Aksaray’da İŞKUR Aracılığıyla 7 Bin 497 Kişi İşe Yerleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da İŞKUR Aracılığıyla 7 Bin 497 Kişi İşe Yerleşti
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2022 yılı 4. toplantısı Aksaray Valiliği Toplantı Salonu’nda Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak başkanlığında, kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Geçen Yıl 7 Bin Kişilik İstihdam Sağlanmıştı

Aksaray Valiliği öncülüğünde Sultanhanı, Eskil ve Ortaköy ilçelerinde açılması planlanan yeni Organize Sanayi Bölgeleri ve yine Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu öncülüğünde şehre kazandırılan yeni yatırımlarla birlikte istihdamda önemli artışlar yaşanıyor. TR71 Bölgesinde yer alan Aksaray işsizlik ortalamasını düşüren illerden birisi olarak dikkat çekiyor. Aksaray’da 2021 yılında yaklaşık 7 bin kişilik istihdam, 2022 yılının ilk 10 ayında ise 7 bin 497 kişilik istihdam gerçekleşti. Bu istihdamların 4 bin 831’i erkek, 2 bin 666’sı kadın olarak gerçekleşti. Öte yandan İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 2022 yılında gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda, işgücü piyasasının ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla 542 kişi İşbaşı Eğitim Programı (İEP) kapsamında, 43 kişi de İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursu (MEK) aracılığıyla mesleki deneyim ve tecrübe kazandırılarak istihdam edildi.

En Fazla İstihdam Sanayi Sektöründe

Genç nüfus, ekonomik krizlerden en çok etkilenen grupların başında yer alıyor. Yaşanan ekonomik krizler ve salgınla birlikte tüm dünyada giderek artan genç işsizliği, işgücü piyasasına ilişkin önemli küresel gündem maddelerinden biri haline geldi. Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı 2021- 2023 hazırlanarak hayata geçirildi. Türkiye’nin kalkınma vizyonunu ortaya koyarak temel yol haritası olma niteliği taşıyan 11’inci Kalkınma Planında 2019-2023 döneminde gençlerin istihdamına geniş yer verildi. 2022 yılında Aksaray, genç ve kadın istihdamı bakımından nüfusa oranla Türkiye’de 4’üncü, engelli istihdamında da 5’inci sırada yer alıyor. Ayrıca Genç Nüfus Potansiyeli Türkiye ortalamasının üstünde yer alan Aksaray, Genç istihdamında Türkiye 4’üncüsü ve engelli istihdamında da Türkiye 5’incisi oldu. Yılın ilk 10 ayında 15-29 yaş grubunda 4 bin 199 genç işe yerleştirildi.

Öte yandan iş ve meslek danışmanları tarafından 25 bin 33 kişiye bireysel danışmanlık gerçekleştirildi. Ayrıca 4 bin 120 işyeri ziyaret edilerek İŞKUR teşvik ve destekleri anlatıldı.

Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğretmenlik Mesleğini Yok Etmeye Çalışıyorlar!Önceki Haber

Öğretmenlik Mesleğini Yok Etmeye Çalışıy...

Aksaray’a Ateş DüştüSonraki Haber

Aksaray’a Ateş Düştü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar