ATT’den çocuklara can desteği  “El ele tutuşun birbirinize kuvvet verin”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'da iki aracın çarpışması nedeniyle yaralanan kız kardeşlere yardımda bulunan Acil Tıp Teknisyeni (ATT) çocukların korktuğunu  fark edince “El ele tutuşun” diyerek sakinleştirdi. Çocuklarla yakından ilgilenen ATT’nin desteği göz yaşarttı.

 Kaza, Aksaray-Nevşehir karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasas Mahallesi’nden tali yoldan Aksaray-Nevşehir karayoluna çıkan S. Ç. (40) idaresindeki 68 AG 530 plakalı otomobil, karayolunda Nevşehir istikametine seyreden H.K. (38) idaresindeki 68 AAR 319 plakalı hafif ticari araç ile çarpıştı. Kazanın etkisiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği hafif ticari araç müstakil bir evin bahçesine uçarak takla attı. Hurdaya dönen araçta sürücü ile yolcu olarak bulanan kızları N. K. (15) ve B. K. (13)ile otomobilde yolcu olarak bulunan N.Ç. (39) yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine 112 Acil Yardım ekipleri, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri ve Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

“BAK KARDEŞİN YANINDA”

Yaralılara olay yerinde müdahale eden 112 acil ekipleri çocuklarla yakından ilgilendi. Acil Tıp Teknisyeni kazanın lokuyla ağlayan ve korkan çocukları teselli etmek için el ele tutulmalarını söyledi. Şoka giren çocukların ayakkabılarını sormaları üzerine ATT “El ele bir tutuşun. Lütfen birbirinizden güç alın. Bak bir şey yok. Bir birinize bir baksanız. Beni duyuyor musunuz? Bak korkma, senin ayakkabılarını da bulur getiririz. Bak kardeşin yanında, gayet iyisin. Şu an sizin sağlığınızdan daha değerli bir şey yok” dedi. ATT’nin desteği görenleri duygulandırdı.

Yaralılar yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İş makinesinden düşen işçi yaralandıÖnceki Haber

İş makinesinden düşen işçi yaralandı

Terminalde bayram yoğunluğu başladıSonraki Haber

Terminalde bayram yoğunluğu başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar