Öğretmenlik Mesleğini Yok Etmeye Çalışıyorlar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğretmenlik Mesleğini Yok Etmeye Çalışıyorlar!
Eğitim sendikalarına üye onlarca öğretmen tartışmalara konu olan Öğretmenlik Meslek Yasası ve kariyer basamakları sınavına karşı tepkilerini göstermek için bugün iş bıraktı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı, Eğitim-İş , Eğitim-Sen, Teç-Sen ve Hürriyetçi Eğitim Sen sendikasına üye olan onlarca öğretmen bugün iş bırakarak, 15 Temmuz Milli irade  Meydanı’nda  ÖMK kanununun, sınavla öğretmenlerin parçalanmasına hizmet edecek, mülakat gibi uygulamalarla onları ayrıştıracak bir ortamın yaratıldığının altını çizerek kanun karşısında olduklarını dile getirdiler.

İş bırakma eylemine katılan Eğitim İş İl Başkanı Ahmet Erarslan;“Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) düzenlemesine yönelik yoğun tepkilere rağmen, iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ısrarla somut bir adım atmadılar”  dedi.

 

Emeklilik Hayalimizi Bile Çaldılar

Haklarının gasp edildiğini, yıldan yıla öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırıldığını ve geçinemediklerini dile getiren Eğitim İş İl Başkanı Erarslan; “Evimize başımız dik, sınıflarımıza kafamız rahat girmemizi engellediler. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği öğrencilerimize laik, bilimsel, kamusal, adil ve çağdaş bir eğitim vermemizin önüne geçtiler, yaşanabilir bir emeklilik hayalimizi bile çaldılar; sistematik itibar suikastları düzenlediler, şimdi ise bu tabloyu daha da beter hale getirecek, hakaret niteliğindeki bir öğretmenlik meslek kanununu önümüze getirdiler. Onlar, elimizde kalanlarda da gözü olduğunu gösterdi; şimdi bizler de haklarımızı ve saygınlığımızı teslim etmeye niyetimizin olmadığını göstereceğiz” şeklinde konuştu.

 

Bize Yeni Haksızlıkları Ve Angaryaları Dayatacak Olan ÖMK’ya Karşı…

Sendikalar tarafından sıkça dile getirilerek kaldırılması istenen aday, sözleşmeli, kadrolu, ücretli ayrımına öğretmenliğin eklenmesine tepki gösteren sendika başkanları ve öğretmenler adına basın açıklaması yapan Eğitim İş İl Başkanı Ahmet Erarslan; “Türkiye'de aynı işi yaptıkları halde farklı statü ve maaşlarla çalışmak zorunda kalan başka bir meslek grubu yoktur. Mevcut eğitim sisteminin rekabetçi ve eleyici yapısına öğretmenlik mesleği de eklenmek istenmektedir” şeklinde konuştu.

19 Kasım tarihinde gerçekleşecek kariyer sınavının iptal edilmesini ve öğretmenlik meslek kanununun TBMM’de yeniden ele alınarak, yeni bir meslek kanununun bütün eğitim sendikalarının ve öğretmenlerin görüşleri alınarak düzenlenmesini isteyen Başkan Erarslan:

Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi ve gelir vergisi diliminin %15’e sabitlenmesi.

Tüm eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışına ilişkin düzenlemeler yapılması ve 1. dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi.

Sosyal devlet ilkesi gereği, tüm eğitim çalışanlarına giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılması ve aile çocuk yardımı tutarları iyileştirilmesi, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmesi. Kamuda mülakat uygulamasına son verilmesi, Görevde yükselme sınavlarının açılması.

Öğrencilerin en temel hakkı olan eğitim, barınma ve beslenme haklarının, sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesine alınması ve kamusal eğitim sağlanması.

Eşit işe eşit ücret ilkesine uygun olarak farklı ücret, farklı istihdam şekillerine son verilmesi, 4b’li sözleşmeli tüm kamu çalışanlarının kadroya ve yardımcı hizmetler kadrosunun genel idare hizmetleri kadrosuna geçirilmesi.

Kamu denetçiliği kurumunun banka promosyonlarına dair tavsiye kararı dikkate alınarak ilimizde banka promosyonlarının acilen güncellenmesine” dair vurgu yaptılar.

Talep ve istekleri doğrultusunda Eğitim sendikaları ve öğretmenler adına basın açıklaması yapan Erarslan; “Tarih, eğitim çalışanlarından, çocuklarımızın geleceğinden ve nitelikli eğitim hakkından yana olanları mutlaka yazacaktır” şeklinde konuşarak basın açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altınsoy: “İktidar Yürüyüşümüzün 20’nci Yılı Kutlu Olsun”Önceki Haber

Altınsoy: “İktidar Yürüyüşümüzün 20’nci...

Aksaray’da İŞKUR Aracılığıyla 7 Bin 497 Kişi İşe YerleştiSonraki Haber

Aksaray’da İŞKUR Aracılığıyla 7 Bin 497...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar