8 Askerin Şehit Olduğu Saldırıda Bulunan PKK'lı Terörist Etkisiz Hale Getirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
8 Askerin Şehit Olduğu Saldırıda Bulunan PKK'lı Terörist Etkisiz Hale Getirildi
MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Gara'da gerçekleştirdiği operasyonda, 2012'de 8 askerin şehit olduğu Dağlıca saldırısına katılan PKK'lı terörist Özcan Yıldız etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı, sınır ötesinde çok önemli bir operasyona daha imza attı. MİT, 8 askerimizin şehit olduğu Dağlıca baskınına katılan faillerden Doktor Rodi kod adlı Özcan Yıldız'ın Gara'da düzenlenen özel operasyonla etkisiz hale getirdi. Başarılı operasyonla MİT, uzun yıllarda geçse de kanlı eylemlere katılan teröristlerin tek tek etkisiz hale getirileceği mesajını vermiş oldu.

MİT, kanlı terör eylemlerine katılan teröristleri tek tek etkisiz hale getirmeyi sürdürüyor. 2012 yılında Hakkari- Dağlıca'da gerçekleştirilen ve 8 askerimizin şehit olduğu saldırıya katılanlar arasında yer alan Doktor Rodi kod adlı Özcan Yıldız, MİT operasyonuyla Gara'da etkisiz hale getirildi.

22 YIL ÖNCE ÖRGÜTE KATILMIŞ

Terör örgüte 1999 yılında katılan Özcan Yıldız'ın uzun yıllar yurtiçinde çok sayıda kanlı eyleme katıldığı, 2013 yılında Irak'ın kuzeyine kaçan teröristin Kandil, Zap, Avaşin ve Sincar gibi alanlarda sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü öğrenildi.

GARA'DA ÖRGÜT ÜYELERİNİ TEDAVİ EDİYORDU

MİT tarafından uzun süre takip edilen Özcan Yıldız'ın, 2020 yılında örgüt mensuplarının tedavisini gerçekleştirmek amacıyla Gara alanında görevlendirildiği tespit edildi. Geçmişte Dağlıca saldırısına katılması nedeniyle hedef listesine alınan Özgür Yıldız'ın MİT'in özel operasyonu ile etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

PKK'YA MESAJ

MİT'in yaptığı operasyonda terör örgütüne bir de mesaj verdi. Milli İstihbarat Teşkilatı, operasyonla birlikte üzerinden yıllar geçse de kanlı eylemlerde yer alan teröristlerin, er ya da geç bulunarak etkisiz hale getirileceği mesajını terör örgütüne vermiş oldu. Haber Bülteni 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altın Fiyatlarında ABD Tahvil Faizi DüşüşüÖnceki Haber

Altın Fiyatlarında ABD Tahvil Faizi Düşü...

Galatasaray'da karar verildi! En az 10 milyon EuroSonraki Haber

Galatasaray'da karar verildi! En az 10 m...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar