Aksaraylının iş umudu İŞKUR oldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaraylının iş umudu İŞKUR oldu!
Aksaray Çalışma Ve İş Kurumu  (İŞKUR) İl Müdürü Mahmut Akkuş, yerel ve ulusal medya mensuplarıyla değerlendirme toplantısında bir araya gelerek 2020-2021 yılı içerisinde yürütülen çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İŞKUR İl Müdürü Akkuş, “Pandemiye rağmen istihdamın %13 arttığını, sanayi sektöründe hedef 25 Bin kişinin istihdamı, 4 Bin 250 işyerinin ziyaret edildiğini ve pandemi sürecinde Aksaray’da 34 Bin 396 kişiye 134 Milyon 302 Bin 790 TL ödenek yapıldı” dedi.

“Pandemiye Rağmen İstihdamda % 13'lük Artış”

Aksaray Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıda geçen yıl pandemiye rağmen İŞKUR aracılığıyla 5 Bin 320 kişinin istihdam edildiğini ifade eden İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, “2021 yılı normalleşme süreci ile birlikte 8 aylık periyotta aylık Ağustos ayı sonu itibariyle 4 Bin 500 kişi İŞKUR aracılığıyla Özel sektörde işe yerleştirildi. Hizmet ve tarım sektöründe yaşanan hareketlilik artış da etkili olurken en fazla istihdam sırasıyla sanayi, hizmet, inşaat sektörlerinde gerçekleşti. TR 71 bölgesinde Aksaray işsizliğin ortalamasını düşüren öncü iller arasında yer aldığını ve nüfusa oranla genç istihdamında Türkiye genelinde 14. ve engelli istihdamında 4. Sırada yer alıyor” dedi.

Sanayi Sektöründe Hedef 25 Bin İstihdam

Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde 12 Bin 500 kişinin çalıştığını vurgulayan İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, “OSB dışında yer alan sanayi çalışanları ile birlikte toplamda sanayi sektöründe 16 Bin kişi çalışıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof.Dr. Sayın Vedat Bilgin’in riyasetinde yürütülen istihdam çalışmaları ve istihdam teşvik ve destekleri, ilimizde ise Valimiz Sayın Hamza  Aydoğdu'nun öncülüğünde Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası ile tüm paydaşlarımızın girişimleri ile yeni yatırımların ileriye matuf olarak kurulması, planlanan yeni OSB'ler ile birlikte ve de 3. genişleme alanının tamamlanması sonucunda Aksaray’da 25 Bin kişinin sanayide sektöründe istihdamı edilmesini planlıyoruz” diye konuştu.

“266 Vatandaşımız Kendi İşinin Patronu Oldu”

Son dönemde engelli ve eski hükümlülerin istihdamına yönelik olarak ciddi bir artış kaydedildiğin söyleyen Akkuş, bu kapsamda ilimizde 266 proje ile 266 engelli ve eski hükümlünün hibe projesinden yararlanmaya hak kazandığını ifade etti.  Akkuş “İl ve ilçe merkezlerinde köylerde dezavantajlı grupları içerisinde yer alan engelli vatandaşlarımız 65 Bin TL'ye kadar sağlanan hibe desteklerinden yaralanarak farklı sektörlerde kendiişlerini kurdu. Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Projelerinde Aksaray ilimiz belirli dönemlerde Türkiye 1.’si olduk” ifadesini kullandı.

Bin 390 Kişiye İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursu

İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, “İşgücü piyasasının ara eleman ihtiyacını gidermek ve teminde güçlük çekilen mesleklerde iş gücü piyasasına katkıda bulunmak  amacıyla farklı sektörlerde İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursları, İşbaşı Eğitim Programı ile Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Protokolü kapsamında 8 aylık dönemde Bin 390 kişilik meslek edindirme kursu düzenlendik” diyerek Aksaray Organize Sanayi başta olmak üzere İŞKUR'a kayıtlı iş yerleri arasından 4 Bin 250 işyeri İş ve Meslek Danışmanları tarafından ziyaret edildiğini vurguladı. İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, “Ziyaretlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından sağlanan teşvik ve destekler anlatıldı ve bilgilendirmeler yaptık. Ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği başta olmak üzere pandemi sürecinde bilgilendirme ziyaretlerine devam ettik” dedi.

134 Milyon 302 Bin 790 TL Destek Sağlandı

Küresel ölçekte yaşanan pandemi sürecinde ülke ekonomilerinin durgunluk yaşadığını ifade eden Akkuş,  “Ülkemizde ve Aksaray ilimizde Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof.Dr. Sayın Vedat Bilgin’in riyasetinde Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği, İşsizlik Ödeneği ve Normal Çalışma Desteği kapsamında 34 Bin 396 kişiye 134 Milyon 302 Bin 790 TL ödenek yapıldı. İŞKUR çalışanları mesai mefhumu gözetmeksizin pandemi sürecinde istihdamın devamı ve korunması için çalışmalarına devam etmektedir” şeklinde konuştu. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte Ağustos ayında en fazla reel getiriÖnceki Haber

İşte Ağustos ayında en fazla reel getiri

Kültürel miras istatistikleri açıklandıSonraki Haber

Kültürel miras istatistikleri açıklandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar