can Kaybı 3'e Yükseldi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar